Beauty

Skin Saver | BioNike Instant Glow illuminating peeling mask

4 augustus 2018

BioNike instant glow illuminating peeling mask review
Deze maand staan de zaterdagen in het teken van Skin Savers. Beautyproducten waar je huid een flinke oppepper van krijgt. Iets wat je huid in de zomer na alle droogte van de zon, wind, chloor en zout zeewater wel kan gebruiken! Het eerste product is dit BioNike Instant Glow illuminating peeling mask. Ik vertel je er graag meer over in deze uitgebreide review. 

BioNike Instant Glow illuminating peeling mask

BioNike instant glow illuminating peeling mask review
Wat belooft het?

Een ‘instant glow’ masker die de huid exfolieert en een flinke anti-oxidant boost geeft. De huid zou na het eerste gebruik al direct gladder, egaler en zachter maken.

Wat zit erin?
Het is opvallend hoeveel werkzame bestanddelen dit peelingmasker bevat en weinig ingrediënten ‘ter opvulling’. Om de substantie fijn vloeibaar te houden begint de ingrediëntenlijst met water, maar verder zitten er onder andere de volgende werkzame bestanddelen in:

– glycolzuur, een AHA die tot diep in de huid door kan dringen en een exfoliërende, hydraterende en huidversterkende werking heeft, andere ingrediënten beter/dieper kan laten inwerken op de huid en pigmentvlekken aan kan pakken
– arginine, een aminozuur dat de doorbloeding stimuleert, de wondgenezing versnelt en een anti-age werking heeft
– melkzuur, een AHA die dode huidcellen verwijdert, de huid zachter, gladder en egaler maakt en helpt om de vochtbalans op peil te houden
– lactobionisch zuur, suikerzuur die vooral aan de oppervlakte van de huid werkzaam is om deze frisser en egaler te maken, de huid te hydrateren en zowel littekens als pigmentvlekken te verzachten
– squalaan, een huideigen stof met de bijzondere werking de huid aan te vullen met wat deze nodig heeft; de droge huid wordt minder droog, de vette huid minder vet en het geeft een mooie natuurlijke glans aan de huid
– kaoline, Chinese klei met een kalmerende werking en verwijdert overtollig talg
– frambozenolie, geeft een anti-oxidanten boost in de vorm van vitamine A en E
– lychee extract, heeft een anti-age werking, verwijdert onzuiverheden en verzacht de geïrriteerde huid.

BioNike instant glow illuminating peeling mask review BioNike instant glow illuminating peeling mask review

Hoe werkt het?
Je kan dit peelingmasker één tot twee keer per week gebruiken, bij voorkeur in de avond. Zorg dat je huid vrij is van make-up en breng een dunne laag van het masker aan met zachte ronddraaiende bewegingen tot er een egale witte laag ontstaat. Vermijd je oogcontouren hierbij. Dit laat je vervolgens één minuut zitten en spoel je daarna af met lauwwarm water.

Mijn mening
Ik heb nu enkele producten van dit merk uitgeprobeerd en ben tot nu toe nog niet teleurgesteld. Ook dit peelingmasker; wat een mooie ingrediëntenlijst! Er zitten duidelijk werkzame bestanddelen in die écht wat doen voor je huid. Het masker tintelt een heel klein beetje tijdens het aanbrengen, maar niet heel ongemakkelijk. En ook al dacht ik dat een minuutje inwerktijd wel heel erg kort was, ik merk na het afspoelen wel degelijk een verschil in mijn huid. Zeker nu ik het masker wat langer gebruik.

Mijn huid heeft de afgelopen periode door de alvleesklier-aanvallen, de hormonen van de zwangerschap en de galblaasoperatie flink wat te verduren gehad en mede dankzij dit peelingmasker komt mijn huid er weer bovenop. Zeker een Skin Saver dus!

De producten van BioNike zijn via de Nederlandse webwinkel te koop. Het BioNike Instant Glow illuminating peeling mask is verkrijgbaar voor €19,00 (75ml).

Ken jij dit merk al? En ben je ook zo’n grote fan van peelings?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat een product dat door een merk of bedrijf is toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel
  Reply Rachel 6 augustus 2018 at 16:41

  Wat fijn dat dit masker je zo goed bevalt! looking good

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 augustus 2018 at 10:01

  Dit klinkt zo goed.
  Ik ken het niet.

  Xoxo

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 4 augustus 2018 at 14:34

  Dit klinkt echt wel heel erg goed en ik heb hem even opgeslagen in mijn favorieten ❤️

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.