Eten & drinken

Food | Salade met pittige couscousballetjes en geitenkaas

24 oktober 2018

couscousballetjes recept
Ik vind het echt heerlijk om in de keuken te staan om weer eens wat anders uit te gaan proberen. Wegens alle hectiek van afgelopen zomer was het even weggezakt, maar ik kwam onlangs een recept tegen en werd direct getriggerd om daar iets mee te gaan doen. Want gewoon namaken kan altijd, een eigen twist eraan geven is net even wat leuker. Het eindresultaat is deze heerlijke en frisse salade met pittige couscousballetjes en geitenkaas. 

‘Lees ook: Het lekkerste recept voor noten- en vruchtenbrood.’

couscousballetjes recept

Recept voor couscousballetjes

De ingrediënten
– een pak couscous
– 150 gram geitenkaas op kamertemperatuur
– 3 eieren op kamertemperatuur
– verse knoflook, chilipeper, peper en zeezout naar smaak
– 75 gram paneermeel

Zo maak je de couscousballetjes
1. Maak de couscous klaar volgens de verhoudingen op de verpakking en voeg een groentebouillonblokje toe. Dek dit af en maak daarna los met een vork
2. Laat de couscous compleet afkoelen voor je er verder mee gaat werken
3. Verwarm de oven voor op 180 graden
4. Meng de couscous met de eieren, kruiden en geitenkaas. Met de hand werkt dit het lekkerst en kan je goed stevige balletjes maken
5. Rol als laatste stap de balletjes door paneermeel en druk dit voorzichtig aan
6. Bak de couscousballetjes op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 20 tot 30 minuutjes. Bespray de balletjes voor de laatste 5 minuten eventueel met een bakspray voor een extra knapperig korstje (ik gebruik kokosoliespray).

couscousballetjes recept

Variëren & in de oven of frituren?
Eigenlijk kan je deze balletjes maken met welke kruiden of toevoegsels je maar wil. Ben je geen fan van pittig eten of van geitenkaas? Dan laat je de chilipeper en geitenkaas uit bovenstaand recept weg en vervang je dit voor bijvoorbeeld paprikapoeder en mozzarella en/of belegen kaas.

De couscousballetjes doen het los trouwens ook heel goed als snack voor een verjaardag of voor een Netflix avondje. Ik vind ze persoonlijk uit de oven heel erg lekker – en het is net even wat gezonder – maar gebruik panko in plaats van gewone paneermeel en frituur je ze een paar minuutjes dan worden ze nóg knapperiger. En als je dan een vulling met mozzarella hebt gebruikt.. Yumm!

De salade
Ik liet me voor deze couscousballetjes inspireren door dit recept voor kruidige couscoussalade met geitenkaas wat ik online tegen kwam. Vooral de combinatie van couscous, geitenkaas en frisse appel maakte me nieuwsgierig. Ik bedacht me: hoe lekker zou couscous in de vorm van een balletje met een lekkere bite zijn? Nou, dat werd dus bovenstaand recept wat heerlijk uitpakte!

Qua salade hield ik de basis van het oorspronkelijke recept aan en vulde dit aan met een lekkere slamix en maakte er een vers yoghurt-munt-olijfolie sausje bij. Deze salade met de couscousballetjes is trouwens ook heel lekker tussen een pitabroodje!

In de salade zit dus een slamix naar keuze, gele paprika, een fris appeltje naar keuze in blokjes, snacktomaatjes in kwarten, kleine komkommerblokjes, verse bladpeterselie, munt, wat limoensap naar smaak en ik verkruimelde er nog een laatste beetje geitenkaas overheen.

Enjoy!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van mirjam
  Reply mirjam 24 oktober 2018 at 12:18

  dit ziet er heerlijk uit! Ik had overigens nog nooit gehoord van kokosoliespray maar ik zie dat het gewoon bij de AH te koop is. Ook een goede voor in de airfryer, dan worden ze waarschijnljk net iets knapperiger dan in de oven!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2018 at 19:33

   Jep! Echt een handige spray voor baksels zonder gelijk veel vet te hoeven gebruiken :)

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 24 oktober 2018 at 11:24

  Dit ziet er echt zo lekker uit! Krijg gelijk trek :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2018 at 11:34

   Wat enorm leuk om te horen! Echt eens maken hoor, want ze zijn heerlijk. Ben alvast benieuwd naar jouw bevindingen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 oktober 2018 at 06:05

  Dit ziet er zo heerlijk uit 👌
  Makkelijk recept.
  Altijd leuk om er je eigen variatie van te maken.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2018 at 11:35

   Moeilijk is het inderdaad niet, het draaien van de balletjes kost alleen wat tijd. Zeker eens maken als je de kans hebt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.