Persoonlijk

Personal | Waar ik niet meer zonder kan na de gastric sleeve operatie

10 augustus 2018

niet meer zonder na gastric sleeve operatie
Sinds ik zoveel ben afgevallen, mede dankzij een gastric sleeve operatie bijna anderhalf jaar geleden, zijn er duidelijk enkele items waar ik niet meer zonder kan. Het leek me leuk en vooral ook handig om deze persoonlijke tips te delen voor anderen die – met of zonder operatie – ook veel zijn afgevallen. Ik weet zeker dat je er dan wat aan hebt! Het gaat om enkele kledingstukken, verzorgingsproducten en een item wat met voeding te maken heeft. 

Waar ik niet meer zonder kan na gastric sleeve operatie

1. De MS Mode Iris jeans. Nee, dit is niet gesponsord maar echt een vermelding waard. Sinds het vele afvallen zijn mijn bovenbenen overduidelijk niet meer stevig te noemen. Er is overtollig vel en als ik geen goede en vooral stevige broek aan heb voelt dat tijdens het lopen heel onprettig en ongemakkelijk. Ik heb het afgelopen jaar al heel wat broeken en jeans van verschillende merken en in verschillende modellen geprobeerd, maar kom telkens terug naar deze van MS Mode. En dan vooral de donkere jeans variant en ik heb hem in meervoud in mijn kast hangen.

Dit slim leg model zit heel lekker om mijn benen zonder te knellen en de stof is stevig en zonder al teveel stretch; namelijk maar 2% waardoor hij toch heel soepel draagt maar stevig genoeg blijft om niet te gaan lubberen of af te zakken. Hij blijft was na was mooi, slijt absoluut niet snel tussen de benen in en is ook nog eens heel betaalbaar. Normaal kost deze jeans €34,99, maar ik zag dat de donkere jeans wassing nu in de sale voor €17,50 verkrijgbaar is.

2. De Magic Bodyfashion Super Control Body. Ik kreeg er alweer een hele tijd geleden eentje van toegestuurd, ben hem gaan dragen en kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder en heb er zelf nog enkele van aangeschaft. Wel zo fris, zeker in de zomer! Hij kost €54,99 maar is het geld dubbel en dwars waard. Hij zorgt er namelijk voor dat de slappe huid van mijn buik, zij en rug een stukje gladder getrokken wordt waardoor ik me zekerder voel. Kleding oogt en valt niet alleen mooier, rolletjes vallen hierdoor minder op en het zorgt voor minder ongemakkelijke gevoelens als iemand me vastpakt. Een dikke win-win-win situatie voor mij!

Dit is zo’n beetje de eerste bodystocking die ik ooit aan heb gehad waarbij het lijfje lang genoeg is zodat het kruisdeel niet ín je kruis trekt. Daarnaast kan je hem gewoon met je eigen beha dragen en geeft het model zo een mooi push-up effect aan ‘de dames’. Als laatste vind ik hem zelfs in de zomer heel erg goed te doen qua hoe warm hij draagt. Het stofje is luchtig en daardoor niet plakkerig op de huid, máár (!) ik kan je wel aanraden de juiste maat te bestellen. Als je hem te strak aanschaft dan kan ik me voorstellen dat het toch een heel stuk minder comfortabel draagt.

niet meer zonder na gastric sleeve operatie

3. Goede verzorgingsproducten. En dan vooral een scrub of scrubhandschoentjes die je in combinatie met je favoriete douchegel gebruikt en voor na het douchen een goede bodylotion. Ik geloof niet dat er echt bepaalde ingrediënten of smeersels zijn die je huid daadwerkelijk strakker maken, maar ik geloof wél dat een goede doorbloeding en regelmatig goed hydrateren helpen je huid zo zacht, soepel en veerkrachtig te houden. Die doorbloeding een boost geven doe je door middel van het regelmatig scrubben en masseren van je huid. Een scrub en crème zijn hiervoor wel net zo handig.

Ik wissel hiervoor echt heel erg vaak van producten en merken af, maar op dit moment heb ik twee Filorga producten in gebruik die beide heel erg fijn zijn. De Scrub & Peel verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing en de Nutri-Modeling crème hydrateert en voedt de huid en laat deze lekker zacht en soepel aanvoelen. Zeker als je producten als deze met masserende en ronddraaiende bewegingen gebruikt merk je duidelijk verschil. En het is gewoon heel erg lekker om even dat momentje voor jezelf te nemen en goed voor jezelf en je lijf te blijven zorgen ♥

4. Eiwitproducten als aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding. Eiwitten werken namelijk als energiebron en voor opbouw en herstel van lichaamscellen, waaronder spiercellen. Als je in relatief korte tijd veel afvalt heb je extra eiwitten nodig om spierafbraak te voorkomen. Ik persoonlijk heb nogal moeite met voldoende eiwitten te kunnen halen uit normale voeding omdat een hogere inname van melkproducten geen fijn effect heeft op mijn darmen. Daarnaast kan ik vanwege mijn kleinere maaginhoud geen grote porties eten, waardoor ik per maaltijd niet altijd voldoende eiwitten tot me kan nemen.

Ik haal mijn eiwitten vooral uit volkoren producten zoals volkoren crackers en havermout, een handje ongezouten noten, wat kaas, vlees(vervangers), vis en/of eieren en voor een klein deel uit groente. Omdat ik merk dat ik beter functioneer als ik extra eiwitten tot me neem vul ik dit aan met een eiwitreep en/of een eiwitshake. Deze zijn vaak ook nog verrijkt met bijvoorbeeld extra vezels en daar worden mijn darmen ook heel blij van. Welke producten voor jou werken is wel even een uitzoekwerkje en heeft ook een boel met persoonlijke voorkeuren te maken, maar ik bestel deze in ieder geval via Body & Fit Shop of Bulkpowders.

Vraagje! Binnenkort komt er een artikel online met een update over de resultaten tot nu toe en hoe het nu met mij gaat bijna anderhalf jaar na de operatie. Mocht je nog bepaalde vragen hebben of gewoonweg ergens nieuwsgierig naar zijn, drop dan je vragen onder dit artikel zodat ik ze in die update kan beantwoorden :)

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Julia
    Reply Julia 14 augustus 2022 at 17:23

    Hey Desiree, wat fijn om je verhaal te lezen! Ik weet nog steeds niet of ik voor de sleeve of de bypass ga… gek wordt ik ervan. Zo veel schrik voor beide maar t moet of ik wordt niet oud. Thx

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 augustus 2022 at 13:19

      Hi Julia, dankjewel voor je berichtje en fijn om te horen dat je er veel aan hebt gehad om mijn verhaal te hebben gelezen. Het is ook geen eenvoudige keuze en echt heel persoonlijk.. Ik hoop dat je eruit komt en – welke keuze het ook zal worden – dat het mooi voor je uitpakt. Je kunt dit! :)

  • Avatar van Miranda
    Reply Miranda 2 april 2019 at 22:59

    Is de broek nog steeds verkrijgbaar.?
    Of heet deze nu anders?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 3 april 2019 at 09:38

      Ik kwam er helaas achter dat dit model er nu niet meer is.. Wellicht dat bepaalde filialen nog een voorraad hebben liggen? Ik zag hem nog wel in de sale namelijk.

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 13 augustus 2018 at 09:44

    Leuk om te lezen waar je niet meer zonder kunt :) M&S mode heeft hele leuke kleding altijd en kom er ook vaak tegenwoordig.

  • Avatar van Roos
    Reply Roos 13 augustus 2018 at 08:37

    Geen vragen, maar wel een heel groot compliment. Ik vind het zo tof dat je jouw weg met ons deelt.
    Heb echt bewondering voor je hoe je dit hebt aangepakt. Je lijkt mij een prachtmens ongeacht de maat die je hebt.
    Dat wilde ik gewoon even kwijt :-)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 augustus 2018 at 09:34

      Wow, wat een gigantisch lieve reactie.. Dankjewel!

  • Avatar van Carrie Kok
    Reply Carrie Kok 11 augustus 2018 at 17:25

    Hi Desiree, fijn zo’n Blog over dot onderwerp, ik ben dus van een maat 46/48 naar 36/38 gegaan(Sleeve 23 jan 2018),
    heb heel veel mooie en goede kleding over vooral maat 44 sommige zelfs nog met het kaartje eraan, heb je een tip waar ik deze kan aanbieden? of ruilen ve kleinere maat?

    Keep up the Good Work, liefs van Carrie

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 11 augustus 2018 at 11:45

    Echt enorm interessant om dit te lezen. Ik vind het zo tof dat je zo open en eerlijk alles deelt over dit onderwerp!

  • Avatar van Sarina
    Reply Sarina 11 augustus 2018 at 11:06

    Misschien is dit een aparte vraag hoor. Maar aangezien je blog voornamelijk op plussize gericht is qua kleding enzo ben ik benieuwd in hoeverre je blog van invloed was op je keuze voor je operatie. Was je bijvoorbeeld bang dat er mensen door zouden afhaken omdat ze zich minder in je zouden herkennen?

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 10 augustus 2018 at 18:37

    Hoi Desiree,

    Leuk artikel! Voor mij is het nu 8 maanden geleden dat ik de operatie ondergaan heb en ik ben erg benieuwd hoe jij de periode tussen 6-12 maanden na de operatie hebt ervaren. Ik merk namelijk juist in de afgelopen maanden meer vermoeidheid. Uiteraard ben ik super blij met het goede resultaat en heb ik er nog geen seconde spijt van gehad, maar ik ben wel erg benieuwd hoe die periode bij jouw verliep.

    Groetjes
    Sanne

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 11 augustus 2018 at 07:32

      Wat een goede vraag! Het was in die periode zeker even zoeken naar het één en ander, ik ga de vraag meenemen in de Q&A!

  • Avatar van Annemarie
    Reply Annemarie 10 augustus 2018 at 10:17

    Goed om te horen dat het zo fijn bevalt en deze tips te lezen. Ik vraag mij af of je problemen ervaart tijdens de zwangerschap. Toevallig hoorde ik op de radio dat het zwanger zijn na deze operatie wat zwaarder bevalt en vraag mij af of jij dat ervaart?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 10 augustus 2018 at 12:58

      Hi Annemarie, dat vind ik – zeker gezien het recente nieuws – een heel goede vraag die ik uitgebreid zal beantwoorden in het volgende artikel hierover. Dankjewel!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 10 augustus 2018 at 10:08

    Goede en fijne tips!
    Want het zal zeker moeilijk geweest zijn na de operatie om de juiste kleding te kunnen vinden….
    Was je er zelf naar op zoek gegaan of had je advies erof gehad?

    Fijne dag Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 10 augustus 2018 at 10:10

      Ik vond het een veel te leuke uitdaging en een stukje persoonlijke ontwikkeling die ik graag zelf wilde doorlopen. Heb het dus in m’n eentje gedaan :)

  • Avatar van Melissa schrijft
    Reply Melissa schrijft 10 augustus 2018 at 09:34

    Leuk om jou tips te lezen. Ik ga 20 augustus geopereerd worden aan Gastric Bypass als alles goed gaat. Ik ben echt super benieuwd hoe het allemaal zal gaan.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 10 augustus 2018 at 09:35

      Wat spannend, ik wens je alvast een goed herstel en veel kracht toe!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.