Carrière & Geld

Carrière | 4 tips om geld te verdienen met thuiswerk

25 oktober 2018

geld verdienen met thuiswerk tips
Vanuit huis geld verdienen klinkt als de ideale inkomstenbron en ja, dat kan het ook zeker zijn. Maar wil je er een redelijk stabiel inkomen uithalen dan is het meer dan de hele dag in je joggingbroek een beetje achter de PC zitten. Ik werk zelf alweer zo’n 16 jaar vanuit huis en durf mijzelf daarom wel ervaringsdeskundige te noemen. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke tips hoe je succesvol geld kan verdienen met thuiswerk inclusief een waarschuwing en 4 opties om gelijk mee aan de slag te kunnen gaan! 

Een waarschuwing en mijn tips om succesvol vanuit huis te werken

Zeker als je het niet gewend bent om vanuit huis en/of voor jezelf te werken dan is er een valkuil waar ik je voor wil waarschuwen. Als je er niet op let eindig je namelijk als een sloddervosje zonder dagritme en dat is echt niet goed voor je productiviteit, mentale gezondheid en sociale leven.

Kortom; zet je wekker en sta op een normale tijd op, kleed je aan, ontbijt en maak je daadwerkelijk klaar voor een werkdag. Maak een gezonde werkplek voor jezelf, hoeveel ruimte je ook hebt, wat je productiviteit ten goede zal komen en waar je lijf je dankbaar voor zal zijn. Werk met een planning door dagelijks een haalbare to do lijst op volgorde van prioriteit te maken. Neem regelmatig pauze waarbij je even achter je computer vandaan komt en bijvoorbeeld een wandelingetje maakt zodat je daarna fris verder kan werken.

En leer nee te zeggen. Zodra je vanuit huis gaat werken zal je merken dat er mensen zijn die denken dat je ‘de hele dag thuis bent’ en dat zien als een uitnodiging voor belletjes onder werktijd, spontaan voor de deur staan, vragen of je ‘even’ wat voor ze kan doen/halen en daarmee dus jouw werktijd opslokken .. Natuurlijk heb je de vrijheid om je tijd in te plannen hoe je zelf wil en kan een spontane lunch hier en daar vaak genoeg wél ingepland worden, maar zie geld verdienen met thuiswerk als echt werk. Zeker als je er écht een inkomen uit wil halen is het slim om redelijk normale werktijden te bewaken en je zoveel mogelijk daar aan te houden. Want anders zit je voor je het weet alle avonden en weekenden te werken..

4 tips om geld te verdienen met thuiswerk

Verkoop overbodige spullen

Okee, dit is niet iets wat je heel erg lang kan doen want op een gegeven moment is alles wat overbodig is verkocht. Maar het kan zeker even een lekkere boost geven om snel wat extra cash in huis te halen. Je kan hiervoor gebruik maken van Marktplaats, maar er zijn via Facebook ook groepen in iedere woonplaats te vinden waarop je spullen kan verkopen. Een paar tips: zorg dat wat je verkoopt fris, schoon en fatsoenlijk belicht op de foto staat, een beetje leuke styling van de producten helpt zeker, gebruik fatsoenlijk ABN in je advertentie en wees oprecht en duidelijk in wat je aanbiedt, hoe oud het is, de staat ervan, wat eventueel meegeleverd wordt, of het opgehaald kan worden of voor wie de verzendkosten anders zijn etc. Voor je het weet heb je én een lekker opgeruimd huis én wat extra centjes ‘verdiend’.

Word vertaler

Spreek en schrijf jij je talen? Dan zou je eraan kunnen denken om vertaler te gaan worden. Zeker als je een wat meer complexe taal goed beheerst dan kan je hier via bijvoorbeeld Fairlingo best lekker mee verdienen. Schrijf je in, maak een profiel aan en je krijgt passende opdrachten aangeboden per e-mail die je vervolgens aan kan nemen of af kan slaan. Je wordt naar aanleiding van je profiel en aantoonbare professionele ervaring in één van de drie niveaus ingedeeld. Zeker als ‘expert’ kan je zo al best snel vanuit huis een fijn extraatje verdienen.

Fairlingo is een online vertaalbureau en het enige dat ISO gecertificeerd is, waardoor je weet dat je voor een betrouwbare partner werkt. Ze maken professionele vertalingen voor verschillende organisaties en particulieren en dat wordt allemaal in de cloud gedaan, waardoor er snel gewerkt kan worden. Nog een voordeel: je werkt samen met een supervisor én andere vertalers samen waardoor je ook nog eens waardevolle feedback krijgt en een betere vertaler kan worden. En dat betekent wellicht weer een niveau verder groeien en dus meer verdienen. Je kan dus goed bij dit vertaalplatform terecht als zowel beginnende vertaler of als professioneel vertaler.

Begin je eigen bedrijf

Heb je al tijden het gevoel dat wat je voor een baas aan het doen bent, ook heel erg goed – of zelfs beter – zou kunnen doen? Ligt daar ook echt je passie, heb je de kwaliteiten en zou je er elke dag mee bezig kunnen en willen zijn? Neem sprong in het diepe, schrijf jezelf in bij de Kamer van Koophandel, pak je LinkedIn-profiel aan (professionaliseren, updaten, goede foto en omschrijving van je bedrijf) en plaats zowel op LinkedIn als op je persoonlijke Facebookpagina een berichtje met wat je kan, aanbiedt of waar je voor in te huren bent. Ook kan je je inschrijven bij bureaus of dienstenpagina’s passend bij jouw bedrijf. Voor je het weet krijg je uit je eigen netwerk al een eerste opdracht binnen, word je via via getipt aan anderen en begint het balletje te rollen.

Geld verdienen met bloggen

Ben je heel erg gepassioneerd over één bepaald onderwerp, heb je een enorm boeiend leven wat je graag zou willen delen, ben jij diegene waaraan altijd vragen over bijvoorbeeld je kleding, interieur of make-up worden gesteld, ben je creatief genoeg én kan je een beetje lekker schrijven? Begin een blog. Het zal niet iets zijn waar je direct geld mee zal gaan verdienen, maar als je eenmaal regelmatig post, je verdiept in SEO zodat je blog goed door Google opgepikt wordt en zo een mooi publiek weet op te bouwen dan is het zeker iets waar brood in kan zitten. Ben je hierin geïnteresseerd dan zou ik zeker eens mijn eerdere artikel over geld verdienen met bloggen lezen waarin ik deel hoe mijn blog mijn bedrijf is geworden, de verdienmodellen erachter en hoe en wat ik ermee verdien.

Waar je ook voor kiest om geld te verdienen met thuiswerk: een beetje lef is zeker nodig en het kan heel spannend zijn om voor jezelf te gaan werken. Maar geloof me: niks maakt je trotser en geeft meer voldoening dan geld verdienen met je passie aan iets wat je helemaal zelf hebt opgezet en waar je zelf voor hebt gewerkt. Go for it!

Liefs,
Desirée

Ook interessant om te lezen:
Ondernemen vanuit huis, mijn ervaring
Tips voor een productieve dag

* Uitgelichte foto door Undrey via Shutterstock. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 26 oktober 2018 at 20:54

  Lef is zeker nodig, wat heb je een fijne tips gegeven zeg!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 oktober 2018 at 07:44

   Dankjewel, fijn om te horen!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 25 oktober 2018 at 19:39

  Leuk artikel! Ik begin vanaf deze week (morgen) met op de vrijdag thuis werken aan mijn blog :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2018 at 08:54

   Wat een leuke stap! Heel veel succes vandaag met je eerste echte thuiswerkdag :)

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 25 oktober 2018 at 16:00

  Ik werk ook heerlijk vanuit huis, met natuurlijk bloggen! Ik wist trouwens helemaal niet dat je je zo makkelijk bij een vertaalbureau kon aansluiten en kan gaan vertalen. Is echt iets voor een vriendin van mij, ga haar eens tippen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 oktober 2018 at 08:55

   Ja, echt grappig dat dat zo kan he?! Leuk dat je de tip doorgeeft :)

 • Avatar van nicolished
  Reply nicolished 25 oktober 2018 at 15:23

  Zeer goede tips, ook goed dat je de waarschuwing erbij zet. Het kan inderdaad echt een vulkuil zijn dat je helemaal niks meer gaat doen als je geen ritme hebt. Verder vind ik het altijd heeeerlijk om thuis te werken, dat zou ik het liefst voor altijd doen. Maar aangezien ik iets studeer waarbij dat gewoon geen optie is zal dat toch maar bij een droom blijven haha.

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 25 oktober 2018 at 11:20

  Vanuit huis werken is wel echt een droom. Ik blog zelf sinds 2012 en merk dat ik dat de laatste tijd echt gemist heb.. Nu met de zwangerschap ben ik er weer wat meer mee bezig en het is zo leuk! Iets van uit huis is wel makkelijk. Helemaal nu met een kindje op komst. Ik ben eigenlijk nog wel opzoek naar een carrière switch. Helaas weet ik nog niet precies hoe of wat. Eigenlijk zou ik nog heel graag een webshop willen opstarten maar geen idee met wat en of het überhaupt wel aanslaat. Ik ga je artikels nog eens terug lezen over jouw blog. (:

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 25 oktober 2018 at 07:09

  Bloggen is voor mij een hobby, wanneer het mijn werk zou zijn is het geen hobby meer! Wel handige tips, maar ik zou niet zo’n goede thuiswerker zijn..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 oktober 2018 at 07:05

  Fijne en zeer goede tips 👌
  Velen hebben er iets aan.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.