Beauty

Mijn favoriete parfums van dit moment

23 oktober 2018

favoriete parfums herfst
Ik blijf het leuk vinden om te merken hoe mijn voorkeuren met de seizoenen mee veranderen. Daarnaast speelt nu natuurlijk ook de zwangerschap mee, want daardoor bevallen bepaalde geuren je ineens heel anders dan dat ze ervoor deden. Tijd om weer even mijn parfums uit te zoeken en de late summer parfums te wisselen voor geuren die perfect aansluiten bij het begin van de herfst. Ik laat je mijn favoriete parfums van dit moment zien en vertel je er graag wat meer over. 

‘Lees ook: How to | Zó vind je jouw perfecte parfum!’

favoriete parfums herfst

Narciso Rodriguez eau de parfum

Dit is er eentje die ik al jaren in bepaalde periodes blijf dragen en op dit moment is het zo’n beetje mijn dagelijkse geur geworden. Het is een heel erg vrouwelijke, tikkeltje ondeugende en wellicht ook een beetje unisex geur. Die mannelijke basis erin trekt me heel erg aan op dit moment en dat zal je ook in de andere geuren in dit artikel terug zien.

In dit parfum ruik je onder andere rozen, gardenia, muskus, amber, vetiver en cederhout terug. Een volwassen geurcombinatie die je zeker complimentjes en vragen op zal leveren en ook perfect is voor datenights.

favoriete parfums herfst

Gucci Bloom eau de parfum

Ook dit parfum is er eentje die ik alweer een hele tijd heb. Ik draag hem vaak naar zakelijke afspraken in combinatie met Molecule 01. Echt per-fect voor zulke gelegenheden!

Er zit onder andere sinaasappel, kamperfoelie, jasmijn, tuberoos, vanille, sandelhout en iriswortel in en dat maakt Gucci Bloom is een bloemige geur, maar dan wederom eentje aan de wat zwaardere kant. De geur is daarnaast best wel crèmig en poederig te noemen en blijft op mijn huid echt gigantisch lang hangen.

favoriete parfums herfst

Escentric Molecules Molecule 01 eau de parfum

Ook dit is er eentje die ik al vaker voorbij heb laten komen en die eigenlijk het hele jaar door wel gedragen wordt. Maar, grappig genoeg, bijna nooit op zichzelf! Het is namelijk een perfect parfum om mee te layeren; oftewel de combineren samen met een andere geur. Hij maakt bijna iedere geur een stukje warmer en sensueler.

Qua geuromschrijving kan ik bij deze geur kort zijn. Er zit namelijk maar één geurmolecule in verwerkt: ISO E Super. Voor de één een geur die amper te ruiken is, voor de ander een muskus-achtige en zwaardere geur en bijna zo smooth als fluweel te noemen. Eentje om maar eens zelf te gaan besnuffelen om je eigen mening te vormen :)

favoriete parfums herfst

Chloé Nomade eau de parfum

Dit is misschien wel de meest niet-Chloé-geur onder de Chloé parfums en toen ik er eerder dit jaar voor het eerst kennis mee maakte wist ik dan ook niet goed wat ik er van moest vinden. Maar na een tijdje de geur regelmatig gedragen te hebben begon ik hem steeds meer te waarderen. Het is een beetje een houtige en aardse geur maar toch ook weer fris en bloemig. Een bijzondere en heel fijne combinatie!

Je ruikt er onder andere bergamot, sinaasappel, fresia, jasmijn, perzik, rozen, eikenmos, verschillende houtsoorten, patchoeli en muskus in terug. Wederom een combinatie die wat mannelijks en warms in zich heeft. Perfect dus voor dit frissere seizoen!

favoriete parfums herfst

Tom Ford Black Orchid eau de toilette

En dan als laatste in deze top vijf laat ik je graag kennis maken met de nieuwste geur in mijn collectie. Ik had hem al jaren op het oog, maar telkens raakte hij weer wat in de vergetelheid of vond ik hem toch nét even te prijzig. Ook omdat ik gewoonweg al zoveel parfums heb staan. Toen we onlangs in Spanje waren en ik bij de parfumerie een mooie aanbieding zag deed ik hem mijzelf cadeau. En wat ben ik er blij mee!

Er zit onder andere ylang-ylang, tuberoos, zwarte orchidee, vanille, verschillende houtsoorten, wierook, patchoeli en lotus in verwerkt als geurnoten. Een combinatie die net iets zoeter opent dan veel geuren die ik draag, maar door de combinatie van de bloemenvarianten, het hout, het intense van de wierook en patchoeli maakt het misschien wel één van de zwaardere geuren die ik heb. Ik intens pure chocolade, koffie en wat rokerige vibe bij. En pas op: een klein beetje is méér dan genoeg voor de hele dag want het is duidelijk een opvallende geur ♥

–> Tip! Mocht je een bepaald parfum op je wishlist hebben staan, dan is deze periode in aanloop naar de feestdagen misschien wel één van de betere. Rond deze periode hebben namelijk veel (web)winkels als ICI Paris XLBol.comDe Bijenkorf en Parfumerie Douglas vaak goede aanbiedingen zoals 25% korting. En dat scheelt zeker op wat prijzigere uitgaven als parfum gelijk best wat :)

Ik ben benieuwd of jij één van bovenstaande geuren kent? Of ben je benieuwd naar een specifieke uit mijn lijstje? En.. wat is op dit moment joùw favoriete parfum uit je eigen collectie?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 24 oktober 2018 at 22:22

    Eigenlijk is Aliën van Thierry Mugler altijd een favoriet gebleven en draag ik die heel vaak, maar wissel ook vaak met Burberry Brit nu.

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 24 oktober 2018 at 20:06

    Ik ken ze eigenlijk geen van allen. Ik koop eigenlijk alleen mijn parfums bij de Rituals en The Body Shop. Zo weet ik altijd zeker dat ze dierproefvrij zijn. En de geuren zijn er gewoon heerlijk en betaalbaar ;)

  • Avatar van Hetty
    Reply Hetty 23 oktober 2018 at 11:37

    Na mijn GBP kon ik mijn oude favorieten niet meer gebruiken, vreemde ervaring dat je smaak en geur zo kunnen veranderen. Nu is CARVEN le parfum mijn dagelijkse geur, heerlijk !

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 23 oktober 2018 at 11:51

      Dat blijft bijzonder he?! Heeft vast een heleboel te maken met je hormoonhuishouding die verandert door het gewichtsverlies..

  • Avatar van Kirsten
    Reply Kirsten 23 oktober 2018 at 10:46

    Gucci Bloom ken ik inderdaad wel, die is best lekker! Ik had best veel geuren toen ik een tijdje op Schiphol werkte maar ik heb toch altijd mijn favoriet La vie est Belle.. geen enkele parfum kan daar aan tippen. Die andere geuren op mijn nachtjes staan dus een beetje te verstoffen, best zonde eigenlijk. Leuk om te zien wat jij nu lekker vindt. x

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 23 oktober 2018 at 10:52

      Zo grappig hoe dat werkt met bepaalde geuren he, dat er altijd één of hooguit twee zijn die echt járen terug blijven komen!

  • Avatar van Jessica J.
    Reply Jessica J. 23 oktober 2018 at 10:13

    Ik denk dat ik binnenkort nog maar eens een Lush-parfum uitzoek voor op m’n Christmas wishlist van dit jaar. ;-) Mijn parfumcollectie is piepklein, maar ik vind de geuren stuk voor stuk geweldig: Smuggler’s Soul en Breath of God van Lush en Palace d’Ambre van Rituals. Ik hou van zwaardere, mannelijkere geuren. :-)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 23 oktober 2018 at 10:51

      Ah, goede smaak heb je hoor! Lush heeft inderdaad ook geweldig lekkere geuren in het assortiment <3

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 23 oktober 2018 at 09:51

    Oh Tom Ford Black Orchid is zoo hemels!!!

  • Avatar van Ann Ages Gracefully
    Reply Ann Ages Gracefully 23 oktober 2018 at 09:21

    Nomad van Chloe draag ik ook graag op het moment en wissel ik af met Hugo Boss the Scent for women en mijn Tiffany & Co parfum – die laatste is bijna op.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 23 oktober 2018 at 09:23

      Die laatste heb ik afgelopen zomer ook veel gedragen, lekker!

  • Avatar van Louise Ladybug
    Reply Louise Ladybug 23 oktober 2018 at 07:57

    Narciso is ook mijn geurtje; hou het vooral om te gebruiken als we uit gaan ;-)

  • Avatar van VarenkaW
    Reply VarenkaW 23 oktober 2018 at 07:23

    Oeh ja de Tom Ford…zeker mijn favoriet.
    Hoewel ik al de besproken geuren echt heerlijk vind springt deze er echt uit.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 23 oktober 2018 at 09:24

      Zo leuk om te zien dat we redelijk dezelfde smaak hebben. Tom Ford spreekt er zeker uit qua intensiteit!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 23 oktober 2018 at 06:16

    Prachtige flacons 😍
    Ik ga meteen eens kijken voor de feestdagen….

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 23 oktober 2018 at 09:25

      Ja, heerlijk he?! Ook al is het beter parfums in het donker te bewaren, vind ik dat vaak zonde want die mooie flesjes wil je gewoon in het oog hebben <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.