Fashion

Outfit of the day | Mixing prints

21 september 2018

printjes combineren outfit en tips
Ik zie het steeds meer op straat en in de winkels, maar toch moet ik er zelf nog een beetje aan wennen. Mixing prints! Oftewel: in één outfit meerdere printjes combineren, waarbij het niet veel uitmaakt welke prints en/of kleuren het zijn. Toch begin ik er langzaam wat aan te wennen en ik besloot er een subtiele variant van aan te trekken om alvast te wennen. 

printjes combineren outfit en tips

Printjes combineren, hoe pak je dat aan?

Als je een wat meer uitgesproken type bent qua kleding dan is deze opkomende trend helemaal geen moeite voor je. Gewoon de printjes en kleurtjes uit het rek en/of uit de kast trekken en lekker met elkaar combineren! Maar ben je, net zoals ik, wat meer van de basic kleuren en kleding dan is het best nog een lastige trend. Dé tip die ik je dan kan geven is om toch dicht bij jezelf te blijven omdat je er anders al snel ‘verkleed’ uit gaat zien. Puur omdat je je er dan niet te comfortabel in zal voelen en dat dan ook niet uit zal stralen.

Qua printjes combineren pakte ik het in deze outfit dus heel subtiel (en daarmee heel erg ‘mij’) aan. Ik ging voor een blouseje met panterprint en een jasje erover met een streepje. En met de kleuren besloot ik te blijven bij de kleuren die gewoonweg goed bij mij passen; naturel, navy, koele tinten..

Misschien is dit laatste nog wel de meest belangrijke tip om het printjes combineren op een subtiele manier door te kunnen voeren. Op een gegeven moment weet je namelijk heel erg goed welke kleuren het mooiste bij jou staan en de tip is dan ook om bij deze kleuren te blijven, maar dan mét een printje. Een blouse met een wat meer subtiel ton-sur-ton ruitje of een fijngebreide trui met een brede horizontale streep, gecombineerd met een jasje met een subtiel verticaal streepje bijvoorbeeld :)

printjes combineren outfit en tips printjes combineren outfit en tips

Wat ik draag!

Ik draag op de foto de MS Mode Iris jeans (die ik nu met bijna 22 weken zwangerschap toch echt voorlopig maar in de kast moet laten hangen omdat het bij de buik niet comfortabel mee zit), gecombineerd met een goede kwaliteit basic zwarte enkellaarsjes die overal bij kunnen en heerlijk lopen, mijn nieuwe MATT & NAT Mitsuko tas die ik mijzelf cadeau deed voor mijn verjaardag vorige maand, het panterprintblouseje is van Vero Moda en het double breasted jasje is van H&M. Die laatste is trouwens ook een enorme aanrader. Draagt zo comfortabel als een sweater, maar staat toch netjes!

printjes combineren outfit en tips

Ik heb ook nog een collage gemaakt om wat inspiratie te geven om zo’n zelfde outfit in een plus size maat te kunnen scoren. Je ziet hierin de volgende twee items, waarvan de jeans en het jasje dezelfde zijn als de items die ik draag op de foto’s. MS Mode Iris jeans t/m maat 54 / Manfield enkellaarsje / H&M double breasted blazer t/m maat 50 / H&M blouse met panterprint t/m maat 56.

–> Tip! In deze lijst verzamelde ik een heleboel toffe plussize shoppingadresjes bij elkaar. Ik update deze lijst regelmatig, dus snuffel er eens rond ♥

Wat vind jij van de hele printjes combineren trend? Is het iets voor jou? En zou je dan juist voor de meer opvallende en kleurrijke combinaties gaan of het ook wat subtieler aanpakken?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 21 september 2018 at 12:12

  Super leuke combinatie vind ik dit, vooral ook die panterprint :) dat zie je ook weer helemaal terugkomen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 september 2018 at 12:05

  Prachtige outfit en heel goed gecombineerd!

  Xoxo

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 21 september 2018 at 10:33

  Ik vind printjes combineren super leuk en hoe jij het gedaan hebt is echt heel tof! Lekker subtiel, maar dat maakt het juist leuk. Mooie outfit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2018 at 10:52

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie, leuk! :D

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 21 september 2018 at 10:28

  Wat een leuke outfit, ik vind je printjes heel leuk gecombineerd!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2018 at 10:53

   Thanks voor je compliment! ^^

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 21 september 2018 at 09:03

  Dit vind ik een hele subtiele combinatie van prints, vooral de blouse met panterprint vind ik heel tof! Ik vind het combineren van prints leuk, alleen zou ik persoonlijk niet zo snel twee hele drukke prints samen dragen en dat is precies wat je nu juist veel ziet haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2018 at 10:20

   Voor mij is dat hele drukke en kleurrijke ook nog net even te ver hoor, maar op deze manier kan je/ik er langzaam aan wennen ;)

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 21 september 2018 at 07:10

  Wat een mooie en chique combinatie! Hij staat je echt super! Enne wat zie je er geweldig uit! <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 september 2018 at 08:39

   Dankjewel voor je complimenten, zo lief! ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.