Beauty

Havermout als beautyproduct voor een mooie huid

28 augustus 2018

havermout als beautyproduct
Dat ik een groot liefhebber ben van een bordje havermoutpap in de ochtend als ontbijt of voor lunch is vast geen geheim meer. Maar dat je havermout als beautyproduct voor een mooie huid kan gebruiken is misschien iets minder bekend. Het is een heel gemakkelijk en heel goedkoop ingrediënt en zou wat mij betreft aan meer producten voor een drogere en gevoeligere huid toegevoegd mogen worden. Ik vertel je graag waarom! 

Havermout als beautyproduct

Ik denk dat heel veel mensen geen idee hadden dat havermout ook een geliefd ingrediënt is in beautyproducten, zeker als het om producten voor de drogere en gevoeligere huid gaat. De voedingsstoffen in havermout hebben namelijk een kalmerende, bacteriewerende en verzachtende werking op de huid. Daarnaast verwijdert het overtollig talg zonder de huid uit te drogen, er zitten antioxidanten uit waar je huid blij van wordt en de eiwitten erin helpen de huidbarrière te versterken.

havermout als beautyproduct

Havermout als basis voor je eigen beauty DIY’s

Je kan havermout heel eenvoudig gebruiken als basis voor eigen DIY (do it yourself) beautyproducten.

– De meest simpele is misschien wel door de havermout heel fijn in een blender te vermalen tot je een poeder krijgt. Vervolgens maak je je gezicht schoon en maak je in je hand van een beetje havermoutpoeder en wat lauwwarm water een papje. Dit breng je vervolgens met zachte ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht, laat je 5 minuutjes intrekken en spoel je daarna af. Zo heb je een heel erg fijne microscrub die dode huidcellen verwijdert en de huid goed reinigt én heb je alle voordelen van havermout als beautyproduct voor je huid in één keer te pakken. En ook heel fijn: het is een heel goedkope DIY!
– Is je huid verbrand door de zon of gaat je huid door een fase van roodheid en irritatie? Kook wat havermout in water tot het een papje wordt, druk dit uit in een vergiet en gebruik het melk-achtige goedje als een gezichtsmasker om hitte uit de huid te halen, de huid te kalmeren en roodheid te verminderen.
– Mocht je nou nét nog even meer uit havermout willen halen en op zoek zijn naar een fijn homemade gezichtsmasker recept.. Ik heb al eens een recept voor een DIY masker voor de gevoelige huid  gedeeld waarin havermout, banaan en yoghurt zit. Een superfood combinatie voor de drogere en gevoeligere huid en echt een aanrader om eens te proberen.

havermout als beautyproduct

Mijn favoriete recepten met havermout

En ach, als je dan toch zo’n zak havermout in huis hebt gehaald.. Maak dan ook zeker eens één van deze drie recepten met havermout erin verwerkt.

Mijn favoriete havermoutpap recept
Eiwitrijke en vezelrijke zoete fruitpannenkoekjes met havermout
Aardbei banaan muffins met havermout

Ben jij ook zo’n havermout fan? En wist je al dat havermout als beautyproduct zo fijn kon werken?

Liefs,
Desirée

* Uitgelichte afbeelding van Milenie via Shutterstock

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 29 augustus 2018 at 20:15

  Wat een leuke DIY’s en zo makkelijk ook!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 augustus 2018 at 08:30

   Nou, precies! Ik ben soms zelf ook weer verbaasd hoe eenvoudig het kan zijn om zelf effectieve producten te maken :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 augustus 2018 at 11:41

  Nooit geweten dat je daarvan diy kan maken als een beautyproduct!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2018 at 16:36

   Ja, en nog heel erg gemakkelijk ook. Zeker eens uitproberen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.