Fashion Persoonlijk

Mijn persoonlijke tips voor positiemode

29 september 2018

positiemode tips
Eerlijk is eerlijk, omdat ik met de vorige zwangerschap zoveel zwaarder was dan nu heb ik toen amper tot geen positiemode hoeven aanschaffen. De stof rekte wel van de ene naar de andere kant mee.. Er gaat deze zwangerschap dan ook een hele wereld voor me open! Ook al probeer ik me in te houden ‘omdat je het toch maar een paar maanden draagt’, er zijn enkele dingen waar ik duidelijk niet zonder kan. Lees verder over een koude buik, fijne jeans, een budgettip, tepels én plussize positiemode. 

positiemode tips

Positienachtmode

Laat ik eerst maar eens beginnen met de te leuke pyjama die je op de foto’s hierboven hebt gezien. Ik dacht eerst nog dat ik mijn normale pyjama’s wel door kon dragen en tot nu toe is dat met de lange nachthemden ook wel het geval. Maar pyjama’s die uit twee delen bestaan.. dat zit toch echt niet lekker meer! De broeken kruipen onder de buik en de shirtjes erboven waardoor ik met een koude buik in bed lig. Hunkemöller heeft een nieuwe zwangerschaps/positienachtmode collectie waaruit je kan mixxen en matchen om zelf je pyjama samen te stellen. Ik ging voor de combi van deze gebloemde broek (met verstelbare buikband!) en dit shirt met subtiel kanten randje. Afgelopen week was met de koude nachten een goede test, maar gelukkig heb ik met deze pyjama geen koude buik meer!

positiemode tips

C&A positiejeans

Ik bleef tot nog best een eindje in deze zwangerschap heel eigenwijs mijn o-zo-geliefde normale jeans aantrekken, maar op een gegeven moment kon dat echt niet meer. Lees: staand prima, maar hij zakte bij lopen heel oncharmant ónder de buik en zitten kon al helemaal niet meer zonder de knoop los te moeten maken. Haha! En tóch merk ik dat ik dan wat zuinig ben en het vertik om €80/90,- voor een zwangerschapsjeans uit te geven, helemaal omdat je er voor de afwisseling – en frisheid – meerdere nodig hebt. Ik heb dus flink rondgesnuffeld voor een goedkopere variant. En dat is gelukt! Ik slaagde hiervoor bij C&A.

Er zit voldoende stretch in waardoor ze comfortabel dragen, maar niet teveel waardoor ze niet gaan lubberen. De buikband is lekker rekbaar, hoog genoeg, zakt niet af en biedt net even wat gewenste ondersteuning. Ik kan ze in de droger gooien zonder dat ze krimpen en ze blijven mooi. De zwarte zwangerschapsjeans kost €29,90 en de donkerblauwe zwangerschapsjeans slechts €15,00. Die laatste heb ik dan ook maar gelijk twee keer gekocht, zodat ik met deze 3 jeans én een paar ‘huisbroeken’ de zwangerschap door kan komen.

positiemode tips

Lange singlets van H&M

Helemaal niet uit de H&M Mama collectie, maar echt een goede budgetvriendelijke aanrader. Deze lange singlets van H&M zijn verkrijgbaar in 7 kleurtjes/prints voor slechts €4,99 per stuk. Ze hebben verstelbare bandjes, bestaan voor 95% uit katoen en dragen daardoor heel prettig en zijn vooral lang genoeg om tot echt lekker ónder de buik te kunnen dragen onder shirtjes, blousejes en truien. Love them!

Zachte beha’s

Ik hoop dat de borstvoeding mij deze keer meer gegund mag zijn dan de vorige keer en ben me daarom wat aan het voorbereiden. Voor zover dat kan! Ik lees me in en probeer alvast mijn tepels wat te ‘harden’. Sorry als dit teveel informatie is.. Dit schijnt te kunnen helpen, dus ik doe het maar. Tijdens het douchen de straal erop zetten, de borsten masseren én zachte beha’s dragen. Ik ben namelijk een enorm liefhebber van BH’s met een ‘schaal’ omdat ik daar net een mooiere vorm buste van krijg én je dan geen tepels door kleding heen ziet. Maar ik las dus dat je door het dragen van zachte beha’s de tepels wat hardt omdat ze zo meer wrijving krijgen. Nouja, of het allemaal echt zal helpen weet ik niet. Maar één ding is al wel veranderd: waar ik al jaren veel last had van ingetrokken tepels – iets wat bij borstvoeding écht niet handig is – heb ik daar nu al helemaal geen last meer van.. Ook fijn: er zit duidelijk meer rek in deze zachte beha’s waardoor ik met de groei van de borsten door de zwangerschap nog dezelfde maat kan doordragen :)

positiemode tips

Plussize positiemode

Ik schreef in 2015 al eens over plussize positiemode, maar zoals ik al eerder vertelde: ik heb dit zelf niet veel hoéven te dragen. Wel is er veel aan tips over te delen en zijn de tips uit dat artikel nog steeds up-to-date. Ik merk wel dat er in de afgelopen 5 jaar gelukkig (!) een heleboel meer aan plussize zwangerschapsmode verkrijgbaar is. De leukste (web)shoptips: H&M Mama, Bonprix, Zalando en Wehkamp t/m maat 54 en C&A en ASOS Maternity t/m maat 48.

–> Snuffel maar eens tussen deze lijst met plussize webwinkels en je zal verrast zijn hoeveel van deze (web)winkels ook een collectie met positiemode hebben. Yay!

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 29 september 2018 at 06:18

    Je ziet stralend uit!
    Fijne tips.
    Oh jeetje bijna 100,00€ voor een zwangerschapsbroek.
    Groot gelijk dat ergens anders goedkopere had geshopt.

    Een fijn weekend Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 29 september 2018 at 07:49

      Dankjewel voor je compliment! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.