Reizen & vrije tijd

Travel | Vijf nieuwtjes, tips & musthaves voor op reis

11 september 2018

musthaves voor op reis
Dat ik er in mijn eentje en wij er als gezin graag op uit gaan is vast en zeker geen verrassing. Of het nu een dagje uit, weekendje weg of bijvoorbeeld voor een rondreis door Noorwegen is.. we vinden het geweldig om samen mooie herinneringen te maken en nieuwe plekken te ontdekken. En zo kom je door de jaren heen op een aantal tips en musthaves voor op reis waar je niet meer zonder kan. Deze deel ik graag met je in dit artikel inclusief een leuke cadeautip voor reislustige vrienden én een leuke winactie. 

Vijf handige tips & musthaves voor op reis

musthaves voor op reis

Rollen maar!

Dit is meer een travel hack dan een tastbaar product, maar het is er eentje waar ik niet meer zonder kan sinds een aantal jaar. Waar ik vroeger alles wat ik aan kleding meenam nog gewoon opvouwde en zo netjes mogelijk in mijn koffer stapelde, ontdekte ik op een gegeven moment het oprollen van kleding.

Het klinkt bijna te makkelijk, maar op deze manier krijg je 1. veel meer kleding in je koffer mee dan wanneer je vouwt en stapelt en 2. het scheelt je een boel kreukels en vouwlijnen. Vooral dat laatste lijkt onwaarschijnlijk als je eenmaal aan het rollen gaat, maar het is toch echt zo. Bij een blouse werk je bijvoorbeeld zo: je vouwt de mouwen en de zijkanten naar binnen zoals je normaal zou doen voordat je hem dubbel vouwt, alleen pak je nu bovenaan de kraag stevig vast om die in vorm te houden en rol je vanaf daar totdat je een klein compact rolletje overhoudt. T-shirtjes, hemdjes, onderbroeken, jeans en zelfs jassen.. ik rol alles op en krijg altijd verbaasde blikken als mensen zien hoeveel er zo in mijn koffertje mee kan én hoe geordend het eruit ziet. (Dat laatste vind ik ook heel fijn namelijk :)

musthaves voor op reis

Goede boots

Zeker als je een tripje gaat maken waarbij je veel gaat wandelen door bijvoorbeeld steden en dorpen kan een goed paar laarzen niet ontbreken. Maar.. de meeste wandelschoenen zien er al snel zo lomp uit! Okee, misschien als je echt gaat hiken en hele dagen door bergen en bossen gaat trekken kan je beter voor zo’n paar gaan, maar anders kan ik Blundstone laarzen aanraden als musthaves voor op reis. Ze zijn mooi genoeg om onder zo’n beetje iedere outfit aan te trekken (ja, zelfs onder jurkjes staan ze lekker stoer!) maar bieden duidelijk meer comfort en ondersteuning dan een normale boot.

Blundstone schoenen werden in 1870 in Tasmanië oorspronkelijk ontwikkeld als veilige werkschoenen. Ze zijn gemaakt van stevig en dik leer maar wél ademend, hebben een goed voetbed waar eventueel je eigen inlegzooltje nog in zou kunnen, de binnenzool en hak zijn voorzien van een laagje poron shock protection materiaal voor een goede demping, hebben een natuurlijke pasvorm en zitten als ‘gegoten’ om je voeten en zijn verkrijgbaar voor het hele gezin. Wij hebben inmiddels alle drie een paar en als je goed hebt opgelet heb je ze op verschillende foto’s op de website en social media kanalen al voorbij zien komen.

–> Klik hier voor de website van Blundstone voor meer informatie en verkooppunten.

musthaves voor op reis

Packing Cubes

Nog zo’n handigheidje wat eigenlijk niet kan ontbreken als je je koffer aan het inpakken bent: packing cubes. Deze handige zakjes zijn in tig formaten verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Decathlon, Ik wil meer reizen!, en Bol.com. Deze packing cubes maken het heel gemakkelijk om je kleding niet alleen als mooie rolletjes te laten zitten, maar je kan er vooral goed mee ordenen. Eentje voor al je ondergoed/lingerie en sokken, eentje voor alle hemdjes en shirtjes, een grotere voor truien, vesten en jackjes.. Ideaal!

Op de voorbeeldfoto hierboven zie je goed hoe handig je je kleding zo georganiseerd in je koffer mee kan nemen, maar ze maken er alleen nog de fout niet alle kleding te rollen. Zie vorige tip. Dan krijg je nóg meer kleding mee ;)

musthaves voor op reis

Originele cadeautip voor reislustige vrienden

Er is namelijk een nieuwe giftcard op de markt! Flightgiftcard is de allereerste multi-airline cadeaukaart die je online kan bestellen en personaliseren en zo met video, cadeauverpakking of persoonlijke tekst en/of foto cadeau kan geven. De kaart is inzetbaar op 98% van alle vluchten wereldwijd met een keuze uit meer dan 300 internationale luchtvaartmaatschappijen. Van low-budget tot een eerste klas ligbed in een Airbus 380 (hallo-hoo, als je het over dingen voor op je travel wishlist hebt..♥)

–> Leuk idee bijvoorbeeld als huwelijkscadeau om als groep vrienden allemaal zo’n Flightgiftcard cadeau te geven zodat je op een originele manier bij kan leggen voor de huwelijksreis!

musthaves voor op reis

Winactie voor 1 van de 5 ‘On a roadtrip’ boeken

Ben je zelf bezig om een leuke roadtrip te plannen voor bijvoorbeeld het voorjaar of zomer van 2019? Dan ga je dit boek zeker leuk vinden. On a roadtrip geeft je als voorbeeld zes Zuid-Europese autoroutes langs prachtige stranden en kliffen, pittoreske dorpjes en de leukste plekken om te stoppen. Inclusief fijne hoteltips, originele uitjes en hotspots. De routes die worden behandeld gaan door Spanje, Portugal, Kreta, Kroatië, Frankrijk en Italië, maar er staat ook handige algemene informatie en tips in voor het maken van een zorgeloze roadtrip. Deze uitgave van het boek is een samenwerking tussen autoverhuurbedrijf Sunny Cars en uitgeverij Mo’Media en verkrijgbaar via onder andere Bol.com voor €19,99.

Of je nu gemakkelijk met je eigen auto op pad gaat of wat verder weg op reis met een fly & drive vakantie met het gemak van een huurauto.. Met een roadtrip zie je duidelijk meer van een land en/of regio. Ik mag 5 x het boek On a roadtrip t.w.v. €19,99 per stuk weg geven. Meedoen kan tot en met dinsdag 18 september 2018, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

–> Wat moet je doen? Laat een reactie achter onder dit artikel en/of onder het bijpassende berichtje op de Facebookpagina en deel hierin één van jouw musthaves voor op reis. That’s it!

Wat is voor jou een musthave of goede tip voor als je op reis gaat?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd en affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Angela
    Reply Angela 17 september 2018 at 15:07

    Ik waag graag een kansje. Ik ga echt niet weg zonder een power bank en snoetenpoetsers voor de handen van de kinderen. En een rol met Ikea plastic zakjes, van de handige afsluitbare, om alle schatten die ze onderweg vinden in op te kunnen bergen.

  • Avatar van Anneliese de Waal
    Reply Anneliese de Waal 15 september 2018 at 19:03

    Wat een leuke winactie, ik doe graag mee.
    Heel erg leuk, ik moet zeker altijd mijn mobiel mee, en een setje stekkers voor in het buitenland.

    Groetjes Anneliese de Waal

  • Avatar van Danielle
    Reply Danielle 14 september 2018 at 21:44

    Mijn musthave voor op reis zijn absoluut oordopjes. Niets beters als overal goed kunnen slapen, want je weet nooit waar je precies terecht komt :)

  • Avatar van Micky
    Reply Micky 14 september 2018 at 10:35

    Een stekkerdoos met meerdere ‘stopcontacten’ met een lang snoer…….ja, gek he, maar laatst waren we een weekendje weg met vriendinnen en iedereen begon te lachen toen dat ding uit mijn trolley kwam. Echter, ’s avonds, maakte iedereen er dankbaar gebruik van. In lang alle hotels zit namelijk geen extra stopcontact direct naast bed (meestal zit er een lamp iod), maar je mobiel wil je natuurlijk wel graag naast je op het nachtkastje hebben.
    En als we in het buitenland zijn: de iPads van de kinderen, de mobiels, we hebben zoveel devices maar niet voor elk apparaat een wereldstekker. Met mijn stekkerdoos heb je maar 1 wereldstekker nodig. Hij gaat dus standaard mee op elke reis. Ik vind het zo geniaal van mezelf. Haha.

    • Avatar van Micky
      Reply Micky 14 september 2018 at 10:38

      Ach, zie nu dat iemand anders dat ook al doet….zó geniaal en origineel ben ik dus niet, haha, maar blijf het wel een toptip vinden

  • Avatar van cindy
    Reply cindy 13 september 2018 at 20:34

    Maak kopietjes van je belangrijke papieren en zet ze in je mail zodat je er altijd bij kunt.

  • Avatar van Jan
    Reply Jan 13 september 2018 at 20:30

    Ik ga mee on the road !

  • Avatar van Nanda
    Reply Nanda 13 september 2018 at 09:04

    Hoi Desiree.

    Goed voorbereid is het halve werk.
    Je auto ,caravan of camper goed bekijken . Is alles goed. Als u naar Engeland gaat moet de autolampen anders afgesteld zijn. Want je rijd daar links.
    Dan neem ik altijd m’n lippenstift mee. Je weet tenslotte nooit wie je tegen kan komen.
    Ook nemen wij pen en papier mee. Voor de avonturen die we maken
    Camera voor de foto’s. USB stick met geweldige muzieknummers. Lekker schaamteloos mee zingen.
    We denken na om in 2019 richting Frankrijk te gaan. Afgelopen jaren was het Schotland en Scandinavië.
    Wij wensen iedereen veel succes en een hele goede vakantie toe. Met veilige kilometers
    🚙

  • Avatar van Nina Mol
    Reply Nina Mol 13 september 2018 at 05:24

    I love it! En ik neem altijd mijn mobiel mee en lader. Stel voor dat ik verdwaal………….

  • Avatar van Maaike
    Reply Maaike 12 september 2018 at 20:57

    Desinfectie handgel maar dan wel met een heerlijk geurtje van Bath Body Works (in Nederland slecht verkrijgbaar maar ik koop ze bij Cozy Favorites). Waarom handgel altijd van pas komt hoef ik vast niet uit te leggen, maar deze ruiken ook nog een héérlijk en geven me daarom ook een vertrouwd gevoel :D

  • Avatar van Mendy Bruggink
    Reply Mendy Bruggink 12 september 2018 at 19:54

    Mijn musthave voor vakantie zijn doekjes. Altijd handig voor van alles onderweg.

  • Avatar van Corine
    Reply Corine 12 september 2018 at 19:38

    Een vakantieportenonneetje! Als je net als ik een grote portemonnee hebt, kun je de overbodige pasjes e.d. gewoon in je portemonnee thuis laten zitten en neem je in een klein portemonneetje de dingen mee die je nodig hebt. Op vakantie ook makkelijker in ern zak of klein tasje te doen.

  • Avatar van Nelly
    Reply Nelly 12 september 2018 at 18:24

    Belangrijk om allerlei zaken mee te nemen, maar een goede reisverzekering is een must!

  • Avatar van Will
    Reply Will 12 september 2018 at 17:20

    Wat ik heel belangrijk vind om mee te nemen op vakantie, is mijn fohn, om mijn haar in model te krijgen en mijn mousse en haarlak.
    Heb heel slap haar , wat na het wassen plat op mijn hoofd ligt en ik vind als mijn haar goed zit, voel ik mij ook goed .
    Dit zijn voor mij de belangrijkste musthaves om mee te nemen.
    Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor dit leuke boek, wat mij op de leukste plekjes in Zuid-Europa brengt.

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 12 september 2018 at 15:53

    Leuk gezelschap en een goede camera!!

  • Avatar van lottie
    Reply lottie 12 september 2018 at 14:55

    Een reisdagboek! om al mijn avonturen in vast te leggen!

  • Avatar van Brit
    Reply Brit 12 september 2018 at 13:10

    Lijkt me een boek waar ik mijn voordeel mee kan doen, ik doe graag mee.

  • Avatar van janneke
    Reply janneke 12 september 2018 at 12:53

    een fotocamera , informatiegids en mijn reisverslagschrift om hierin te schrijven

  • Avatar van Marian
    Reply Marian 12 september 2018 at 11:37

    Natuurlijk mijn fototoestel en lenzen. Genieten van natuur, cultuur, mens en dier. Vastleggen met de camera is genieten op vakantie.

  • Avatar van Aryenne
    Reply Aryenne 12 september 2018 at 10:59

    Mijn musthaves? Zeker 2 powerbanks voor als het volgende stopcontact nog even duurt. Daarnaast een goede camera om de heerlijke reis vast te leggen!

  • Avatar van Evita ten Hoonte
    Reply Evita ten Hoonte 12 september 2018 at 09:51

    Wij zijn dol op roadtrips met onze 3 kinderen.
    Een fijne tip voor onderweg als je reist met kids:, luisterboeken of een abonnement op storytel
    Wij zijn afgelopen meivakantie in 1 x van Z-Kroatie naar NL gereden, reistijd circa 17 uur.
    Wat een genot op de achterbank, stille kinderen die genieten van 1 (of meerdere) mooie verhalen.
    Geen ruzie onderling, geen zijn we er al bijna, echt een aanrader.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 12 september 2018 at 10:54

      Wat een goede tip! En scheelt ook nog heel veel aan ruimte voor boeken.. Dankjewel voor de tip!

  • Avatar van wilmsen anita
    Reply wilmsen anita 12 september 2018 at 09:32

    Ik lees erg graag reisverhalen. Wat ik altijd meeneem op reis is mijn zonnebril en blarenpleisters

  • Avatar van marij brand
    Reply marij brand 12 september 2018 at 09:29

    klinkt goed! ik doe graag mee. Gister weekendje madrid geboekt met zn 2e… kindjes mooi naar opa en oma :)

  • Avatar van AnnaB
    Reply AnnaB 12 september 2018 at 07:50

    Wat leuk om te lezen Desiree.ik neem altijd een EHBO-set mee en een wereldstekker.
    Wat een handige tip van dat rollen. Ik ben benieuwd naar het boek

  • Avatar van Ellen
    Reply Ellen 12 september 2018 at 07:19

    Wellicht minder een praktische tip, maar wel een hele leuke: maak een vakantie playlist aan! Zo luister je tijdens je roadtrip naar perfect passende muziek en na je trip kun je de playlist weer op zetten als je weer in de vakantiestemming wilt komen :)
    zo hebben we hier al een Frankrijk, Portugal en Slovenië playlist :)

  • Avatar van Yvette
    Reply Yvette 12 september 2018 at 06:36

    Mijn tip: go local!! Bestel eens een heerlijk lunch of diner op een plek waar ze geen menukaart in 3 talen hebben. Maar kijk op andere tafels wat daar gegeten wordt en bestel dat. Heerlijke verrassingen!
    Ik doe graag mee

  • Avatar van jacqueline de Waal
    Reply jacqueline de Waal 12 september 2018 at 06:24

    Mooi verhaal zeg ik geen nee tegen leuke uitdaging aangaan ook niet!

  • Avatar van Anita te Gussinklo
    Reply Anita te Gussinklo 11 september 2018 at 22:39

    Dat ziet er allemaal heel netjes en georganiseerd uit Desiree, handig die packing cubes.
    Ik vind op reis toch wel heel handig zo’n soort van heuptasje/ moneybelt. een soort portemonnee die je op je lichaam kunt dragen en een powerbank om snel op te kunnen laden. Krijg helemaal zin in een roadtrip.

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 11 september 2018 at 20:08

    Net rollen doe ik ook. Toen ik die tip ergens zag, was ik eerst ook sceptisch, maar het werkt echt.
    Wij nemen ook altijd plastic zakken mee om de vuile was daarin te doen en later 1 koffer daarvoor te gebruiken.

  • Avatar van van erum maria louisa
    Reply van erum maria louisa 11 september 2018 at 14:36

    orde op alles ik doe mee

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 11 september 2018 at 08:53

    Zo leuk!
    Ik doe heel graag mee met deze leuke winactie.
    De voorpret kan beginnen….
    Ik ga dit nog op holiday naar het buitenland en volgend jaar ook een aantal keren dus dit boek zal me heel goed van pas komen….

    Xoxo

  • Avatar van Anne
    Reply Anne 11 september 2018 at 08:27

    Wat lijkt het me gaaf om eens een rondreis te doen, alleen moet ik heel goed mijn best doen om mijn vriend hiervoor over te halen… Misschien kan dit boek mij helpen! Mijn musthave voor op reis zijn leuke kleine spelletjes om lekker met elkaar te spelen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 11 september 2018 at 08:32

      Dat is ook een leuke tip zeg! En overhalen moet met een leuk plan, zodat hij kan zien wat je dan allemaal kan doen, vast lukken toch? Succes met overhalen! ;)

  • Avatar van Ling
    Reply Ling 11 september 2018 at 08:01

    Een stekkerdoos zodat je alle apparaten tegelijk kan opladen. Je hebt maar één wereldstekker nodig. Roadtrippen doen we heel graag.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 11 september 2018 at 08:32

      Dat is een heel erg handige tip inderdaad, dankjewel voor de aanvulling!

  • Avatar van Petra
    Reply Petra 11 september 2018 at 07:32

    Wat een leuke winactie! Ik vind rondreizen in het buitenland heerlijk, dus ik doe graag mee! :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 11 september 2018 at 08:33

      Heb je nog een leuke reistip/hack/musthave om te delen? Dat is de enige voorwaarde om mee te doen :)

  • Avatar van Sylvia
    Reply Sylvia 11 september 2018 at 06:41

    Oh wat leuk zeg! Wij wonen half in NL en half in Spanje, Malaga Aangezien mijn vriend daar werkzaam is. In december gaan we een roadtrip door Spanje maken om zoveel mogelijk grote steden en kleine verscholen dorpjes te bezichtigen. Ben dus erg benieuwd naar het boek en waag dus ook graag een gokje..

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 11 september 2018 at 08:33

      Wat een heerlijk vooruitzicht voor december, lekker genieten van de voorpret!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.