Beauty

Beautytip | Huidverzorgingsadvies via een app

21 augustus 2018

huidverzorgingsadvies via een app
Ik ben een enorme skincarejunkie, ben graag op de hoogte van alle nieuwtjes op dit gebied, pluis ingrediëntenlijstjes uit voor m’n lol en kan dan ook enorm enthousiast worden als een merk of een bedrijf met iets écht vernieuwends op dit gebied naar buiten komt. Zeker als het gaat om huidverzorging, want bijna niks in de beautywereld is zo persoonlijk als dit. Met de juiste producten die bij jouw huid en huidbehoeftes passen kan je pas echt aan de slag voor jouw mooiste huid :) Een goed advies is dus wel eens nodig en nu komt COSMANIA met een huidverzorgingsadvies via een app. Geniaal! 

COSMANIA

Mocht je deze (web)winkel nog niet kennen.. COSMANIA verkoopt beautyproducten van mooie internationale merken die je niet eenvoudig op andere plekken in Nederland tegen komt. Denk hierbij aan merken zoals Antipodes, Aurelia, Elemental Herbology, First Aid Beauty, John Masters Organics, Living Proof, Milu, Pai, Pixi, Perricone MD, The BrowGal en This Works. Het bedrijf is opgezet door ‘cosmaniacs’ Marije Hoff en Marcel Dekker. Na jarenlange internationale ervaring in de marketing en e-commerce voor merken als L’Oréal, Lancôme en Biotherm was het tijd om hun eigen droom uit te werken.

Huidverzorgingsadvies via een app

Als eerste bedrijf in de Benelux lanceerden ze onlangs de digitale Skin Advisor die mensen voorziet van een gepersonaliseerd huidverzorgingsadvies op basis van een selfie. Een digitale beauty consultant geeft je advies om producten te ontdekken die het beste bij jouw huid en jouw voorkeuren en situatie passen.

“We zijn super blij dat we nu ook met onze adviezen op onze webshop heel dichtbij het service- en adviesniveau kunnen komen zoals we dat al in onze winkel in Amsterdam geven. Deze innovatieve tool biedt onze online klanten een volwaardig advies dat het best bij hun voorkeuren en huidtype past.”

De Skin Advisor app werkt heel eenvoudig. Je gaat naar de website van COSMANIA, je upload een selfie (een scherpe foto van je gezicht in helder licht zónder make-up op), je geeft antwoord op enkele vragen over je huidtype, huidproblemen, leeftijd, geslacht en dergelijke. Vervolgens wacht je heel even en voor je het weet krijg je een aantal producten te zien in drie verschillende prijsklassen voor zowel een ochtend- als een avondroutine.

Mijn mening

Hoe handig is dit? Mocht je nou in de buurt van de COSMANIA winkel in Amsterdam wonen dan zou ik gewoon daar even binnenlopen voor een echt persoonlijk advies, maar deze app zit duidelijk goed in elkaar. Ik heb hem zelf ook uitgeprobeerd en er kwamen redelijk wat producten naar voren die ik al in gebruik heb óf die ook echt wel aan zouden sluiten bij mijn huidtype.

Lees ook enkele reviews van mijn hand over producten die bij COSMANIA te koop zijn:
First Aid Beauty coconut skin smoothie priming moisturizer
Pixi glow tonic
Haarproducten die ik niet meer wil missen
Elemental Herbology aromatherapie olie
Aurelia skincare
interview met de founder van MILU skincare

Ken jij COSMANIA al? En als je de app uitprobeert.. klopt het advies bij jou ook zo goed?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 augustus 2018 at 14:20

  Zo handig

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 21 augustus 2018 at 13:52

  Wat grappig haha! Ik ga even doorklikken :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 21 augustus 2018 at 13:41

  Dat is wel echt super handig zo’n app! Ik ga hem even downloaden want ik ben nu wel benieuwd wat voor adviezen er voor mij zijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2018 at 13:50

   Downloaden hoeft niet eens, hij begint al als je op de link klikt. Gelijk invullen en de resultaten zien :) (En nee, ik heb geen aandelen en wordt niet gesponsord hiervoor haha!)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.