Huis & interieur

Gadgetliefde | XD Design Ginkgo Solar Boom

2 september 2018

XD Design ginkgo solar boom review
Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik gek ben op mooie gadgets, maar dan wel diegene die ook écht functioneel zijn. Anders eindigen ze toch vaak al snel ongebruikt achter in de kast en dat vind ik zonde! Mijn nieuwste aanwinst op dit gebied is de XD Design Ginkgo Solar Boom. Leuk om te zien, duurzaam geproduceerd en je kan er heel handig je smartphone of andere apparatuur mee opladen zónder stopcontact. Ik vertel je er graag meer over! 

‘Lees ook: Hoe groen is jouw badkamerkastje?

XD Design ginkgo solar boom review

XD Design Ginkgo Solar Boom

Een gadget waar je als smartphone- of tableteigenaar eigenlijk niet zonder kan, want je komt er nou eenmaal niet onder uit dat deze handige apparaten een keertje opgeladen moeten worden. Om dit zónder stopcontact te kunnen doen maar puur en alleen op kracht van de zon, is dit boompje een uitkomst. Stel je voor als al die mobiele apparatuur wereldwijd met enkel zonne-energie opgeladen zou worden, hoeveel stroom dat de aarde scheelt..

De XD Design Ginkgo Solar Boom is gemaakt van ecologisch kunststof (reSound™) en bamboe, heeft een geïntegreerde herlaadbare 4000mAh lithiumbatterij en kan je telefoon in zo’n 2 uurtjes volledig opladen door middel van de USB aansluiting aan de achterkant. Je kan het dus zien als een duurzame powerbank die zichzelf door middel van zonne-energie oplaadt. En doordat je de blaadjes over elkaar heen kan schuiven kan je hem compact meenemen tijdens bijvoorbeeld je volgende (kampeer)vakantie.

Qua uiterlijk is deze powerbank geïnspireerd op de Japanse ginkgoboom, de LED-lichtjes aan de voorkant geven aan hoever de batterij opgeladen is en er zit een handige houder op verwerkt zodat je je smartphone of tablet er op kan zetten tijdens het opladen.

Duurzame relatiegeschenken

Ik heb de XD Design Ginkgo Solar Boom toegestuurd gekregen van Green Premium. Dit is een webwinkel voor duurzame relatiegeschenken. Ze willen met hun assortiment laten zien dat relatiegeschenken ook nuttige producten kunnen zijn die bijdragen aan een betere wereld. Het assortiment bestaat uit producten die zowel nuttig, functioneel, van hoge kwaliteit en ook duurzaam zijn. Zo kan je er terecht voor handige producten om aan zakelijke relaties weg te geven van merken als Correctbook, Mizu, Soop, Dopper, Klean Kanteen, XD Design en Rockbook.

Dat Green Premium duurzaamheid niet alleen in het assortiment belangrijk vind, maar ook in hun complete visie vind ik persoonlijk erg mooi. Van duurzame relaties opbouwen tot zonnepanelen op het bedrijfspand, een bedrijfsbus op groen gas en een hybride bedrijfsauto, het schenken van Fair Trade koffie en thee, gebruiken ze zo min mogelijk papier en doneren ze aan passende goede doelen. Ik vind het echt prachtig als een merk hun visie zowel voor als achter de schermen doorvoert!

XD Design ginkgo solar boom review

Vergroenen

Zoals je merkt ben ik echt heel erg blij met de XD Design Ginkgo Solar Boom. Hij werkt gewoonweg zoals het hoort te werken, heeft geen stroom uit de muur nodig én is ook nog een aanwinst voor het interieur. Ik merk trouwens dat ik de laatste tijd steeds meer bezig ben met bewustere keuzes te maken: vergroenen. Hier is echter vast en zeker nog veel meer winst op te behalen, maar ik vind het wel lastig om hierin te starten of het één en ander uit te zoeken. Ik hoef namelijk ook weer niet helemaal door te slaan, maar wil wel – waar kan – betere keuzes maken..

Mocht jij nog tips hebben op dit gebied of websites aan kunnen raden die hier over gaan dan hoor ik het graag! :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 september 2018 at 18:38

  Heel handig!

 • Avatar van Mevrouw Marloes
  Reply Mevrouw Marloes 3 september 2018 at 21:22

  Wat een leuke, mooie en handige gadget! Gaaf dat je gewoon door zonne-energie je telefoon zou kunnen opladen.

  Liefs :-)

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 2 september 2018 at 22:53

  Dit lijkt mij echt een handige gadget die zeker handig is voor op reis :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.