Eten & drinken

Recept | Mijn favoriete fruitpannenkoekjes

20 augustus 2018

gezonde fruitpannenkoekjes recept
Ik vind het echt heerlijk om lekker af te wisselen met wat ik eet voor lunch. Zeker omdat brood één van de dingen is die ik – helaas – sinds de operatie niet meer goed kan eten wordt ik toch net iets meer uitgedaagd voor het ontbijt en lunch. Want hoe lekker havermout of crackers ook zijn, soms wil je gewoon net even wat anders. En dan het liefst wel iets voedzaams en niet al te ongezond.. Zo zit ik nu in een fase van fruitpannenkoekjes en ik deel mijn recept graag met je! 

‘Lees ook: Recept voor pistachekoekjes met een twist.’

gezonde fruitpannenkoekjes recept

Mijn favoriete fruitpannenkoekjes

Ingrediënten voor 5/6 pannenkoekjes

– 75ml (plantaardige) melk
– 60 gram havermout
– 1 banaan (zo rijp mogelijk)
– 1 appel
– 1 ei
– eventueel honing als zoetmaker, naar smaak
– een flinke snuf zout
– kaneel naar smaak
– 1 theelepel bakpoeder

Mocht je het interessant vinden.. Per portie pannenkoekjes krijg je hiermee zo’n 21 gram eiwit en ruim 10 gram vezels binnen. Plus natuurlijk de vitamines en vezels van het verse fruit wat je er nog eventueel overheen doet.

Zo maak je de fruitpannenkoekjes

1. Stop de havermout, melk, het ei, de banaan, zout, kaneel, bakpoeder en eventueel honing in een blender tot het een beslagje is geworden, giet dit in een kom en laat 10 minuutjes staan zodat het bakpoeder de tijd krijgt het beslag luchtiger te maken
2. Rasp de appel (inclusief schil) en schep dit door het beslag heen
3. Bak de pannenkoekjes op een wat zachter vuur in een minuutje of 4/5 per stuk met een non-stick-bakspray (ik gebruik een kokosvariant)
4. Top ze af met vers fruit zoals aardbeien, bosbessen of frambozen.

Deze hoeveelheid pannenkoeken zou ik zonder de maagverkleining denk ik als één flinke lunch- of dinerportie tellen, maar je kan het ook maken om samen met je kind(eren) op te smullen of in het weekend voor manlief en jezelf als ontbijtje te maken. Yumm!

Deze fruitpannenkoekjes maken een gezond en voedzamer alternatief voor normale pannenkoeken en zijn toch lekker zoet en fris van smaak :)

Ben jij een pannenkoekliefhebber? En wat eet je er het liefst op?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Jans
    Reply Jans 26 augustus 2018 at 12:44

    Ik vind ze echt heerlijk!! Bedankt voor dit fijne recept!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 26 augustus 2018 at 14:44

      Wat enorm leuk om te horen!!

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 26 augustus 2018 at 00:20

    Dit ziet er echt overheerlijk uit!

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 20 augustus 2018 at 19:50

    Hoewel ze ongezonder zijn, gaat mijn voorkeur toch uit naar ‘gewone’pannenkoeken en pancakes. Maar misschien is de havermoutpannenkoek ook wel iets wat je moet leren eten.. Het ziet er wel erg lekker uit!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 augustus 2018 at 10:12

      Ik ben er echt fan van, maar ben sowieso een havermoutliefhebber, en dochterlief vind het ook steeds lekkerder. Zeker als je het zo fijn maalt dan is het net gewoon meel :)

  • Avatar van Lindy
    Reply Lindy 20 augustus 2018 at 15:01

    Ik ga ze eens proberen te maken met havermelk. Ben benieuwd!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 augustus 2018 at 10:12

      Lekker! Let me know hoe het ging en of je ze lekker vond :)

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 20 augustus 2018 at 11:37

    Oh dit is ook mijn favoriet!! Heerlijk! :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 augustus 2018 at 11:40

      Jaa, heerlijk he?! Wat voor topping doe jij er graag op?

  • Avatar van Teddy
    Reply Teddy 20 augustus 2018 at 11:04

    Dit klinkt echt heerlijk!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 augustus 2018 at 11:40

      Echt eens maken! Heel gemakkelijk, gezond en nog lekker ook :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 20 augustus 2018 at 07:37

    Het ziet er heerlijk uit 👌

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
mijn inspiratiebron in de keuken
Mijn inspiratiebron voor het ontdekken van nieuwe smaken

Voor mij is het ontdekken van een nieuwe smaak vaak bijna zo sterk als een emotie. Sowieso liggen deze twee...

Sluiten