Beauty

Budget beauty tip | Love, Beauty & Planet

6 september 2018

Love, Beauty & Planet review
Een nieuw duurzaam en vegan beautymerk in Nederland wat ook nog eens heel betaalbaar is. Daar was ik direct bij binnenkomst natuurlijk heel nieuwsgierig naar. Ik heb enkele producten van Love, Beauty & Planet nu een tijdje in huis – en dus uitgebreid kunnen testen – en ik vertel je er graag meer over! 

‘Lees ook: 5 beauty ingrediënten die je beter kan vermijden!’

Love, Beauty & Planet review

Love, Beauty & Planet

Omdat het hier om een compleet nieuw merk gaat vertel ik eerst graag wat over de achtergrond ervan en waar het assortiment uit bestaat:

Het merk en haar missie

Love, Beauty & Planet is dus een compleet nieuw, duurzaam en vegan beautymerk in Nederland met een uitgebreide collectie haar- en huidverzorgingsproducten. Zeker in een wereld waarin (gelukkig!) steeds meer mensen op zoek zijn naar groenere, milieuvriendelijkere en natuurlijkere producten is zo’n nieuw merk meer dan welkom. De producten van Love, Beauty & Planet zijn met respect voor de natuur geproduceerd en ook met de formulering van de producten, de inkoop van ingrediënten en het volledige productieproces tot aan de verpakkingen wordt rekening gehouden met het milieu en proberen ze een verschil te maken. ‘A small act of love.’ Een voorbeeld hiervan? Voor de flacons wordt speciale lijm gebruikt waardoor de labels makkelijk loslaten tijdens het reinigingsproces en de flacons beter gerecycled kunnen worden. Op de doppen na zijn de flessen compleet recyclebaar.

De missie van het merk? Producten met natuurlijke ingrediënten die al eeuwen bekend staan om hun voedende, verzachtende en/of verkwikkende eigenschappen, verrijkt met biologisch afbreekbare ingrediënten van duurzame teelt én vrij van siliconen, parabenen en synthetische kleurstoffen. Love, Beauty & Planet werkt graag samen met bedrijven die toegewijd zijn het ecosysteem en het levensonderhoud van de telers en bijbehorende gemeenschappen te bevorderen. En, last but nog least, alle producten en verpakkingen zijn veganistisch en dus compleet vrij van dierlijke ingrediënten en gecertificeerd door de European Vegetarian Union (EVU).

Love, Beauty & Planet review Love, Beauty & Planet review

Verschillende lijnen

Voor het lichaam zijn er zes verschillende lijnen verkrijgbaar en voor het haar 5 verschillende. Zo is er een keuze te maken die altijd aansluit bij jouw geur- en of huid- en haarwensen.

Bodycare
– Muru Muru butter & Rose
– Coconut oil & Ylang Ylang
– Shea butter & Sandalwood
– Rosemary & Vetiver
– Coconut & Mimosa
– Argan oil & Lavender

De prijzen van deze producten varieert van €9,49 tot €11,99 voor verpakkingsmaten tussen de 250 en 500ml.

Haircare
– Blooming Colour, voor gekleurd haar
– Hope and repair, voor beschadigd haar
– Happy and hydrated, voor droog en futloos haar
– Delightful detox, voor vet tot normaal haar
– Volume and bounty, om fijn haar meer volume te geven.

Alle haarverzorgingsproducten zijn verkrijgbaar voor €8,99 per stuk. Er zijn shampoos, conditioners, droogshampoo en een haarmasker met inhoudsmaten tussen de 245 en 400ml.

Love, Beauty & Planet review

Love, Beauty & Planet | Delightful Detox (Rosemary & Vetiver)

Mooie verpakkingen, een missie waar ik enthousiast van kan worden, goede prijzen.. dat maakte me natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig naar de producten zélf! Ik ontving vier producten uit de ‘groene’ lijn met de geur van rozemarijn en vetiver. Heel fris, opwekkend, licht kruidig en ergens wat mint-ig. Lekker om bij wakker te worden in de ochtend of om mee op te frissen na het sporten of na een warme dag bijvoorbeeld.

Als ik naar de ingrediëntenlijstjes kijk zie ik er SLES in terug, gelukkig een zachtere reiniger dan de ‘normale’ SLS maar wat mij betreft had er nog net even wat meer gekozen mogen worden voor een zachtere variant. Ook zit er wat parfum in verwerkt, maar wel van natuurlijke afkomst zoals etherische oliën. Verder zie ik er gelukkig ook een boel verzachtende, kalmerende en voedende ingrediënten in terug zoals kokosolie, glycerine en actieve en werkzame plantenextracten.

Helaas zijn de haarproducten niet helemaal geschikt voor mijn haartype, aangezien ik geen vet tot normaal haar heb maar bijvoorbeeld de producten voor gekleurd haar beter hadden gepast. Toch wilde ik het uitproberen om te kijken hoe mijn haar en (gevoeligere) hoofdhuid erop zou reageren en hoe de producten in gebruik zijn. Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn; zuinig in gebruik, het schuimt lekker, mijn haar wordt er lekker fris, zacht en glanzend van en – hooray! – mijn hoofdhuid reageert er niet geïrriteerd en/of jeukerig op. De droogshampoo vind ik ook zeker een aanrader en de showergel vinden we hier beide heel erg lekker ruiken en fijn in gebruik. Dat is dus ook zeker een blijvertje :)

Ik ben dus zeker aangenaam verrast door dit nieuwe merk in beautyland en heb al wat andere producten van Love, Beauty & Planet op m’n lijstje gezet om uit te gaan proberen.

–> Het merk is verkrijgbaar via Bol.com (nu met 25% korting), Albert Hein en Etos.

Had jij al van dit merk gehoord en/of al iets van uitgeprobeerd?

Liefs,
Desirée

* De producten in dit artikel zijn door een merk of bedrijf toegestuurd. Het artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Sas
    Reply Sas 19 december 2019 at 20:43

    Ook ik krijg erge jeuk en branderig gevoel op mijn hoofdhuid. Ook bij mij zijn ze de prullenbak in gegaan..

  • Avatar van Hansje74
    Reply Hansje74 4 november 2019 at 19:02

    Mijn hele leven heb ik last van eczeem. Vier jaar geleden is na intensief onderzoek in de ‘cosmeticareeks’ door het UMC in Utrecht vastgesteld dat ik zeer allergisch ben voor het bewaarmiddel Methylisothiazolinone. Sindsdien vermijd ik dit middel en ben ik eczeemvrij. Voor mijn kinderen koop ik ook al jaren middelen die vrij zijn van parabenen en andere chemische stoffen zoals Methylisothiazolinone, omdat deze middelen ook in verband werden gebracht met borstkanker en teruggevonden zijn in kankercellen. Een jaar geleden kocht ik Love Beauty & Planet shampoo en conditioner. Mijn kinderen vonden het lekker ruiken en het was vegan, zonder parabenen en met respect voor onze planeet (tenminste dat dacht ik). Een half jaar geleden ben ik zelf die shampoo ook gaan gebruiken. Vanaf dat moment heb ik eczeem gekregen op mijn hoofdhuid, gevolgd door dikke korsten, ontstekingen, en op sommige plekken haaruitval. Mijn huisarts schreef mij Locoid lotion voor, een middel met hydrocortison (een hormoonmiddel), waarop nog meer haaruitval volgde. Net voordat ik op vakantie ging afgelopen zomer ben ik nog een keer naar mijn huisarts geweest, omdat de Locoid lotion op was en niet gewerkt had. Ik dacht dat het misschien wel een schimmel zou zijn en kreeg een ander middel voorgeschreven. Helaas was deze niet leverbaar bij de apotheek en ben ik zonder geneesmiddel op vakantie gegaan, met het idee het middel in Italië te kopen. Ik ging op vakantie en nam mijn oude shampoo en conditioner mee (waarvan de flesjes kleiner zijn) van het merk Grahams. Na twee weken ging het beter met mijn hoofdhuid en in september waren de klachten helemaal verdwenen. Afgelopen week waste ik mijn haar opnieuw met Love Beauty & Planet en kreeg ik ontzettende jeuk op mijn (nog dunne) hoofdhuid. Bij het controleren van de flesjes deed ik een bizarre ontdekking. De Coconut conditioner van Love Beauty & Planet bevatten Methylisothiazolinone! Ik vind de teksten ‘Vegan’ and ‘No Parabens’ en ‘acts of love for our planet’ zeer misleidend, aangezien ze gebruik maken van chemische bewaarmiddelen. Alle flessen van Love Beauty & Planet zijn de prullenbak ingegaan.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 7 september 2018 at 10:44

    Interessant.
    Als ik boodschappen ga doen dan zal ik meteen eens kijken of mijn supermarkt het verkoopt.

    Xoxo

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 6 september 2018 at 11:49

    Oeh heb ze al gezien inderdaad!! Toffe lijn!

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 6 september 2018 at 11:02

    Oh, ik heb ze nog niet ontdekt bij mijn AH. Morgen tijdens het boodschappen doen even ruiken aan de Cocos variant, mochten ze er staan natuurlijk.

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 6 september 2018 at 07:06

    Ik zag ze al een tijdje staan in de winkel, ze vielen inderdaad lekker op met hun mooie verpakking.
    De geur die ik het lekkerste vind is helaas niet geschikt voor mijn type haar, maar heb wel even staan twijfelen.
    Op zich ziet het er allemaal wel heel leuk uit.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 6 september 2018 at 09:24

      Ja, qua looks doen ze het wel goed he?! Jammer dat de geur die jou aansprak niet geschikt was voor je type haar, misschien dan de bodyproducten uit die lijn eens proberen?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.