Reizen & vrije tijd

Travel | Onze eerste fly & drive vakantie

27 oktober 2018

fly & drive vakantie Spanje ervaring
Eerder dit jaar vertelde ik al dat we later dit jaar voor het eerst een fly & drive vakantie mee zouden gaan maken. Inmiddels zit deze heerlijke week met z’n drietjes in Spanje er alweer op. Wat was het een leuke ervaring en wat hebben we het fijn gehad samen! Ik vertel je dan ook graag meer over onze vakantie met een huurauto in het buitenland, waar we naartoe zijn geweest en wat we allemaal gedaan hebben. 

‘Lees ook: Handige musthaves voor op reis.’

fly & drive vakantie Spanje ervaring

Onze eerste fly & drive vakantie

De laatste keer dat we met z’n drietjes gevlogen hebben was naar Portugal en toen was Shae een heel stukje jonger. We waren dan ook benieuwd hoe ze het vliegen nu zou vinden nu ze iets ouder is en het toch wat bewuster mee maakt allemaal. Deze keer was het een iets kortere vlucht en alles ging helemaal goed! Die twee uurtjes van Amsterdam (Schiphol) naar Barcelona vlogen zowel op de heen- als terugweg voorbij. Shae vond het duidelijk een enorme ervaring. We vlogen op de heenweg al erg vroeg in de ochtend waardoor het nachtwerk was dat we thuis met de auto naar Schiphol vertrokken en we in het vliegtuig de zon op konden zien komen boven Spanje. Shae vond het prachtig! Het fijne aan zo vroeg vliegen is dat je gelijk die eerste dag al op tijd in het land van bestemming bent en al écht een vakantiedag hebt :)

–> Tip: zeker als je op tijd reserveert dan is het wat ons betreft een aanrader om je auto bij Schiphol te parkeren. Wij waren voor 8 dagen parkeren in een beveiligde parkeergarage zo’n €45,- kwijt. Dat is een heel stuk goedkoper dan met z’n drietjes met de trein heen- en weer en het is heel fijn om gewoon met je eigen auto van en naar het vliegveld te kunnen rijden, zonder afhankelijk te hoeven zijn van het openbaar vervoer.

fly & drive vakantie Spanje ervaring

Een huurauto met Sunny Cars

Dit jaar heb ik een heel erg fijne samenwerking met Sunny Cars. Ik heb al vaker over ze geschreven, een mooi roadtripboek én huurtegoed van ze weg mogen geven en nu konden we dan voor het eerst echt kennis maken met hun service. Gemakkelijk is het zéker! Je komt aan op het vliegveld, loopt naar de Sunny Cars (op Barcelona in samenwerking met Europcar) balie toe, met de premium service ben je zó aan de beurt waardoor je niet in de rij hoeft te staan, de papieren liggen al klaar om getekend te worden en voor je het weet zit je in je huurauto (mét een veilige kinderstoel voor Shae) en rijd je de weg op. Superhandig!

Wat we tijdens de trip vooral heel erg fijn vonden aan het hebben van een huurauto, is dat je kan gaan en staan waar je wilt. Heb je boodschappen nodig dan ben je niet aangewezen op het dure supermarktje bij de camping en ook uitstapjes zijn veel sneller en gemakkelijker gemaakt. Een tourtje maken door de omgeving, lekker rondrijden en kijken waar je uit komt, spontaan besluiten om naar Valencia te rijden.. Wat was het fijn! Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

fly & drive vakantie Spanje ervaring fly & drive vakantie Spanje ervaring fly & drive vakantie Spanje ervaring

Eurocamp | Camping Playa Montroig

Zo’n anderhalf uur rijden onder Barcelona zaten wij deze week op Camping Playa Montroig. Direct aan het strand van de prachtige Costa Dorada gelegen, vol met palmbomen, tropische tuinen, meerdere zwembaden, veel activiteiten te doen en/of te boeken, meerdere winkels en restaurantjes, centraal gelegen voor verschillende uitstapjes, fitnessruimte, kinderclubs, een eigen Spa.. Ondanks dat het echt een grote camping was hebben wij dit niet zo ervaren. Het was mooi verdeeld in verschillende gebieden, veel groen tussendoor voor een fijn gevoel van privacy en de medewerkers waren altijd even vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Fijn!

Wij mochten deze keer wederom verblijven in een mooie accommodatie van Eurocamp. Het woord stacaravan doet dit namelijk echt geen eer aan! Een mooi en ruim af te sluiten terras met overkapping, barbecue en goede zit- en relaxmeubels, 3 slaapkamers, een open keuken met alles wat je nodig hebt, een fijne zithoek, airconditioning, ruime badkamer, horren en goed verduisterende rolgordijnen, DVD-speler met flatscreen televisie, een föhn.. Het ontbrak ons aan niets en het was een fijne thuisbasis voor heerlijke relaxdagjes op de camping zelf en een fijne plek om naar terug te komen na een dag eropuit te zijn geweest.

–> Qua weer vonden we deze periode zo rondom de herfstvakantie echt heel erg fijn. We hebben de hele week flink wat zon en temperaturen rond de 25-28 graden gehad zonder dat het te benauwd of te warm was om echt wat te kunnen ondernemen. Wat ons betreft dus zeker een aanrader en misschien wel de beste reistijd voor Spanje als je deze regio wil gaan ontdekken.

fly & drive vakantie Spanje ervaring fly & drive vakantie Spanje ervaring fly & drive vakantie Spanje ervaring

Tips voor de omgeving

We hebben ons deze week geen moment verveeld en is in de omgeving een heleboel te doen.

Barcelona ligt dus op zo’n anderhalf uur rijden en je kan er zo een dagtrip naartoe maken, rondwandelen, de hoogtepunten bekijken, lekker eten en dan weer terug. Wij hadden de week echter al ‘vol’ genoeg en hebben besloten Barcelona te bewaren voor een losse citytrip. Leuk om alvast naar uit te kijken! :)
Valencia ligt op ruim twee uur rijden, maar was wat ons betreft de trip meer dan waard. We hebben ons uren vermaakt in het prachtige L’Oceaogràfic. Dit is het grootste aquarium van Europa en met meer dan 500 soorten dieren die in en rondom het water leven prachtig om te bekijken en over te leren
Salou ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf de camping. Wat ons betreft leuk om even gezien te hebben, maar niet heel bijzonder. Waarom we er vooral even doorheen zijn geweest? Omdat bij Salou het PortAventura World pretpark ligt. We kunnen deze plek het beste omschrijven als een combinatie tussen de Efteling en Europa-Park en als je er in de buurt bent zéker een aanrader om je met gemak een flinke dag te kunnen vermaken. In zo’n beetje ieder gebied in het park is een themawereld voor kleinere kinderen met passende attracties, maar ook voor jongeren en volwassenen zijn er bijvoorbeeld achtbanen waarbij de nekharen je omhoog gaan staan. Gelukkig is Shae totaal niet bang aangelegd als het om attracties aankomt, dus zodra ze ergens in mocht vanwege haar lengte ging ze dan ook met een grote lach op haar gezicht ♥
Reus is de geboorteplaats van Gaudi en die invloeden zie je hier zeker terug. Ook dit is een uitstapje waard! Even door de stad wandelen of shoppen in de grote shoppingmall bijvoorbeeld
Tarragona is een mooie oude havenstad met meerdere Unesco-oudheden om te bekijken die op loopafstand van elkaar liggen, zoals het prachtige Romeinse amfitheater aan zee. Verder heb je ook hier weer een flinke en moderne shoppingmall mét een leuke bowling waar we ons enkele uurtjes vermaakt hebben en zijn er fijne pleintjes om aan te kunnen eten en drinken.

Zoals je ziet hebben we ons heel erg goed weten te vermaken tijdens onze eerste fly & drive vakantie. Zeker iets om nog eens te doen en we zijn stiekem al een beetje aan het kijken of we dit volgend jaar kunnen gaan herhalen, maar dan met ons viertjes. Het lijkt me namelijk ook juist met een baby erbij ook een heel fijne manier van reizen ♥

Heb jij nog een leuk uitje, weekendje weg of vakantie gepland staan de komende tijd?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van janet
  Reply janet 21 maart 2022 at 21:13

  hoi, mag ik vragen via welke site je dit geboekt hebt? vlucht met accomodatie ook of vlucht en huurauto alleen? en hoela g was het van het vliegveld naar camping?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2022 at 21:46

   Hi Janet, dit is allemaal afzonderlijk van elkaar geboekt (ticket, huurauto en camping). Volgens mij was de rit van het vliegveld naar de camping iets van anderhalf uur dus prima te doen. Zeker eens voor herhaling vatbaar!

 • Avatar van Julia
  Reply Julia 26 september 2019 at 20:17

  Oh wat leuk zeg! En wat een mooie foto’s. Zelf ook nog nooit een fly & drive gedaan maar eigenlijk ook nooit echt bij stil gestaan dat het mogelijk was. Wellicht een goeie optie voor aankomende zomer! Top :)
  Groetjes Julia

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 30 oktober 2018 at 16:05

  wauw ik ga dit artikel opslaan want ik krijg spontaan vakantie kriebels! het klinkt echt heerlijk

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 oktober 2018 at 14:01

  Prachtige foto’s!
  Dit ga ik zeker op mijn bucketlist zetten ;-)

  Fijn weekend Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2018 at 07:44

   Leuk om te horen! Zeker eens de trip maken als je de kans hebt :)

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 27 oktober 2018 at 10:12

  Wat een heerlijk vakantie! Ik ga volgend weekend naar Antwerpen en met oud en nieuw naar Parijs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2018 at 07:43

   Ja, het was echt enorm genieten! Maar, wat moet dat prachtig zijn: Parijs met Oud&Nieuw. Veel (voor)pret gewenst alvast!

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 27 oktober 2018 at 07:08

  Die temperatuur vind ik ook het lekkerste voor zulk soort vakanties! Mooi vooruitzicht dat je volgens jaar met zijn vieren op vakantie kunt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2018 at 07:43

   Ja, echt he?! Een lekker zonnetje maar niet té warm en door het zeewindje altijd aangenaam zodat je nog echt wat kan ondernemen. Love it!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.