Huis & interieur

Interieur | Nieuwe Return to Sender collectie

29 augustus 2018

Return to Sender 2018-2019 collectie
In 2006 begon Katja Schuurman Return to Sender, een merk dat handgemaakte producten uit de armste regio’s van de wereld verkoopt. Hiermee wordt er werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden gecreëerd waardoor ze onafhankelijker worden en je deze maaksters een betere toekomst geeft. Een prachtig merk, als je het mij vraagt. Daarnaast haal je er ook nog eens uniekere items mee in huis die je niet zomaar overal tegenkomt. Voor de nieuwe Return to Sender collectie is er ook een samenwerking aangegaan met Nederlandse designers Kiki van Eijk en Jouelle Cuppen. Ik vertel je graag meer over deze collectie en laat natuurlijk enkele nieuwe producten aan je zien. 

Mooi om te weten: met de nieuwe handgemaakte producten in deze collectie konden meer dan 200 maaksters hun familie ondersteunen. Ook wordt een deel van de opbrengst geïnvesteerd in beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden om nieuwe generaties de kans op een baan te geven, om zo de spiraal van armoede te kunnen doorbreken ♥

‘Lees ook: 52 tips om geld te besparen op een rij!

Return to Sender 2018-2019 collectie Return to Sender 2018-2019 collectie Return to Sender 2018-2019 collectie Return to Sender 2018-2019 collectie

Return to Sender 2018-2019 collectie

De nieuwe collectie zal uit drie thema’s bestaan, elk met een eigen uitstraling;

– Love Nature, ontwikkeld uit liefde voor de natuur. Deze collectie straalt rust en eenvoud uit met duurzame materialen, zachte aardetinten, veel groen en eenvoudige vormen
– A Colourful Story, een kenmerkende collectie met uitbundige kleuren en prints. Gezellige, levendige producten die opvallen door speelse vormen en een unieke materialenmix
– Surprising Design, het thema met vernieuwende ontwerpen waarbij ‘out of the box’ is geëxperimenteerd met verschillende materialen en vormen waarin we veel grafisch design terug zien komen.

Kiki van Eijk & Jouelle Cuppen

Voor de nieuwe collectie van Return to Sender is er onder andere gekozen voor een samenwerking met deze twee Nederlandse designers. Kiki van Eijk is bekend van haar designs voor bijvoorbeeld Hermes en MOOOi. Ze liet zich voor de collectie inspireren door de kleuren van pauwen en de bindi. Haar coproductie met vrouwen in Bangladesh leidde tot kleurrijke textielproducten voor in de keuken.

Designer Jouelle Cuppen is in India met verschillende producten aan de slag gegaan en ontwierp zo bijvoorbeeld een prachtige waterkaraf met bijpassende glazen. Ook de vrolijke jute mandjes en het vloerkleed zijn van haar hand.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Return to Sender collectie bestaat uit zo’n 80 nieuwe producten – vooral gericht op producten voor in de keuken – en is vanaf begin oktober verkrijgbaar via de website en bij (web)winkels als WAAR, in verschillende ziekenhuizen, Loods 5 en wereldwinkels.

Spreekt de nieuwe collectie jou aan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beautysome.nl | Sonja
  Reply Beautysome.nl | Sonja 29 augustus 2018 at 16:37

  Gecharmeerd van de kandelaars en kommetjes!

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 29 augustus 2018 at 15:51

  Ik heb de kussenhoesjes hiervan al op de bank liggen…super kleurrijk, ben er zo blij mee

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2018 at 16:36

   Ah, zo leuk! Nog een enthousiasteling over het merk :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 augustus 2018 at 11:39

  Prachtige items!
  Goed concept.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.