Beauty Fashion

Make-uptips voor brildragers

30 augustus 2018

make-uptips voor brildragers
Het kan soms best even lastig zijn om 1. je make-up alleen al fatsoenlijk áán te kunnen brengen als je een brildrager bent, maar 2. ook lang niet alle trends en looks staan even mooi bij jouw montuur en brilsterkte. Om je hierin een beetje op weg te kunnen helpen ben ik aan de slag gegaan voor dit artikel met make-uptips voor brildragers. Inclusief een naturellook en een meer opvallende look met één dezelfde bril, zodat je ook goed het effect kan zien hoe make-up en een bril dragen elkaar juist kunnen versterken. 

‘Lees ook: Mijn nieuwe Balmain bril + leuke behind the scene foto’s!’

make-uptips voor brildragers

Make-uptips voor brildragers

Handigheidjes voor het aanbrengen van make-up

Als je een wat hogere brilsterkte hebt, kan het áánbrengen van make-up al best een opgave zijn. Make-up aanbrengen doe je namelijk het meest gemakkelijk als je overal vrij bij kan. Maar wat nou als je juist die bril nodig hebt om te kunnen zien wat je doet? Gelukkig zijn hier enkele handige tips voor.

1. Werk met een vergrootspiegel met ingebouwde verlichting
2. Maak gebruik van een make-upbril. Deze heeft aan één kant een glas zitten dat je van plaats kan verwisselen zodat je met het goede zicht van het ene oog het andere oog kan opmaken. En andersom natuurlijk!
3. Zet je eigen bril op het puntje van je neus om ruimte te creëren en oefen, oefen, oefen!

Bijziend of verziend

Zeker als je een wat hogere brilsterkte hebt kunnen de glazen je ogen of juist groter laten lijken (verziend/+) of juist kleiner (bijziend/-). Hoe groter het getal achter de plus of min, hoe groter of kleiner het je ogen laat lijken. Zeker iets om rekening mee te houden.

Bijziend
Ben je bijziend dan lijken je ogen – zoals andere mensen ze door je bril heen zien – dus kleiner dan ze echt zijn. Je kan daarom beter niet rondom je gehele oog oogpotlood of eyeliner aanbrengen, aangezien dit je ogen optisch kleiner maakt. Het is dan beter om dit enkel langs de bovenste wimperrand aan te brengen, al dan niet met een wing/cat-eye zo subtiel of opvallend als je zelf mooi vindt. Ook kan ik als tip meegeven dat je arcadeboog aanzetten met een iets donkerdere kleur dan je op de rest van je ogen je ogen optisch meer opent. Als laatste tip: breng een beetje champagnekleurige highlighter aan in je binnenste ooghoekjes voor een nog frisser/meer open effect.

Verziend
Ben je verziend dan lijken je ogen – zoals andere mensen ze door je bril heen zien – dus groter dan ze echt zijn. Ha! Eigenlijk helemaal niet zo’n nadeel, aangezien (al dan niet optisch) grotere ogen je al snel een frissere en meer open blik geven. Je kan hiermee dus al snel wat meer experimenteren en ook de wat meer donkere ooglooks gemakkelijker dragen. Wel kunnen glanzende en glitterende oogproducten door het vergrotende effect al snel iets teveel opvallen, je kan je dan beter producten met een matte of satijnen finish gebruiken.

make-uptips voor brildragers

Houd rekening met je montuur

Heeft jouw bril een opvallendere kleur, print of is het montuur duidelijk aanwezig qua dikte, dan zou ik hier zeker rekening mee houden door qua make-up te kiezen voor rustigere kleuren. Of kies voor dezelfde soort tinten als die in je bril voorkomen, zoals koele tinten en warme tinten. Zo zal het niet snel vloeken met elkaar, oogt het niet snel ‘too much’ en zullen nog steeds jouw sprankelende ogen de show blijven stelen. Heb je juist een wat subtieler model qua dikte en/of een bril in natuurlijke tinten? Dan kan je veel gemakkelijker alle kanten op met je make-uplook.

–> In dit artikel zie je de Balmain BL1512S bril uit de Specsavers x Balmain collectie.

Geef ook je wenkbrauwen de aandacht

Juist als je een bril draagt zal je misschien sneller je wenkbrauwen minder aandacht geven, en dat terwijl ze juist je make-uplook en je ogen zo mooi kunnen accentueren. Heb je al volle wenkbrauwen van jezelf dan is het epileren van verdwaalde haartjes en het aanbrengen van een wenkbrauwgel voldoende om ze net even wat mooier uit te laten komen. Heb je wat dunnere of oneffen wenkbrauwen dan is het aan te raden om ze juist subtiel bij te tekenen en in te vullen met bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Het is bizar hoeveel verschil mooi aangezette wenkbrauwen kunnen maken! En ook hierbij geldt weer; heb je een opvallender montuur, houd je wenkbrauwen dan wat rustiger en zachter qua vorm en zet ze juist wat sterker aan als je montuur wat subtieler is.

make-uptips voor brildragers

Make-up musthaves

Welke make-upproducten als brildrager onmisbaar zijn? Een goede concealer, omdat wallen en kringen nou eenmaal meer opvallen dan wanneer je geen bril draagt. Laat je hiervoor goed adviseren en kies voor een longlasting variant zodat deze de hele dag blijft zitten en niet afgeeft aan je montuur. Een waterproof mascara. Omdat het achter je bril net even wat warmer is dan wanneer je geen bril draagt, kan een normale mascara minder goed blijven zitten en geeft deze af in de vorm van stipjes op je glazen. Ook het krullen van je wimpers voordat je mascara aanbrengt kan dit helpen voorkomen. Een wenkbrauwkitje in de juiste kleur met een wenkbrauwpotloodje en/of wenkbrauwpoeder, wenkbrauwgel, pincet en borsteltje.

Have fun!

Maar vooral.. Heb plezier in het make-uppen, laat je niet teveel van de wijs brengen door alle trends en ‘regeltjes’en ga gewoon lekker aan de slag. Oefening baart kunst en voor je het weet heb je een paar looks voor iedere gelegenheid onder de knie die je in no time aan kan brengen.

Draag jij een bril? Ben je meer van de lichtere dagmake-up of ga je voor de feestelijke wat donkerdere look?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel is onderdeel van een langdurige samenwerking met Specsavers.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Label
  Reply Beauty Label 14 mei 2021 at 18:16

  Ik vond het zelf altijd enorm vervelend dat wanner ik net m’n mascara had gedaan, het daarna weer allemaal op m’n bril geplakt zat, dus ik heb nu sinds kort wimperextensions laten zetten waardoor m’n wimpers door m’n bril heen veel voller lijken, zonder dat ik mascara heb gebruikt. Ik merk zelf wel echt verschil en het is voor mij ook veel gemakkelijker. Misschien ook een tip voor andere brildragers :)

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 31 augustus 2018 at 20:32

  Handige tips! Ik draag nu alleen mijn ‘Specsavers’ brillen als ik lees of achter de pc zit.
  Maar ik vind een bril wel fijn, verbergt mijn wallen iets!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 augustus 2018 at 19:56

  Fijne en zeer handige tips!
  Prachtige foto van jou.
  Ik ben ook een brildrager maar heb er nooit aan gedacht om een speciale spiegel etc.
  te gebruiken….
  Ik hou van opvallende make-up.
  Als ik in de parfumerie shop ben of in een warenhuis dan krijg ik van diverse verkoopmedewerkers complimenten
  over mijn make-look en dan voornamelijk de ogen….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2018 at 10:25

   Dankjewel voor je complimenten, leuk om te horen!

 • Avatar van Vlienelien
  Reply Vlienelien 30 augustus 2018 at 19:31

  Nog een tip: een scheerspiegel. Die trek je makkelijk naar je toe, zodat je als bijziende niet helemaal met je neus tegen de muur hoeft te staan (en dus gebogen over je make uptafel of wasbak).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2018 at 10:25

   Dat is zeker een heel erg handige aanvullende tip, dankjewel voor het delen!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 30 augustus 2018 at 12:10

  Ik draag in daily life een bril en draag dan ook niets of alleen een beetje mascara. Niet is vervelender dan van die afdrukken van vervaagde makeup op je neus te hebben wanneer je je bril af doet XD

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 augustus 2018 at 14:20

   Jaa, echt he? Als daar toch een megalonglasting product voor zou bestaan.. Herkenbaar dus haha!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.