Beauty

Review | Waarom Bio-Oil weer in m’n beautyroutine zit

15 september 2018

bio-oil review
Onlangs liet ik je mijn favoriete beautyproducten van augustus zien en daar zat Bio-Oil tussen. Ik vertelde toen al dat deze oude favoriet weer terug was in mijn routine en kreeg toch nog wat vragen of ik er een nieuwe uitgebreide review over wilde schrijven. Bij deze! Het is namelijk een product wat al jaren in huis terug blijft komen en dat is niet voor niks :) 

‘Lees ook: Mijn favoriete beautyproducten van augustus.’

Waarom zit dit product weer in mijn beautyroutine?

Ik heb een heleboel lekkere verzorgingsproducten staan waar ik regelmatig mijzelf mee insmeer om mijn huid zacht en soepel te houden. Helemaal nu ik zwanger ben en met de overgang naar het wisselende weer van de herfst. Een groeiende buik, een wat drogere huid, littekentjes op mijn buik van de galblaasoperatie die door de groeiende baby bump strakker komen te staan en gingen jeuken.. Ik dook m’n beautykast in en haalde er een nieuw flesje Bio-Oil uit. Sindsdien smeer ik er trouw iedere avond voor het slapen gaan mijn buik mee in.

En dan de vraag: waarom Bio-Oil.. Misschien omdat het de meest bekende huidolie is die erom bekend staat onder andere te werken tegen zowel littekens als huidstriemen? Ik moest er in ieder geval gelijk aan denken met de combinatie groeiende babybuik – waarbij ik nieuwe striae hoop te voorkomen – in combinatie met de littekens erop die wel wat extra’s konden gebruiken.

bio-oil review

De ingrediënten van Bio-Oil

Bio-Oil bevat qua ingrediënten een basis van paraffine olie (legt een laagje op de huid waardoor vocht er niet uit kan en andere ingrediënten beter hun werk kunnen doen) met daaraan toegevoegd onder andere;

– Vitamine A, werkt als een antioxidant en helpt o.a. de huidstructuur te verbeteren en pigmentvlekjes te verminderen
– zonnebloemolie, heeft een verzachtende en voedende werking
– vitamine E, werkt als een antioxidant en heeft o.a. een beschermende en voedende werking
– kamille extract, werkt als een antioxidant en heeft een kalmerende werking
– calendula extract, heeft een verzachtende en ontsmettende werking op wondjes
– soja olie, werkt als een antioxidant en heeft een verzachtende en voedende werking.

bio-oil review

Mijn mening

Ondanks dat de basis bestaat uit een minerale olie (ik zie liever een natuurlijkere/zachtere basis) en er bijvoorbeeld lavendelolie, rozemarijnolie en parfum (reageren sommige mensen gevoelig op) in zit reageert mijn huid er goed op.

De olie voelt bijna aan als die van een droge olie. Zeker als je hem direct na het douchen aanbrengt trekt hij snel in en heb je amper tot geen last van een vettig laagje wat op de huid achter blijft. Qua geur is Bio-Oil heel zacht, verzorgend en een klein tikkeltje kruidig. Ik vind dit persoonlijk heel lekker en kom er van tot rust. Perfect om voor het slapen te gebruiken dus!

Sinds ik dagelijks (okee, soms om de dag omdat ik het ook wel eens vergeet..) weer met Bio-Oil smeer trekken de littekens op mijn buik een stuk minder, heeft mijn buik met bijna 21 weken zwangerschap en een flinke groeispurt deze periode nog geen nieuwe striae erbij gekregen en voelt mijn huid lekker zacht aan. Nog een voordeel: de restjes die ik over mijn handen en onderarmen verdeel doen mijn droge ellebogen en nagelriemen ook duidelijk goed. Win-win!

Prijs en verkrijgbaarheid

Bio-Oil is vanaf 60ml/€12,15 verkrijgbaar bij verschillende supermarkten en drogisterijen.

Wat is bij jou zo’n beautyproduct wat door de jaren heen steeds terug blijft komen?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 15 september 2018 at 15:05

  Ik moet zeggen dat ik deze eigenlijk nog nooit geprobeerd hebt. Maar als ik zie hoe jij het beschrijft lijkt dit me echt een heel erg fijn product.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 15 september 2018 at 14:58

  Ik heb al heel veel goede verhalen gehoord over bio oil! Zelf nog nooit geprobeerd, maar ben wel erg benieuwd naar de werking.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 15 september 2018 at 12:30

  Ik blijf zelf deze olie ook fantastisch vinden!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 15 september 2018 at 09:49

  Ik kocht voor mijn zus de tummy cream vd Tiny Rituals lijn. Ze was er zo enthousiast over dat ik een paar maanden later nieuwe moest kopen voor haar. Ze vond heel goed helpen tegen ’t voorkomen van striae.
  Wat ik een goed middel vind tegen littekens verminderen, de vsm calendulan crème. Heeft er echt voor gezorgt dat een aantal littekens zo goed als verdwenen zijn.

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 15 september 2018 at 09:44

  Ik blijf bio oil ook fijn vinden! De zomer veel gebruikt op muggenbultjes in de hoop dat het geen littekens worden.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 september 2018 at 06:45

  Ik kan het goed begrijpen dat jij deze fijne oiolie gebruikt 👌
  Ook gebruik ik er 1 voor de kurkdroge huid.

  Fijn weekend Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.