Eten & drinken

Lauwwarme noodlesalade

4 september 2018

noodlesalade recept
De laatste tijd hebben we een nieuw favoriet gerecht wat regelmatig op tafel staat. De samenstelling wisselt nog wel eens omdat er gewoonweg heel erg gemakkelijk mee te variëren valt, maar ik deel vandaag graag ons recept voor lauwwarme noodlesalade met vega kipstuckjes, spinazie en geitenkaas met je. 

Lauwwarme noodlesalade

Wat heb je nodig?

Eigenlijk kan je qua hoeveelheden niet echt één richtlijn aangeven, want het is maar net of je de salade als lunch maakt of als diner. En dan ligt het er ook nog maar aan hoeveel trek je hebt.. Ik zal in ieder geval aangeven wat wij voor twee personen als avondmaaltijd erin stoppen voor één kleine eter en één grote eter.

– 50 gram babyspinazie
– 200 gram groente (aubergine, paprika, courgette)
– 100 gram komkommer
– 150 gram noodles
– 100 gram geitenkaas
– verpakking vega kipstuckjes
– zongedroogde tomaten naar smaak
– een flinke teen knoflook
– chilisaus naar smaak
– scheut wokolie
– scheut sesamolie
– scheut sojasaus
– peper en zout naar smaak

‘Lees ook: Het recept voor een heerlijke chili sin carne.’

noodlesalade recept

Zo maak je de lauwwarme noodlesalade

1. Mix de gewassen babyspinazie, fijngesneden komkommer en de zongedroogde tomaten samen met de fijngesneden of geperste knoflook en een scheut chilisaus. Leg dit als bedje op het bord
2. Bereid de noodles zoals op de verpakking aangegeven staat en wok ze hierna kort in een mengsel van wokolie, sesamolie en sojasaus (er is van alle drie maar weinig nodig voor een lekkere smaakexplosie en om de noodles niet aan elkaar te laten plakken). Verdeel deze op het saladebedje op de borden
3. Grill de gesneden paprika, aubergine en courgette kort in dezelfde pan waar nog voldoende olie in zit en verdeel dit ook weer over beide borden
4. Wederom in diezelfde pan kan je de vega kipstuckjes kort aanbraden tot ze goudbruin zijn. Verdeel deze ook weer over de borden
5. Als laatste verbrokkel je de geitenkaas erover en garneer je met wat peper en zout en chilisaus naar smaak.

Natuurlijk kan je dit recept ook met gewone kip maken, of vervang deze voor tijgergarnalen die je even kort wokt. Ook heel erg lekker in de verdere combinatie namelijk!

En, tadaa! Zo heb je redelijk snel een gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan die toch weer net even anders is dan een AVG’tje (aardappel-vlees-groente).

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 7 september 2018 at 10:52

    Yummie ;-)

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 4 september 2018 at 20:11

    Ooooh dat ziet er heerlijk uit. Spinazie vind ikzelf erg lekker als salade. En de combinatie met Feta is hemels!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 september 2018 at 10:22

      Echt he, spinazie met feta of geitenkaas is zo lekker!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.