Lifestyle

3 x feel good boeken voor de zomer

6 augustus 2018

feel good boeken zomer 2018
Deze heerlijk warme zomer vraagt om extra tijd voor jezelf. Lekker met een boekje in de schaduw, een drankje erbij, wat lekkers en een goed boek. En wat leest nou lekkerder weg in de zomer dan een écht feel good boek?! Ik wil vandaag graag 3 feel good boeken aan je doorgeven als tip én mag er ook een aantal weg gaan geven. 

feel good boeken zomer 2018
Colleen Oakley – Ik kan je bijna aanraken

“Jubilee Jenkins heeft een zeldzame allergie voor menselijke huidcellen; zelfs een lichte aanraking van iemand kan haar al fataal worden. Nadat ze jarenlang haar huis niet heeft verlaten, moet ze noodgedwongen de deur weer uit. Haar moeders toelage is gestopt, en ze zal dus een baan moeten zien te vinden. Gewapend met handschoenen en lange mouwen gaat ze de confrontatie met de buitenwereld aan.

Ze redt zelfs met gevaar voor eigen leven een kind uit het water en ontmoet zo Eric, de vader van het briljante, maar getraumatiseerde jongetje. Eric en Jubilee groeien steeds meer naar elkaar toe, maar een liefdesrelatie lijkt voor hen een onbereikbare droom.”

Colleen Oakley, Ik kan je bijna aanraken, is uitgegeven door Harper Collins, telt 382 pagina’s, ISBN 9789402701531 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €17,99.

Mijn mening
Ik ben totaal geen type voor luchtige romannetjes en haak dan al snel af. Maar dit verhaal wist me direct te pakken! Het is meer een boek over het leven zelf, heel mooi en aangrijpend geschreven en het zet je hier en daar echt wel aan het denken. En ja, dat er een mooi liefdesverhaal in verwerkt zit geeft het toch nét wat extra’s mee waardoor je steeds wil weten hoe dat zich ontwikkelt. Ondanks het beladen onderwerp (ziekte) is het toch grappig geschreven en daardoor niet te zwaar en duidelijk een good good boek.

feel good boeken zomer 2018
Megan Jayne Crabbe – Body Positive Power

“We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.

Ondersteunt door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en alle vrouwen (én mannen) van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.”

Megan Jayne Crabbe, Body Positive Power, is uitgegeven door Blossom Books, telt 336 pagina’s, ISBN 9789463491075 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,99.

Mijn mening
Eerlijk? Ik vind dit een heel erg moeilijk punt om over te praten. Ik begon mijn website natuurlijk toen ik heel wat kilo’s meer woog en heb uiteindelijk een maagverkleining ondergaan waardoor ik nu volgens de BMI-regeltjes op ‘een gezond gewicht’ zit. Dat ik de stap heb genomen om te kiezen voor mijn gezondheid in plaats van morbide obesitas zorgde voor flink wat geroddel achter mijn rug om en harde opmerkingen vanuit de plussize community. Want, ik stond toch voor blij zijn met een maatje meer? Waarom maakte ik dan reclame en de keuze voor een operatie als deze?

Zonder een heel betoog te moeten gaan houden leek het er bij sommigen niet in te gaan dat er een heel erg groot verschil is tussen ‘een maatje meer’ en gewoonweg enorm ongezond overgewicht met alle risico’s voor mijn gezondheid die daarbij om de hoek zouden gaan komen. Ik heb nooit ‘reclame’ gemaakt voor een operatie als deze maar puur en alleen mijn persoonlijke weg gedeeld, met daarbij heel eerlijk alle voor- en ook zeker nadelen. En dat ik nog steeds sta voor het nièt in hokjes denken en juist wél liefde hebben voor en houden van je lichaam gaat er bij sommigen helaas niet in.

Naast een flink veranderend lijf is het ook geestelijk een hele rollercoaster en dit boek was er eentje die op het juiste moment mijn leven binnen kwam. Ik volg Megan al jaren op Instagram (@bodyposipanda) en zie haar zeker als voorbeeld voor de #bodypositivity beweging die er bezig is. Dat ze een boek uit zou brengen was dan ook te verwachten. En wat voor één! Eentje vol mooie lessen, leermomenten en eye-openers

feel good boeken zomer 2018
Holly Bourne – Vind ik leuk?!

“En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen en foto’s van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans; zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet.

Maar Tori niet. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans, online en offline. Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin óók opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met Twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen – behalve zij – voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan?”

Holly Bourne, Vind ik leuk?!, is uitgegeven door Harper Collins, telt 335 pagina’s, ISBN 9789402701494 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €17,99.

Mijn mening
Dit wordt een ultiem dertigers boek genoemd en, ondanks dat ik als dertiger al tig jaar geen single meer ben, vind ik het alsnog een heerlijk boek. Een tikkeltje sarcastisch, best herkenbare onderwerpen door de levensfase waar je dan eenmaal in terecht komt, een heerlijke eerlijkheid in de schrijfstijl en het leest lekker vlot door. Een perfect feel good boek voor een middagje aan het strand!

Winactie
Van dit laatste boek mag ik 3 exemplaren weggeven. Leuk om mee te nemen op vakantie, naar het strand of als je een rustig middagje thuis op de planning hebt staan. Laat een reactie achter onder dit artikel en je doet automatisch mee. Easy as that!

Deze winactie loopt tot en met zondag 12 augustus 2018, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 12 augustus 2018 at 23:56

  Zou heel erg leuk zijn voor mijn vakantie naar Mallorca! Lekker met een goed boek, op het strand! 💛

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 12 augustus 2018 at 23:04

  Wat een leuke actie!

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 12 augustus 2018 at 22:34

  Count me in!

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 12 augustus 2018 at 21:40

  Ik doe graag mee

  Facebook: An Na

 • Avatar van Viola Krop-Draaijer
  Reply Viola Krop-Draaijer 12 augustus 2018 at 20:36

  Ben blij dat ik niet hoef te kiezen tussen deze 3 powerboeken want dat lijkt mij een lastige keuze!

 • Avatar van Wai-Ling
  Reply Wai-Ling 12 augustus 2018 at 20:33

  Ik doe ook heel graag mee! Ik ben niet zo’n lezer omdat ik nooit een leuk boek kan vinden, maar als ik eenmaal een goed boek heb dan ben ik zo verkocht . Het is nu vakantie en zou zo graag lekker een boek willen lezen zolang de zomer nog voortduurt. 🤞🏻

 • Avatar van Corine
  Reply Corine 12 augustus 2018 at 19:10

  Leuk! Ik doe graag mee!

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 12 augustus 2018 at 16:37

  Als vijftiger doe ik graag mee voor het ‘dertigers boek’. Het lijkt me een heerlijk boek.

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 11 augustus 2018 at 20:11

  Ik doe heel graag mee, zou ze graag willen lezen, heel nieuwsgierig naar de boeken.

 • Avatar van Sandra Benedick Elzinga
  Reply Sandra Benedick Elzinga 11 augustus 2018 at 17:31

  Ik doe graag mee voor deze boeken!

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 11 augustus 2018 at 10:44

  Heerlijk ……. boeken waar ik me helemaal in kan verzinken, als ik straks op vakantie aan het strand de zon op de zee zie blinken!

 • Avatar van Deborah
  Reply Deborah 11 augustus 2018 at 09:19

  Ben dol op lezen, op vakantie kan ik echt heel veel boeken verslinden. Door de drukte van alle dag met een gezin met 3 kleintjes komt het er niet zo van. Dus om dat heerlijke vakantiegevoel vast te houden zou ik graag dat boek winnen om lekker even een relax moment in te plannen voor mezelf!

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 11 augustus 2018 at 08:11

  Wat een leuk artikel. Ik ben zeker van plan alle 3 de boeken te lezen. En als ik er eentje zou winnen zou natuurlijk helemaal top zijn. Ik doe graag mee🙂

 • Avatar van Tiny Hurkens
  Reply Tiny Hurkens 9 augustus 2018 at 08:47

  Gezellig lekker onderuit in de trein lezen of natuurlijk op het strand of gewoon lezen

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 8 augustus 2018 at 20:36

  Ik doe mee!
  Een boek geeft toch meer rust in je hoofd dan een tijdschrift: Lekker voor de vakantie!

 • Avatar van Daniëlle
  Reply Daniëlle 8 augustus 2018 at 14:15

  Leuk lijstje! Lekker in de tuin met een boek zitten, echt genieten van vakantie! Ik doe dan ook graag mee met de winactie!

 • Avatar van Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)
  Reply Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) 8 augustus 2018 at 00:34

  Lijkt mij een heel leuk boek. Ideaal voor als ik even een momentje voor mezelf heb.

 • Avatar van Mikky
  Reply Mikky 7 augustus 2018 at 22:53

  Wat een leuke actie weer zeg! Ik doe graag mee en wie weet lig ik binnenkort mooi met zo’n fijn boek onder onze appelboom

 • Avatar van Marinka
  Reply Marinka 7 augustus 2018 at 19:37

  Als bijna 30-er wil ik dit sowieso lezen! De rest trouwens ook!

 • Avatar van L. Kroon
  Reply L. Kroon 7 augustus 2018 at 14:33

  Ik doe graag mee met de verloting.

 • Avatar van Xaviera Jamie
  Reply Xaviera Jamie 7 augustus 2018 at 12:47

  Graag de ik aan de verloting mee en ik ben reuze benieuwd of er herkenbare situaties voor gaan komen!

 • Avatar van lottie
  Reply lottie 7 augustus 2018 at 11:33

  Wauw ik ben dol op lezen, dit lijken mij erg leuke boeken!

 • Avatar van S. Wolfswinkel
  Reply S. Wolfswinkel 7 augustus 2018 at 07:33

  Wat een mooie winactie, ik waag graag een kansje.

 • Avatar van Nina Mol
  Reply Nina Mol 7 augustus 2018 at 05:35

  Lekker even lezen na weken buiten in de zon zitten! Ik doe graag mee!!

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 6 augustus 2018 at 22:37

  Leuk boek. Ik doe graag mee.

 • Avatar van SophiaG
  Reply SophiaG 6 augustus 2018 at 22:25

  Ik maak graag kans

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 6 augustus 2018 at 22:13

  Leuk!! Ik doe graag mee!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 6 augustus 2018 at 22:12

  Ik ben blij dat je eerlijk blijft en gezondheid gaat voor alles. Dat is het allerbelangrijkste.

 • Avatar van Bets
  Reply Bets 6 augustus 2018 at 21:32

  Ik doe heel graag mee voor deze mooie boeken, het lijkt mij echt fantastische leuke boeken . Hiermee kom ik de dagen zeker wel door in de komende vakantie!!!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 6 augustus 2018 at 21:28

  Het boek Body Positive Power zou ik willen winnen, omdat ik dagelijks bezig ben met persoonlijke ontwikkeling.

 • Avatar van margriet kuper
  Reply margriet kuper 6 augustus 2018 at 20:13

  Leuk, ik doe ook graag mee.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 6 augustus 2018 at 19:37

  Lijken me heerlijke boeken voor de zomervakantie

 • Avatar van Wiltine
  Reply Wiltine 6 augustus 2018 at 18:32

  Ik krijg altijd graag tips over nieuwe leuke boeken. De laatste lijkt mij toch al het leukst dus ik hoop hem te winnen.

 • Avatar van Lieke Alink
  Reply Lieke Alink 6 augustus 2018 at 17:27

  Jaaaa, het lijken me alledrie erg leuke boeken! Ik loot graag mee:)

 • Avatar van Marian zw
  Reply Marian zw 6 augustus 2018 at 17:16

  Ik loot heel graag mee, lekker wat nieuwe boeken om te lezen

 • Avatar van irma krol
  Reply irma krol 6 augustus 2018 at 16:48

  graag

 • Avatar van Rachel
  Reply Rachel 6 augustus 2018 at 16:44

  Ah dit klinkt wel heel erg goed! ik doe erg graag mee…

  trouwens het is je zo gegund! je moet zelf lekker weten wat je schrijft op je eigen blog.

 • Avatar van cindy
  Reply cindy 6 augustus 2018 at 16:38

  Leuke actie, ik doe graag mee.

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 6 augustus 2018 at 16:18

  Lekker vakantieboek. Ik doe graag mee.

 • Avatar van kimberley janssen
  Reply kimberley janssen 6 augustus 2018 at 16:13

  Ik zou graag “ik kan je bijna aanraken” terug willen vinden op m’n deurmat :-)

 • Avatar van Ipie Oudshoorn
  Reply Ipie Oudshoorn 6 augustus 2018 at 16:12

  Lijkt me een heerlijk boek! Dus ik maak graag kans.

 • Avatar van Margot
  Reply Margot 6 augustus 2018 at 16:03

  Leuk! Ik doe graag mee :)

 • Avatar van van erum maria louisa
  Reply van erum maria louisa 6 augustus 2018 at 14:12

  tof toch ik doe heel graag mee

 • Avatar van Katja Hendriksen
  Reply Katja Hendriksen 6 augustus 2018 at 13:49

  Leuk pakket, ik loot vanzelfsprekend graag mee!

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 6 augustus 2018 at 13:29

  Nou ja zeg, dat meen je niet! Ik snap echt niet dat mensen dit een reden vinden om over je te gaan roddelen. Je kunt toch wel gezond willen zijn, maar alle maten alsnog accepteren en bloggen over alle maten? Mogen alleen mensen met overgewicht dat? Wat een onzin.
  Ik vind het heel goed dat je er open over bent Dees!! Helemaal omdat body positivity gaat om ALL shapes en sizes. Niet om alleen maar mensen met overgewicht.

  Ik vind je juist super stoer dat je voor je gezondheid hebt gekozen en hebt gedaan waar jij je goed bij voelt. You rock!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 augustus 2018 at 13:56

   Dankjewel Lindy, echt. Je woorden doen me goed <3

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 6 augustus 2018 at 13:27

  Ik doe graag mee met de winactie voor dat leuke boek, maar wil vooral even reageren op je persoonlijke reactie naar aanleiding van je maagverkleining. Wat vreselijk dat je zoveel narigheid en geroddel over je heen hebt gekregen! Dit zijn en blijven persoonlijke keuzes en die hebben niks te maken met bodypositivity en een maatje meer of minder zijn. Bodypositivity gaat, mijns inziens, over blij zijn met jezelf ongeacht hoe je eruit ziet en dat kan met een normaal maatje en met een plussize maatje. Het gaat erom wat goed voelt voor jou: het is immers jouw leven! Ik vind jouw keuze juist een teken van bodypositivity en ik heb er veel bewondering voor. Ik volgde jou in eerste instantie inderdaad omdat je blogde voor mensen met een maatje meer, maar ik blijf je volgen omdat je gewoon een geweldige vrouw bent die leuke & inspirerende content plaatst! Het zou zo fijn zijn als mensen elkaar gewoon eens in hun waarde konden laten ipv meteen een oordeel klaar te hebben. Niemand heeft het recht een ander te veroordelen! Jij bent mooi en goed zoals je bent xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 augustus 2018 at 13:57

   Echt heel erg tof dat je me blijft volgen. Een website met inspirerende en leuke content voor álle maten, dat is zoals ik oorspronkelijk ook begonnen ben :)

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 6 augustus 2018 at 13:14

  Ik ben erg benieuwd naar dat laatste boek. Ik ben zelf inmiddels 33 en ik herken een deel van de beschrijving wel..

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 6 augustus 2018 at 13:13

  Het lijken me allemaal goede boeken en ik denk dat ik ook veel kan leren van body positive power. Ik doe graag mee met de winactie.

 • Avatar van Josee Maes
  Reply Josee Maes 6 augustus 2018 at 12:57

  Zalig lezen en de rest om je heen even vergeten 😉

 • Avatar van Wieteke
  Reply Wieteke 6 augustus 2018 at 12:36

  Leuk! Ik doe mee!!😁

 • Avatar van Anja
  Reply Anja 6 augustus 2018 at 12:35

  Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd: ik maak graag kans!

 • Avatar van Lieke van Veen
  Reply Lieke van Veen 6 augustus 2018 at 11:52

  Ik maak graag kans op deze boeken!

 • Avatar van Bernadette
  Reply Bernadette 6 augustus 2018 at 11:38

  Ik zit nu ook in de rollercoaster van de Obesitas kliniek , en man wat is het spannend.
  Het is al mijn tweede keer , de eerste keer werd ik afgewezen, dus ben best bang.
  Dus een beetje Body Positive kan ik wel gebruiken, met of zonder operatie

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 augustus 2018 at 13:58

   Dat boek kan ik helaas niet weggeven in een winactie nu, dus ik zou hem zeker als cadeau voor jezelf aanschaffen. De boodschap erin is zo mooi! Succes met je traject, ik duim voor je mee :)

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 6 augustus 2018 at 10:57

  Leuk voor een vriendin die binnenkort 30 wordt er best wel tegenop ziet ;-)

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 6 augustus 2018 at 10:38

  Wat erg dat mensen je zoveel commentaar leveren! Er is zeker een heel verschil tussen obesitas of een maatje meer.. ik vind het heel goed dat je voor je gezondheid heb gekozen en waarschijnlijk voel je je nu ook stuk lekkerder? Ik ben ook altijd wel met mijn gewicht en lichaam bezig, moet nu ook weer aan de slag om de aangegeten kilo’s er weer af te krijgen. Heeft niks te maken met ijdelheid maar omdat ik 5jr geleden mijn moeder op 60 jarige leeftijd verloren ben en 2 maanden geleden mijn vader op 68 jarige leeftijd. Als moeder van kindjes van 2 en 5 jaar ben ik mij heel bewust van de impact op het leven van mijn kindjes als mijn gezondheid niet goed is. Garantie heb je uiteraard nooit, dus ik probeer vooral te genieten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 augustus 2018 at 13:59

   Wat goed dat je om de juiste redenen aan jezelf aan het werken bent, je komt er wel! En jazeker, ik voel me echt een heel stuk lekkerder nu en nog elke dag blij met de keuze :)

 • Avatar van AnnaB
  Reply AnnaB 6 augustus 2018 at 10:32

  Ik gooi graag wat kleren uit mijn vakantie koffer om ruimte te maken voor dit mooie boek

 • Avatar van Ellen Geensen
  Reply Ellen Geensen 6 augustus 2018 at 10:28

  Ik waag een gokje!

 • Avatar van Mariëtte
  Reply Mariëtte 6 augustus 2018 at 10:12

  Leuk, ik doe graag mee.

 • Avatar van Jose Jochemsen
  Reply Jose Jochemsen 6 augustus 2018 at 10:09

  Dol op lezen en er zit een vakantie met 30gers aan te komen. Kom maar door!

 • Avatar van Carine
  Reply Carine 6 augustus 2018 at 10:05

  Dit boek zou ik heel graag cadeau doen aan mijn dochter. Een dertiger en single ;-)

 • Avatar van Diane Gerritsen
  Reply Diane Gerritsen 6 augustus 2018 at 09:39

  Dat zou een heerlijk boek zijn om te lezen tijdens de vakantie.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 6 augustus 2018 at 09:18

  Ook al jaren geen single meer en de 30 ook al ruim gepasseerd, maar het lijkt me een leuk boek die laatste! Ik doe graag me met de winactie.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 6 augustus 2018 at 09:01

  Ik heb al een plaatsje voor de boeken gereserveerd in ons camperbusje. Heerlijk op een oubollig klapstoeltje met een glas vlierbessenranja en de voeten op tafel een boek lezen is toch wel mijn favoriete bezigheid tijdens vakanties. Als ik de boeken heb gelezen zal ik ze doorgeven aan iemand waarvan ik denk dat ze wel wat feelgoodfeelings kan gebruiken.

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 6 augustus 2018 at 08:55

  Toffe bondige uitleg over de boeken, ik heb direct zin om ze alle 3 te lezen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 augustus 2018 at 07:27

  Zo leuk op deze vroege ochtend en ik doe heel graag mee….
  Het klinkt zo leuk en aangezien ik op holiday ga en aan het strand zal liggen zou dit boek zeker in de koffer meegaan….
  Oh jeetje echt…
  Daar heb jij toch zeker zelf over te beslissen.
  Dat mensen zo naar kunnen praten.
  Ik vond het juiste heel informatief en leefde met je mee toen de weg ernaar toe begon en ook erna….
  Het is je van harte gegunt.
  Je mag toch zeker zelf weten over wat je op je blog schrijft.
  Ik zeg ga zo door want je schrijft leuke en fijne artikelen die persoonlijk zijn en reviews van diverse beautyproducten etc…..
  Jouw blog volg ik al een aantal jaren en dit zal ik blijven doen ook….

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.