Huis & interieur

Interieur | Een zwak voor lampen & interieurtrends voor 2019

18 oktober 2018

interieurtrends voor 2019
“Hi, ik ben Desirée en ik heb een zwak voor het kopen van lampen..” Het is echt te erg voor woorden als ik er bij stil sta maar er zijn gewoonweg teveel leuke lampen verkrijgbaar en ik kan ook altijd nog wel een hoekje bedenken waar nog een lampje bij past of écht nog bepaalde verlichting mist. Maar ik dek mijzelf goed in, want met een goed lichtplan kan je echt zoveel sfeer in huis halen! Een wat? Een lichtplan dus. Ik vertel je er graag meer over én deel een paar interieurtrends voor 2019 met je. 

‘Lees ook: Orchidee verzorgingstips.‘

interieurtrends voor 2019

Een lichtplan

Licht is heel erg sfeerbepalend voor een bepaalde ruimte en je kan er vooral ook heel erg leuk mee spelen. Een lamp hoeft dus zeker niet alleen maar functioneel te zijn en met een goed lichtplan kan je veel meer bereiken dan enkel ‘licht brengen’. Zo heb je de basisverlichting zoals de plafondlampen om even snel licht te kunnen aandoen, maar door te spelen met sfeerlicht en functioneel licht kan je iedere ruimte in huis meer sfeer en warmte geven.

– Basisverlichting zoals plafonnières heb je gewoonweg nodig om elke ruimte zo snel mogelijk in het licht te kunnen zetten, maar echt heel erg sfeervol is het vaak niet. Wil je dit toch wat smaakvoller aanpakken dan zijn spotjes bijvoorbeeld een heel goed idee die je op verschillende wanden kan richten of in kan (laten) bouwen voor een strakker geheel.
– Sfeerverlichting zoals wandlampen en staande lampen geven een kamer al snel meer sfeer, zeker als je speelt met de warmte van het licht en gebruik maakt van dimbare lampen.
– Als laatste heb je nog functioneel licht. Dit zijne aanvullende lampen die je kan gebruiken om bij te werken of te lezen, zoals een bureaulamp of een draaibare staande lamp met spot naast de bank.

Kijk nu eens rond in iedere ruimte in je woning en.. zie je wel? Voor je het weet kan je best nog wel een lamp hier of daar erbij bedenken om een ruimte meer ‘af’ te maken ;) Zoals je merkt ben ik er echt gek op om te spelen met het interieur en vind ik de juiste verlichting voor iedere kamer een onmisbaar deel van de inrichting.

interieurtrends voor 2019

Interieurtrends voor 2019

Okee, we hebben nog een paar maanden in dit jaar te gaan maar zowel privé als voor mijn werk vind ik het geweldig om alvast vooruit te kijken naar de trends voor het nieuwe jaar. Zo ook de interieurtrends! Voor 2019 lijkt heel veel te gaan draaien om licht, openheid, minimalisme en kunnen we ook echt niet meer onder de planten uit; (nog) meer groen in huis dus maar wel zo dat het een ruimte de juiste look & feel geeft en het niet te vol wordt. De botanische trend zet dus zeker nog even voort en dat zien we ook aan de trendkleuren voor 2019 die hier goed bij aan zullen sluiten.

Om ruimtes namelijk vooral niet te kil te maken zien we als tegenhanger van het vele wit en de natureltinten trendkleuren als dieprood, donkergroen, goud, donkerblauw en terracotta terugkomen om ruimtes meer sfeer, kleur en vooral persoonlijkheid te kunnen geven. Ook de geometrische vormen zijn voorlopig nog een blijvertje, of het nu voor je meubels, accessoires of lampen is.

Ben jij ook zo gek op lampen of heb je eerder een zwak voor iets anders in je interieur waar je altijd maar naar blijft kijken en veel mee ‘speelt’ in je huis? En spreken de interieurtrends voor 2019 jou aan?

Liefs,
Desirée

* Uitgelichte afbeeldingen 1, 2 en 3 via Shutterstock. Dit artikel bevat gesponsorde links.

 

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 24 oktober 2018 at 11:45

  Wij wonen nu bijna één jaar in dit huis en het begint eindelijk ergens op te lijken. Nu met onze tweede herfst/winter die eraan komt probeer ik het huis wel wat gezelliger aan te kleden. Toch merk ik dat ik wat lampen mis, soort sfeer verlichting. Alles in de winkel is altijd leuk maar op de een of andere manier ben ik nog niet tegen de juiste combinatie voor onze woonkamer tegengekomen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2018 at 11:49

   Die zoektocht is ook lastig! Zoiets is ook weer heel persoonlijk.. Misschien eens iemand mee laten kijken of naar een woon/interieurbeurs gaan voor inspiratie?

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 19 oktober 2018 at 18:33

  Ja heel veel eigenlijk, haha! Heb nu een bakkerskast toegevoegd en ga maandag een nephaardje ophalen voor in mijn huiskamer. Dat staat altijd zo sfeervol vind ik :)

 • Avatar van nicolished
  Reply nicolished 19 oktober 2018 at 14:59

  Ik ben ook helemaal fan van dit soort stijltjes. Die lampen vind ik zo leuk. Heel simpel maar toch bijzonder.

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 18 oktober 2018 at 23:11

  oh goede verlichting maakt het huis ook inderdaad!

 • Avatar van Femke | LaFemmeFem.nl
  Reply Femke | LaFemmeFem.nl 18 oktober 2018 at 09:25

  Ik vind lampen dus ook geweldig.. en goede verlichting in je woning is zo ontzettend sfeerbepalend. Ik ben hier alleen nog niet zo heel lang achter haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 oktober 2018 at 09:36

   Leuk om te horen dat jij er ook een tic voor hebt! En ik ‘waarschuw’ je dan alvast, want voor je het weet ben je elke ruimte in je woning anders aan het bekijken en shop je voorlopig alleen nog maar voor een lampje hier, een spotje daar haha :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 oktober 2018 at 07:30

  Leuk dat jij helemaal weg bent van verlichting.
  Fijn de trend gekleurde lampen zijn…
  Goede verlichting is zo belangrijk voor de sfeer etc…

  Fijne dag 😉

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.