Huis & interieur Mama & Kind

Babykamer #1 | De commode

2 november 2018

babykamer binnenkijken commode
Time flies! Vandaag is namelijk officieel het laatste trimester van mijn zwangerschap in gegaan. Bi-zar hoe snel de weken op dit moment voorbij vliegen. De nesteldrang houdt flink huis en we zijn dan ook eindelijk écht aan de babykamer begonnen. Ik laat jullie vandaag vol trots alvast het eerste deel zien; namelijk de commode en alle spulletjes hieromheen ♥ 

‘Lees ook: Het resultaat van Shae’s kinderkamer make-over.’

babykamer binnenkijken commode

Babykamer | De commode

We hebben qua meubels niet lang getwijfeld wat we wilden doen deze keer. Voor Shae hebben we nooit voor een complete set gekozen en na wat rondgesnuffeld te hebben bij verschillende babyzaken kwamen we er ook deze keer al snel achter dat we nu weer voor losse items gingen. Zo kunnen we de babykamer voor ons gevoel net even wat meer eigen maken.

De commode kochten we bij IKEA en is de bekende IKEA Hemnes ladekast met 8 lades in verschillende hoogtes en formaten. We hadden deze ook voor Shae toen der tijd, maar dan in de zwartbruine kleur, en waren daar zo blij mee omdat er bovenop lekker veel ‘werkruimte’ is en er veel in op te bergen is. We kozen ervoor niet de standaard knopjes op de lades te gebruiken, maar de leren IKEA Östernäs handgreepjes erop te bevestigen. En om aan de zijkant dingen als een badjasje of iets snel kwijt te kunnen hingen we er 3 bamboe IKEA Skuggis haken aan die perfect passen bij de overige natuurlijke elementen die we hier en daar op het kamertje terug willen laten komen.

babykamer binnenkijken commode

Accessoires

Qua accessoires rondom de commode besloot ik als leuk en fris kleurcontrast een kratje op z’n kant te zetten waar wat kinderboeken in komen en er staat een Huggy Buddha knuffel op die ook ooit op Shae’s babykamertje stond. Boven het kastje hangen twee IKEA Bekväm kruidenrekjes om wat kleinigheidjes en verzorgingsproducten op kwijt te kunnen. Qua verzorgingsproducten voor baby’s heb ik trouwens echt een voorliefde voor natuurlijke producten en ik besloot een setje van Naïf aan te schaffen. Daarnaast zie je Fanfan het hertje, het vriendje van de bekende Sophie de Giraf. Shae was als baby helemaal verknocht aan Sophie en we kozen voor de afwisseling deze keer voor de hertjesvariant voor baby twee. Op het onderste rekje staan twee HEMA bijtringen/rammelaars met gehaakte dierenhoofdjes eraan. Té schattig!

babykamer binnenkijken commode babykamer binnenkijken commode

Baby’s Only

Ik heb een zwak voor zachte breisels en producten die echt een langere periode meegaan en mooi blijven. Voor dekentjes en accessoires voor op de babykamer waren we in het verleden al fan van Baby’s Only en voor dit kindje wisten we al snel dat we ook hiervan wat items wilden hebben. Te leuk dan ook dat we voor ons aankomende kindje wat items mochten uitzoeken die perfect bij de babykamer en onze smaak passen. Zo zie je hier een commodemandje uit de Sparkle lijn, een wiegdeken uit de Classic lijn en een handig spuugdoekje en speendoekje in één uit de Classic lijn in twee verschillende kleuren.

–> Ben je ook zo’n fan van dit merk? Hou Curvacious.nl dan goed in de gaten de komende tijd, want er gaat een hele mooie winactie in samenwerking met Baby’s Only aankomen :)

babykamer binnenkijken commode

Puckababy

We hebben toen met Shae heel fijne herinneringen aan de Puckababy vier-seizoenen slaapzak en hadden deze dan ook al snel op ons lijstje gezet. Maar, deze mag pas vanaf een leeftijd van ongeveer een half jaartje gebruikt worden, dus die heeft geen haast. We twijfelen nog even over de Puckababy Piep (een soort inbakerslaapzakje voor aan het begin) of de Puckababy Bag Newborn (een slaapzakje voor de eerste 6 maanden). Mocht iemand z’n ervaringen of voorkeur willen delen? Graag!

We hebben tijdens een shoprondje bij een babyzaak in ieder geval alvast de Puckababy Gogo meegenomen. Dit leek ons ideaal om de kleine straks lekker warmpjes in te kunnen pakken voor voedings- en knuffelmomentjes, om tijdens wandelingen in de kinderwagen als dekentje te gebruiken maar ook omdat het sleufjes aan de achterkant heeft kan je er je kindje mee in een autostoeltje zetten. De praktijk moet het nog uitwijzen, maar het lijkt ons ideaal en het voelt in ieder geval superzacht aan ♥

babykamer binnenkijken commode

babykamer binnenkijken commode babykamer binnenkijken commode babykamer binnenkijken commode babykamer binnenkijken commode

En.. omdat er vast en zeker vragen over komen een lijstje met wat je verder nog zoal op de foto’s voorbij ziet komen:

– de kleur op de wand achter de commode is Flexa Pink Nudity
– het kartonnen opbergdoosje is van Done by Deer
– het sterrenlampje is van A Little Lovely Company
– aankleedkussen van IKEA met een taupe hoes van Babypark
– billendoekjesbox en verzorgingssetje van Luma in de kleur Cloud Pink
– hydrofielen afwisselend van Babypark, Kruidvat en IKEA
– kleertjes afwisselend van o.a. Zeeman, HEMA, Feetje, Prénatal, Z8 en H&M
– dekens in de lade zijn van H&M Home (wit, grijs, sterren) en roze gebreide IKEA Ingabritta.

Wat is het toch heerlijk om met de babykamer bezig te zijn. Zorgvuldig voor ons tweede meisje bepaalde keuzes maken, dingen bij elkaar uitzoeken, er een geheel van maken tot het een fijne ruimte is waar ze zich thuis zal voelen.. Ohhh, nog maar een paar maandjes en dan is het al zover!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 13 november 2018 at 09:51

  Mooi!
  Je loopt een paar weekjes voor, maar wij moeten serieus nog beginnen. Enige wat ik gedaan heb aan t hele kamertje is dus een kastje in de grondverf zetten haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 november 2018 at 10:08

   Zo grappig om te zien hoe iedereen dat lekker op z’n eigen tempo doet. Niks mis mee, je hebt nog even! :)

 • Avatar van Wally
  Reply Wally 8 november 2018 at 15:10

  wat een mooi kamertje<3
  en wat een grappige boedha knuffel

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 2 november 2018 at 14:19

  Oeh hallo pretty kamertje! ik moet ook nog wel het een en ander veranderen in de babykamer. Hij is wel al bijna af maar nog even de puntjes op de i zetten. Ik merk ook dat de weken super snel voorbij gaan.. hier morgen alweer 29 weken! Laat maar komen hihi.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2018 at 09:24

   We liggen heel dicht bij elkaar, zo leuk om ook jou hierin te volgen! En die puntjes op de i.. Die zullen er altijd wel blijven denk ik (er is ook zoveel leuks te koop!!).

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 2 november 2018 at 14:15

  Wat een mooi hoekje en fijn hoekje voor jullie toekomstige meisje. Normaal ben ik niet zo van het roze, maar deze lichte tint in combinatie met alle natuurlijke houten materialen vind ik prachtig, Mooi uitgezocht!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2018 at 09:25

   Dankjewel voor je enthousiasme, we zijn er zelf ook superblij mee :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 november 2018 at 14:12

  Het ziet er prachtig uit.
  Wat een mooie kleuren.
  Zo leuk om zelf andere handgrepen of knopjes te vervangen en iets te hebben wat een ander niet heeft.
  Geniet van de laatste maanden….

  Happy Friday 😉

 • Avatar van Evelien ♥ Oh My Lush
  Reply Evelien ♥ Oh My Lush 2 november 2018 at 12:25

  Omggg, zo mooi allemaal ♥__♥ Die leren handgreepjes maken een simpele commode zó tof.

 • Avatar van Heidie
  Reply Heidie 2 november 2018 at 10:44

  Heel leuk die handgreepjes aan de commode en inderdaad zo’n kruidenrekjes zijn niet alleen handig in de keuken.

 • Avatar van Melissa de Jonge
  Reply Melissa de Jonge 2 november 2018 at 10:41

  Wow prachtig. Zelf ook fan van baby’s only hihi. Maar dan de mint kleur. Had ik bij mn eerste zoontje Liam ook. En nu pas weer opnieuw een paar dingetjes gehaald ervan. Vind de commode echt mooi met die lederen handgreepjes. Helaas kan ik nog niet aan mn babykamer beginnen aangezien we eind van de maand onze sleutels krijgen van onze nieuwe woning. Hopelijk half dec erin en dan alles gelijk klaar zetten hihi. Want baby boy nr 2 verwachten we 13 januari. Krap aan allemaal dus hopen dat meneertje lekker blijft zitten en niet eerder komt haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2018 at 09:26

   Oeh, dat wordt nog even spannend dan inderdaad. Komt vast goed! En alles alvast helemaal uitdenken en aanschaffen kan wél alvast natuurlijk ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.