Lifestyle

3 x feel good boeken voor de zomer

6 augustus 2018

feel good boeken zomer 2018
Deze heerlijk warme zomer vraagt om extra tijd voor jezelf. Lekker met een boekje in de schaduw, een drankje erbij, wat lekkers en een goed boek. En wat leest nou lekkerder weg in de zomer dan een écht feel good boek?! Ik wil vandaag graag 3 feel good boeken aan je doorgeven als tip én mag er ook een aantal weg gaan geven. 

feel good boeken zomer 2018
Colleen Oakley – Ik kan je bijna aanraken

“Jubilee Jenkins heeft een zeldzame allergie voor menselijke huidcellen; zelfs een lichte aanraking van iemand kan haar al fataal worden. Nadat ze jarenlang haar huis niet heeft verlaten, moet ze noodgedwongen de deur weer uit. Haar moeders toelage is gestopt, en ze zal dus een baan moeten zien te vinden. Gewapend met handschoenen en lange mouwen gaat ze de confrontatie met de buitenwereld aan.

Ze redt zelfs met gevaar voor eigen leven een kind uit het water en ontmoet zo Eric, de vader van het briljante, maar getraumatiseerde jongetje. Eric en Jubilee groeien steeds meer naar elkaar toe, maar een liefdesrelatie lijkt voor hen een onbereikbare droom.”

Colleen Oakley, Ik kan je bijna aanraken, is uitgegeven door Harper Collins, telt 382 pagina’s, ISBN 9789402701531 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €17,99.

Mijn mening
Ik ben totaal geen type voor luchtige romannetjes en haak dan al snel af. Maar dit verhaal wist me direct te pakken! Het is meer een boek over het leven zelf, heel mooi en aangrijpend geschreven en het zet je hier en daar echt wel aan het denken. En ja, dat er een mooi liefdesverhaal in verwerkt zit geeft het toch nét wat extra’s mee waardoor je steeds wil weten hoe dat zich ontwikkelt. Ondanks het beladen onderwerp (ziekte) is het toch grappig geschreven en daardoor niet te zwaar en duidelijk een good good boek.

feel good boeken zomer 2018
Megan Jayne Crabbe – Body Positive Power

“We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.

Ondersteunt door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en alle vrouwen (én mannen) van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.”

Megan Jayne Crabbe, Body Positive Power, is uitgegeven door Blossom Books, telt 336 pagina’s, ISBN 9789463491075 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,99.

Mijn mening
Eerlijk? Ik vind dit een heel erg moeilijk punt om over te praten. Ik begon mijn website natuurlijk toen ik heel wat kilo’s meer woog en heb uiteindelijk een maagverkleining ondergaan waardoor ik nu volgens de BMI-regeltjes op ‘een gezond gewicht’ zit. Dat ik de stap heb genomen om te kiezen voor mijn gezondheid in plaats van morbide obesitas zorgde voor flink wat geroddel achter mijn rug om en harde opmerkingen vanuit de plussize community. Want, ik stond toch voor blij zijn met een maatje meer? Waarom maakte ik dan reclame en de keuze voor een operatie als deze?

Zonder een heel betoog te moeten gaan houden leek het er bij sommigen niet in te gaan dat er een heel erg groot verschil is tussen ‘een maatje meer’ en gewoonweg enorm ongezond overgewicht met alle risico’s voor mijn gezondheid die daarbij om de hoek zouden gaan komen. Ik heb nooit ‘reclame’ gemaakt voor een operatie als deze maar puur en alleen mijn persoonlijke weg gedeeld, met daarbij heel eerlijk alle voor- en ook zeker nadelen. En dat ik nog steeds sta voor het nièt in hokjes denken en juist wél liefde hebben voor en houden van je lichaam gaat er bij sommigen helaas niet in.

Naast een flink veranderend lijf is het ook geestelijk een hele rollercoaster en dit boek was er eentje die op het juiste moment mijn leven binnen kwam. Ik volg Megan al jaren op Instagram (@bodyposipanda) en zie haar zeker als voorbeeld voor de #bodypositivity beweging die er bezig is. Dat ze een boek uit zou brengen was dan ook te verwachten. En wat voor één! Eentje vol mooie lessen, leermomenten en eye-openers

feel good boeken zomer 2018
Holly Bourne – Vind ik leuk?!

“En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen en foto’s van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans; zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet.

Maar Tori niet. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans, online en offline. Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin óók opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met Twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen – behalve zij – voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan?”

Holly Bourne, Vind ik leuk?!, is uitgegeven door Harper Collins, telt 335 pagina’s, ISBN 9789402701494 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €17,99.

Mijn mening
Dit wordt een ultiem dertigers boek genoemd en, ondanks dat ik als dertiger al tig jaar geen single meer ben, vind ik het alsnog een heerlijk boek. Een tikkeltje sarcastisch, best herkenbare onderwerpen door de levensfase waar je dan eenmaal in terecht komt, een heerlijke eerlijkheid in de schrijfstijl en het leest lekker vlot door. Een perfect feel good boek voor een middagje aan het strand!

Winactie
Van dit laatste boek mag ik 3 exemplaren weggeven. Leuk om mee te nemen op vakantie, naar het strand of als je een rustig middagje thuis op de planning hebt staan. Laat een reactie achter onder dit artikel en je doet automatisch mee. Easy as that!

Deze winactie loopt tot en met zondag 12 augustus 2018, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 12 augustus 2018 at 23:56

  Zou heel erg leuk zijn voor mijn vakantie naar Mallorca! Lekker met een goed boek, op het strand! 💛

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 12 augustus 2018 at 23:04

  Wat een leuke actie!

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 12 augustus 2018 at 22:34

  Count me in!

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 12 augustus 2018 at 21:40

  Ik doe graag mee

  Facebook: An Na

 • Avatar van Viola Krop-Draaijer
  Reply Viola Krop-Draaijer 12 augustus 2018 at 20:36

  Ben blij dat ik niet hoef te kiezen tussen deze 3 powerboeken want dat lijkt mij een lastige keuze!

1 2 3 4

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Lifestyle
Jamie Koers interview ondernemen
Girlboss interview met Jamie Koers

Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om...

Sluiten