Reizen & vrije tijd

Travel wishlist | Een rondreis door Amerika

5 september 2018

rondreis door Amerika tips
Ze zeggen dat je je dromen moet durven uit te spreken om ze ook waar te kunnen krijgen. Toch? Nou, bij deze! Voor ons staat er nu al enkele jaren een rondreis door Amerika op onze travel wishlist. Maar toch is het een reis die niet zomaar te maken is, zeker niet als je er echt even wat langer op uit zou willen. Ik vertel je graag iets meer over hoe we deze droomreis voor ons zien, maar ook wat enkele handige dingen zijn om aan te denken als jij ook een reis naar Amerika zou willen maken. 

‘Lees ook: Onze rondreis door Noorwegen. Route, tips en must-do’s!

rondreis door Amerika tips

5 tips waar je zeker aan moet denken als je naar Amerika reist

1. Amerika is een enorm groot land wat gigantisch veel te bieden heeft. Bedenk dus van tevoren goed waar je naartoe wil, wat je écht gezien wil hebben en wat het reisadvies is voor dat gebied. Een goede voorbereiding is het halve werk en kan je tijdens de reis heel wat spanning en onrust wegnemen.
2. Vliegen naar Amerika kan een prijzige aangelegenheid zijn en het kan flink lonen om de tijd te nemen ‘rond te shoppen’ voor je tickets. Er zijn heel wat vergelijkingssites voor vliegtickets te vinden die alle maatschappijen voor jouw gewenste vlucht eenvoudig voor je vergelijken. Ik heb wel eens gehoord dat het nóg voordeliger kan zijn als je zo’n site bekijkt en/of je tickets boekt als je dit in een incognitomodus/scherm doet.. En als het om vliegen gaat kan een vlucht met tussenstop je ook nog eens veel geld besparen. Wie weet is zo’n tussenstop als je een lange vlucht te gaan hebt wel net zo lekker? Zeker met kinderen misschien juist een uitkomst!
3. Boek in ieder geval alvast je eerste hotel. Dit geeft niet alleen rust nadat je geland bent omdat je al een eerste bestemming op de planning hebt, maar ook omdat je zo de API goed in kan vullen. Deze Advanced Passenger Information moet je vaak invoeren op de website bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Hier komen je persoonlijke gegevens in te staan, maar ook waar de reis naartoe gaat. Bij enige twijfel – en voor de veiligheid van het land – kan een verblijfplaats/accommodatie gebeld worden om dit te controleren.
4. Zorg dat je paspoort geldig is! Voor Amerika geldt dat je paspoort simpelweg tijdens de gehele trip geldig moet zijn. Maar het zal je verbazen hoeveel mensen het land niet binnen komen, omdat ze vergeten zijn de geldigheid te checken en deze ergens halverwege de trip bleek te verlopen..
5. Denk aan een geldige creditcard met voldoende limiet. In Amerika is pinnen helemaal niet zo gebruikelijk als in Nederland en wordt er veel vaker gebruik gemaakt van een creditcard. Niet alleen voor geldopnames, maar ook bij verschillende autoverhuurbedrijven, accommodaties en dergelijke wordt er om creditcardgegevens gevraagd als borg.

Visum, ETA of ESTA?

Voor een rondreis naar Amerika hoef je geen Visum aan te vragen, maar moet je wel een ESTA aanvragen. Wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een Visum, ETA of een ESTA en hoe vraag je die ESTA voor je Amerika reis aan?

– Visum. Als Nederlander hoef je over het algemeen geen Visum aan te vragen om Amerika binnen te komen. Een Visum VS aanvragen moet alleen als je bijvoorbeeld langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika wil verblijven, als je in Amerika wil gaan werken of als je naar Amerika reist voor andere doeleinden dan toerisme of zaken.
– ETA. Een ETA (Electronic Travel Authorization) heb je enkel nodig als je als Nederlander naar Canada reist. Maar, let op, als je je rondreis door Amerika begint met een tussenstop in Canada dan moet je zowel de ETA als de ESTA aanvragen.
– ESTA. Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om als Nederlander naar Amerika te mogen vliegen. Zonder de ESTA (Electronic System for Travel Authorization) krijg je géén toestemming om het land binnen te komen. Gelukkig is de aanvraag hiervan eenvoudig en zo gedaan.

Het aanvragen van een ESTA doe je door simpelweg online een formulier in te vullen. Dit neemt vaak maar 5 minuten van je tijd in beslag en de aanvraag van een ESTA kost €29,95 per persoon. Na het invullen en insturen van het formulier en het betalen van de kosten krijg je vaak al binnen 24 uur bericht.

rondreis door Amerika tips

Onze droomreis | Een rondreis door Amerika

Hoe we zo’n rondreis door Amerika voor ons zien? Ik denk dat we zouden beginnen met een vlucht naar New York om daar enkele dagen door te gaan brengen, maar dat we daarna doorvliegen naar de westkust. Een toffe camper die klaar staat om voor een x aantal weken (misschien wel maanden) ons thuis te zijn.. En qua route zouden we dan onder andere Los Angeles, Long Beach, San Francisco, Las Vegas, Yosemite Park en de Grand Canyon aan willen doen. Zoals je kan begrijpen: een hele happening waar flink wat planwerk en ook spaargeld tegenaan zal moeten gaan. Maar wel een gigantisch mooie droom om aan te denken, informatie over op te zoeken en alvast wat voor opzij te gaan leggen.

Het allerliefste zouden we deze reis samen met ons gezin willen maken. Aangezien Shae nu vier jaar is en er in januari een tweede wordt verwacht is het nog wel even uitvogelen wanneer zo’n trip het beste gedaan kan worden. Juist wanneer beide kinderen nog wat jonger zijn, of misschien toch uitstellen tot de jongste oud genoeg is om er ook echt iets van mee te kunnen krijgen..

Mocht er iemand ervaring hebben met een rondreis door Amerika met kinderen, dan staan we zeker open voor advies en tips! En deel gerust jouw verslag/blog als reactie onder dit artikel als jij een rondreis door Amerika hebt gemaakt. Leuk om inspiratie in op te doen, voor mijzelf of voor andere lezers natuurlijk :)

Wat staat er nog op jouw travel wishlist? Een grotere of verdere reis die je echt eens wil gaan maken in je leven?

Liefs,
Desirée

* Zowel foto’s 1, 2 als 3 in dit artikel zijn afkomstig via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 12 september 2018 at 00:35

  Esta kun je voor 14 dollar regelen op de officiële website van de USA. https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=bwvKw3dw7FhVrYk539EoQQfQhj6eP69v8c-43z1WvNQg-5xEzILM!-2076036276?execution=e1s1 Maar een soortgelijke tekst met link naar o.a. die visaboer die het dubbele vraagt heb ik elders ook al gelezen. Jammer van de spon! Mag je best wat duidelijker aangeven.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2018 at 10:56

   Dankjewel voor je aanvulling. Onderaan het artikel staat een balk met ‘dit is een gesponsord artikel’, duidelijker kan bijna niet. Maar vooral: het artikel bevat naast een gesponsorde link ook handige en nuttige informatie en tips en is dus duidelijk meer dan enkel een ‘spon’.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 september 2018 at 10:51

  Ik was lang geleden eens naar de USA geweest en had toen een visum aangevraagd.
  Een vraagje hoe zit het met dollars?
  Waar kan je er geld voor inwisselen?
  Vroeger had men Thomas Cook.
  Toen kon je geld wisselen en bestellen bij de bank.

  Dank je Xoxo

 • Avatar van Viola
  Reply Viola 7 september 2018 at 03:44

  Wij waren in het voorjaar 3 maanden op reis geweest. Australie en Nieuw Zeeland met onze dochter van bijna4. Net voordat ze 4 werd kwamen we weer thuis en kon ze naar school. Het was een superreis!
  Reizen met kinderen is voor iedereen verschillend. Je moet doen wat jij denkt dat goed is want jij kent je kind(eren) het beste.
  Toen onze dochter 9 maanden was, gingen we naar Florida. Ook dat ging goed.
  Nu willen wij volgend jaar ook naar Amerika. Gewoon plannen en doen!

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 5 september 2018 at 15:01

  Er is nog zoveel dat ik wil zien in Europa, dat de VS echt op de allerallerlaagste prioriteit staat. Ik heb er niet zo heel veel mee. Ik ben nog nooit in Schotland en Wales geweest, die staan op de lijst. Er zijn wel wat plekken in Scandinavië die ik wil bezoeken. Portugal heb ik nog niet gezien. En ik wil ook nog meer plekken in Italië bezoeken. En naar Duitsland met de hond, waarschijnlijk Berlijn. Gewoon. Omdat Duitsland zo hondvriendelijk is :)
  Maar dan wel naar één stad, waar we met de trein of het vliegtuig naar toe gaan. En dan lekker in een comfortabel hotel of appartement verblijven. een dag of 10 honkvast in die stad en alles verkennen.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 5 september 2018 at 13:03

  Wij vonden het altijd heel prettig om thuis via internet de hotels/motels onderweg al vastgelegd te hebben, die reserveer je met je creditcard. Dan kun je uitzoeken waar je goedkoop overnacht en kom je onderweg niet voor een verrassing te staan omdat het enige hotel wat nog een kamer vrij heeft giga duur blijkt te zijn (slik) en mocht het onderweg tegen zitten, weet je dat er sowieso een overnachtingsplek op je wacht.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 5 september 2018 at 11:35

  Ik wil ook heel graag weer terug richting de VS, of liever nog terug richting Thailand :)

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 5 september 2018 at 10:49

  Ik ben al vaker in Amerika geweest, maar een roadtrip staat zeker nog op mijn lijstje! Dat lijkt me zo ontzettend vet!

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 5 september 2018 at 08:34

  Heb nu enkele keren rondgereisd in de USA.
  Mss nog tip voor creditkaart, zorg dat ze open staat voor USA, en nog belangrijker, zet ze na je trip terug dicht.
  Veel kaarten staan standaard op enkel betalingen voor Europa. In Belgie is dit toch het geval.
  Fraude met credit kaarten is in de USA veel makkelijker en meer voorkomend.

  Omrekenen, vergeet niet dat je veel moet omrekenen, in een wagen zitten geen liters brandstof maar gallons, en je moet op voorhand weten hoeveel er in kan, vooraf betalen bij veel tankstations.
  Dollar naar euro
  Fahrenheit naar Celsius
  Lieters naar Gallons
  Km en meters naar Miles halve Miles enz.
  Hun volledig maat systeem is anders.
  Ze gebruiken ook vaak windrichtingen Als je weg vraagt, zelfs met gps.

  Dan heb ik als een van de laatste reis ook veel Plantages bezocht.
  Hun geschiedenis en het was prachtig. Oak Alley bvb prachtig

  Iedere reis had geweldige stukken en ook iets mindere.
  Maar land met heel gevarieerd landschap, heel fijn om rond te reizen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 september 2018 at 10:22

   Dankjewel voor je tips, heel erg handig om te weten!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.