Huis & interieur Persoonlijk

Mijn top 5 | Huishouden hacks

15 augustus 2018

huishouden hacks
Baby bump coming through! ♥
Of je het nu echt huishouden hacks moet noemen weet ik niet precies.. Maar vandaag deel ik vijf tips en handigheidjes met je waar ik niet meer zonder kan om het huishouden bij te kunnen houden. Hiermee heb ik niet het gevoel dat ik er veel tijd aan kwijt ben en oogt de boel lekker op orde en ja, daar hou ik van. En zeker nu ik zwanger ben maken zulke dingen in het huishouden de boel toch net even makkelijker. Let’s go! 

Mijn huishouden hacks

Ruim achter je kont op

Dit is er eentje die vast niet helemaal nieuw voor je klinkt, maar het werkt gewoonweg heel erg goed. Heb je net wat gegeten of gedronken? Ruim de spulletjes die je hiervoor nodig had gelijk even op, was het bordje en kopje af of zet het gelijk weg in de vaatwasser. Iets op te ruimen wat naar een andere verdieping moet? Zet het op de trap en neem het gelijk mee als je de eerstvolgende keer naar boven gaat. Heb je de was opgevouwen? Ruim deze gelijk op in de kasten waar het hoort in plaats van de stapels te laten liggen. Is er post binnengekomen die de administratie in kan? Maak er gaatjes in en stop het gelijk in de desbetreffende mappen.. Zomaar een paar voorbeeldjes!

Begin de dag met een snel rondje huishouden

In de vakantieperiode wil het er nog wel eens bij inschieten, maar zeker wanneer de scholen weer beginnen werkt dit voor mij heel erg fijn. Zodra ik Shae naar school heb gewandeld en terug ben gekomen maak ik een snel huishoudelijk rondje.

Ik ruim het ontbijtspul en eventueel speelgoed op, ruim de vaatwasser uit en/of doe het eventuele handafwasje wat er staat, haal een doekje over het aanrecht en de prullenbak, maak het toilet beneden schoon en ga met de stofzuiger rond. Dit kost me ongeveer een kwartiertje en ik vind dit zo fijn! Helemaal omdat ik – over het algemeen – vanuit huis werk zie ik zo tijdens de pauzemomentjes een opgeruimde benedenverdieping die me gelijk tot rust brengt. En daarnaast is het heel erg fijn voor wanneer er een spontane playdate plaatsvindt en de boel dan lekker aan kant is :)

‘Lees ook: 52 bespaartips op een rij!’

huishouden hacks

Een draadloze stofzuiger

Echt. Ik kan niet meer zonder. Ik weet dat het een enorme luxe is, maar ik heb er eentje voor iedere verdieping in huis waardoor het nooit slepen en sjouwen is met een grote stofzuiger. Zeker met de kattenbakkorrels en kattenharen die zich door huis verspreiden, een rondwandelend kruimelmonster (houdt dat op een bepaalde leeftijd nog eens op?!) en nu ik richting de helft van de zwangerschap ga merk ik maar weer hoe fijn dit is. Er is er altijd zo eentje bij gepakt voor een rondje op de betreffende verdieping. Na het zuigen gelijk even in het stopcontact steken en ze zijn ook altijd opgeladen.

Onze nieuwste aanwinst op dit gebied is de Rowenta draadloze stofzuiger die je op de foto’s ziet. Een handzaam apparaat waarvan het zwaartepunt best laag ligt en daardoor prettig ‘stevig’ stofzuigt. Het driehoekvormige mondstuk gaat zonder problemen over van de tegels in de badkamer en het toilet, naar het laminaat in de vertrekken en over verschillende soorten en diktes vloerkleden heen zonder mondstukken te hoeven verwisselen. Er zit lekker veel kracht in om ook dierenharen en kattenbakkorrels op te kunnen zuigen, hij is opvallend stiller dan andere soortgelijke steelstofzuigers en de batterij gaat ook lang genoeg mee om het hele huis van benedenverdieping tot zolder mee te kunnen doen in één oplaadbeurt.

De Rowenta Air Force Extreme Silence RH8912 draadloze stofzuiger is voor een richtprijs van €150,00 bij onder andere MediaMarkt (met cashback actie), Bol.com en Blokker (met cashback actie) te koop.

Schaf een kledingroller aan

Ze kosten geen drol en ik gebruik ze voor enorm veel ‘klusjes’ in huis. Zeker met huisdieren en/of kruimelende kinderen onmisbaar. Huisdierharen op de bank, bedsprei, stoelen of gordijnen en geen tijd om de stofzuiger met bepaalde mondstukken erbij te pakken? Kledingroller erover. Meer haartjes, pluisjes en kruimels op je kleding en je moét toch echt de deur uit? Kledingroller erover. Kruimels op je bank of stoelen met oneffen stof die met het eraf vegen of stofzuigen overal heen springen? Kledingroller erover. En ik wed dat je ook schrikt als je je handtas leegmaakt en de kledingroller erdoor haalt wat je er zo allemaal aan pluisjes, stofjes, kruimels, haartjes en dergelijke mee verwijdert. Hoppa!

Gun jezelf één rommella

Batterijtjes, een rolmaat, pen, potlood, bonnetjes waar je nog iets mee moet doen, lopende kortingsbonnen, extra sleutels van het één of ander, een handleiding van een nieuw apparaat wat je er dus nog regelmatig even bij moet pakken, een dopje of schroefje van iets-waarvan-je-geen-idee-hebt-maar-je-wil-het-voor-de-zekerheid-niet-weggooien.. Meestal eindigen deze dingen verspreid door het huis wat op meerdere plekken voor rommel zorgt. Ik ‘gun’ mijzelf daarom één rommella(atje) waardoor dit soort dingen altijd op dezelfde plek te vinden zijn. En het zal je verbazen hoe vaak deze la toch nog opengetrokken wordt. Handiger dan je denkt ;)

Heb jij in jouw schoonmaakroutine ook je eigen huishouden hacks? Mocht je nog leuke en/of handige tips willen delen.. Ik ben benieuwd!

Liefs,
Desirée

* Dit artikel is deels geschreven in samenwerking met Rowenta en bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Barbara van Schaik
  Reply Barbara van Schaik 20 september 2018 at 13:57

  Lijkt mij ook een fijne stofzuiger! Ik herken mij wel in het opruimen, meteen alles achter je opruimen scheelt echt veel werk. Vertel het mijn dochter ook altijd maarja…. ;)

 • Avatar van Sandrine christiaens
  Reply Sandrine christiaens 16 september 2018 at 08:40

  Wij zijn een gezinnetje van nu nog drie volwassenen en hebben allen de gewoonte om ook dagelijks op te ruimen. We zijn aan t kijken om een draadloze stofzuiger te kopen want stofzuigen haat ik. Onze sledestofzuiger van Dyson maakt zoveel lawaai dat ik er tegen opzien om hem te gebruiken en te stofzuigen er dus vaak niet van komt. Tweewekelijks hebben wij 4 u onze trouwe poetshulp en daarvoor zijn wij enorm dankbaar. Wij dragen hem op handen en jaarlijks krijgt hij een nieuwjaarsgeschenk. Heel leuk en inspirerend artikel. Wij hebben ook een rommellade. We hebben ons huis recent verbouwd en heel wat ingemaakte kasten voorzien. Wij hebben een probleem met verwerking van administratie. Er liggen veel stapeltjes te klasseren papieren… Heb je daar een tip voor om dit te organiseren?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2018 at 08:45

   Leuk dat je dit een inspirerend artikel vond! Ik ga zeker eens aan de slag met een artikel over het op orde brengen en houden van je administratie :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 26 augustus 2018 at 00:09

  Hele goede tips. Wat ik van mijn opa heb geleerd is dat ik iedere avond voordat ik ga slapen even mijn kamer opruim. Zo heb je iedere dag een nette kamer en kost het maar een paar minuutjes. Ik heb nu altijd een hele opgeruimde omgeving terwijl je vroeger amper door mijn kamer kon lopen haha. Ik begin ook steeds meer te leren om dingen direct op te ruimen in plaats van het uit te stellen.

 • Avatar van marleen
  Reply marleen 15 augustus 2018 at 14:04

  Die kledingroller is echt een topper met een hond in huis inderdaad. Gelukkig verhaart ze niet zo erg.
  En achter je kont aan opruimen is een héle goede die écht werkt! :)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 15 augustus 2018 at 10:24

  Oh zo’n draadloze stofzuiger is echt fantastisch!! Zoooo handig!

 • Avatar van Carine
  Reply Carine 15 augustus 2018 at 10:10

  Hier net geverfd, herbehangen en een nieuwe vloer geplaatst in de living. Het moment om alles eens uit te zoeken en te ordenen. Ik heb ook een rommellade, wat hier een eigen naam heeft. Verder een robotstofzuiger die zijn toertjes mag lopen, scheelt in de effectieve kuis. Zo’n draadloze stofzuiger staat nog op mijn lijstje voor de bovenverdieping. Hier 3 poezen, dus ook haar! En zo’n kledijroller gebruik ik al eeuwen, super is dat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2018 at 10:15

   Leuk dat je jouw routine en tips deelt! En grappig dat de rommellade zelfs een eigen naam heeft haha :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 augustus 2018 at 08:02

  Zeer handige tips om er geen hernia van te krijgen zijn de stofzuigers op iedere verdieping van de woning.
  Een rommellade is ook zo handig.
  Fijn om in een korte tijd zo vroeg mogelijk op de dag het huis schoon en alles aan de kant te kunnen hebben.
  Dat is dan zeer overzichtelijk ;-)
  Jij ziet er heel goed uit.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2018 at 08:44

   Dankjewel voor je compliment! Ben benieuwd of jij ook zulke ‘hacks’ hebt om je huishouden het fijnst draaiende te kunnen houden? Of apparaten waar je niet zonder kan?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.