Huis & interieur

Home | DIY mini make-over TV hoek

5 oktober 2018

diy mini make-over stappenplan
Ik vind een televisie vaak maar een onding in de woonkamer en het trekt vaak alle aandacht naar zich toe. En toch zou ik niet zonder kunnen, want ik ben een groot liefhebber van Netflix-avondjes of samen met dochterlief een leuke film kijken. Door het jaar heen hadden we al één en ander gedaan aan de TV hoek, maar met de laatste mini make-over en updates is het nu helemaal af. Ik laat je graag het resultaat zien van deze DIY mini make-over inclusief stappenplan voor het TV meubel en de wandpanelen. 

‘Lees ook: Orchidee verzorgingstips.’

diy mini make-over stappenplan

DIY mini make-over voor de TV hoek

TV Meubel

We hadden een aantal wensen op een rij gezet, maar konden nergens iets vinden dat geheel naar onze smaak en wens was. Zelf samenstellen/maken dan maar! We kozen voor twee opbergbanken met flinke lades eronder die we aan elkaar monteerden. In de achterkant van het linkerdeel maakten we enkele ronde gaten waar snoeren doorheen kunnen en lieten in de bouwmarkt één grote massief eikenhouten plank op maat zagen. Deze plank heb ik geschuurd en behandeld zodat hij tegen vocht en vlekken bestand is en mooi bij onze salontafels en eettafel past. Om schuiven te voorkomen plakten we transparante nopjes op de witte opbergbanken.

Een klein DIY project maar we hebben zo een TV meubel wat helemaal naar onze wens is. Het oogt open en er is ruimte om wat bovenop te zetten. In de linkerkant hebben we alle snoeren mooi weg kunnen werken en is er voldoende ruimte voor de Nintendo Switch gameconsole met accessoires, wat DVD’s en dergelijke. De rechterbak zit helemaal vol met speelgoed. Doordat het een lade op wielen is kan ze deze gemakkelijk naar voren trekken om er wat uit te halen en als het bedtijd is kan ik alles er zo instoppen, dichtschuiven en heb ik alles uit zicht.

Wat heb je nodig?
– 2 x IKEA Stuva speelgoedkist met bank á €69,95 per stuk
– 1 x eikenhouten plank van de bouwmarkt, €60,00
– bevestigingsmateriaal en transparante antislip-nopjes, €10,00
– schuurpapier, beits/lak/olie naar wens, kwast en roller, ongeveer €25,00.

diy mini make-over stappenplan

Wandpanelen

Gelukkig ben ik niet de enige die graag met ons interieur bezig is, ook Paul kan helemaal enthousiast worden van nieuwe projectjes, een update hier en daar en mini make-overs. Maar.. we willen dan wel graag een groots resultaat zonder dat we er gelijk weet-ik-hoeveel werk en tijd aan kwijt zijn. Zo kwamen we op het idee van deze wandpanelen waardoor we heel eenvoudig de TV hoek een ander gezicht konden geven én onze televisie mooi aan de muur weg konden werken.

Wat je nodig hebt en hoe je dit aanpakt?
Panelen via de bouwmarkt in een maat en hoeveelheid naar keuze, dubbelzijdig tape en behang. Je kan kiezen voor meerdere smalle panelen zoals wij gedaan hebben, maar één grotere die even breed is als het TV meubel kan bijvoorbeeld ook. Op smallere panelen zoals deze kan je zonder behanglijm het behang aan de achterkant strak spannen en vastplakken met tape. Voor een groter/breder paneel zal ik aanraden hier behanglijm onder te gebruiken voor een glad/mooi resultaat. Daarna heel eenvoudig de panelen of het paneel met dubbelzijdig (tapijt)tape op de muur drukken.

Kies vervolgens een muurbeugel voor je televisie, maak deze door het paneel heen vast aan de muur, hang je televisie op (oogt zoveel rustiger en geeft meer openheid en ruimte op je TV meubel) en werk de snoeren strak weg met kabelgootjes. Klaar!

diy mini make-over stappenplan

Behang & Accessoires

De panelen kan je wanneer je maar wil heel eenvoudig weer in een ander jasje steken. Zo hebben wij er nu net het nieuwe Graham & Brown ‘behang van het jaar 2019’ op bevestigd. Ik kreeg deze toegestuurd en was er direct verliefd op ♥ Deze kleur/print heeft de naam Tori Teal met een Oosters tintje, een diepe kleur en is bedrukt op gestructureerd papier met een subtiele glans alsof het zijde is. Prachtig voor de herfst en winter!

Qua accessoires staat er een mix van allerlei winkels op. Het lampje links met voet van kurk en mat melkglas is van IKEA, de fotolijstjes zijn van HEMA, de bluetoothbox in retrolook is van Veho, het roségouden windlicht van Riverdale, de spiegel van Action, geurstokjes van Kneipp en het vogeltje komt uit de lentecollectie van Søstrene Grene.

Eigenlijk willen we er ook nog een mooie plant bij zetten, maar we twijfelen nog een beetje. Het liefst eentje die dus wat verder van een raam af kan staan, dier- en kindvriendelijk (niet giftig!) is en een beetje gemakkelijk in onderhoud. Mocht iemand een leuke tip voor een kamerplant die net even anders-dan-anders is hebben?

Wij zijn in ieder geval helemaal blij met het eindresultaat van onze DIY mini make-over. Zo leuk om langzaam maar zeker alles in huis helemaal eigen te maken ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 9 oktober 2018 at 20:07

  Wauw wat ziet het er leuk en gezellig uit!

 • Avatar van Beauty treasures
  Reply Beauty treasures 7 oktober 2018 at 14:07

  Heel erg mooi! Knus en gezellig. Mijn dochter is 15 maanden en zit momenteel overal aan. Zodra deze fase voorbij is ga ik ook alles opnieuw inkleden. Momenteel is het lastig doordat ze overal aanzit :-).

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 5 oktober 2018 at 22:06

  Heel erg leuk gedaan!! En wat een prachtig behang!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 oktober 2018 at 08:20

  Heel mooi!
  Leuk om dit helemaal zelf te maken.

  Xoxo

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 5 oktober 2018 at 08:18

  Dat ziet er heel erg leuk en knus uit :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.