Carrière & Geld Lifestyle

Laat haar stralen! (mijn visie over women empowerment)

30 september 2018

Foto door Simone Nijssen Fotografie

“A flower does not think of competing with the flower next to it. It just blooms.” .. Wij vrouwen kunnen niet alleen veel te hard voor onszelf zijn, maar kunnen ook – helaas! – elkaar flink neerhalen. Vaak onbewust, maar ik zie het om me heen veel gebeuren. Een steek onder water hier, een neerbuigende comment daar.. Zeker online iets wat veel voorkomt en zo onnodig! Voor de nieuwe Andrélon ‘laat haar stralen’ campagne ben ik gevraagd mijn mening hierover te delen en dat doe ik maar al te graag. Women empowerment is namelijk iets waar ik heel erg voor sta en graag mijn visie over wil delen. 

Het effect van een compliment

Een (welgemeend) compliment geven is eenvoudig om te doen, maar kan een groot effect hebben. Natuurlijk zijn positieve opmerkingen over elkaars uiterlijk heel erg mooi, maar zeker als een compliment gaat over een mooie karaktereigenschap, wat iemand voor jou betekent of bijvoorbeeld waarom je iemand zo bewondert komen ze nóg harder binnen.

En het effect van een compliment is groot! In een recent online onderzoek van onderzoeksbureau DirectResearch waaronder 1.233 vrouwen van 18 jaar of ouder waren dit enkele uitkomsten:

– 68% van de vrouwen voelt zich direct zekerder na ontvangst van een compliment
– 25% van de vrouwen gaat stralen van een compliment
– voor 45% van de vrouwen kan hun dag niet meer stuk na het ontvangen van een compliment
– ook door het géven van een compliment voelt maar liefst 68% van de vrouwen zichzelf direct een stuk beter.

Hoe ik mijn steentje bijdraag

Het is zo ontiegelijk gemakkelijk om een andere vrouw te laten stralen. Ikzelf doe dit vooral door kleine dingen; een bemoedigende blik geven aan een moeder waarvan een kind helemaal los gaat (want als moeder zijnde wéét je hoe frustrerend dat kan zijn en hoe je je dan voelt), een meer open/positieve blik naar elkaar hebben, een random (maar altijd gemeend!) compliment geven, online wat vaker een like en/of een compliment achterlaten..

En ook als ondernemer zijnde steun ik graag andere vrouwelijke ondernemers. Zo heb ik de girlboss interviewserie waarin ik andere vrouwelijke ondernemers in de spotlight zet, schaf ik regelmatig juist bij de (kleinere) vrouwelijke ondernemers wat aan en probeer ik er ook aan te denken om bij deze ondernemers een mooie testimonial achter te laten als ik een product of dienst heb afgenomen en daar tevreden over ben.

Door deze – op het eerste gezicht – kleine acties geef je elkaar niet alleen direct een fijn gevoel, maar help je elkaar op een mooie manier te versterken en te laten groeien ♥

Oproepje | Laat haar stralen

Zoals je merkt hoeft het echt niet altijd groots of heel uitgebreid, maar kunnen we elkaar met kleine dingen al zoveel meer laten stralen! Wees er eens extra alert op en geef je moeder, zus, tante, vriendin, de barista waar je je koffie haalt, de cassière of bijvoorbeeld een collega eens een extra compliment. Maar pas op: het werkt verslavend en is héél besmettelijk ;) Laten we elkaar eens wat meer aan het stralen maken!

Voel je vooral geïnspireerd en geroepen door dit in je dagelijks leven uit te gaan voeren. Dit kan je bijvoorbeeld ook doen door middel van een korte video of een social media post waarin je iemand een mooi en persoonlijk compliment geeft. Deel deze mooie boodschap met @AndrelonNL en #LaatHaarStralen. Zo komen al deze mooie berichten ter inspiratie en aanmoediging bij elkaar te staan :)

Wie zou jij wel eens in het zonnetje willen zetten en laten stralen?

Liefs,
Desirée

* Uitgelichte foto bij dit artikel door Simone Nijssen Fotografie.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 22 september 2018 at 16:49

  Wat mooi dat je hier extra aandacht aan besteed! Zelf vind ik het geven en ontvangen van complimentjes best moeilijk, maar je hebt helemaal gelijk: het werkt aanstekelijk. En het is zo’n klein en kostbaar gebaar dat ik het wel echt probeer.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 19 september 2018 at 13:02

  Wat een leuk en positief artikel. Ik denk ook wel dat het klopt dat je je zelfverzekerder voelt na een compliment. Ik in ieder geval wel vaak. :)

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 19 september 2018 at 08:15

  Je hebt helemaal gelijk, het kost zó weinig moeite z’on complimentje.

 • Avatar van Mim
  Reply Mim 19 september 2018 at 08:14

  Mooi artikel en zeker belangrijk! Zo veel mooie dingen gebeuren als je mensen een complimentje geeft of een bemoedigend knikje of een glimlach. Een heel klein gebaar, zo gemakkelijk te doen, en zooooo veel effect. ❤️

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 september 2018 at 06:14

  Leuk en ik laat mijn BFF regelmatig stralen.
  Dit is zo belangrijk om complimrnten te geven.

  Xoxi

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.