Huis & interieur Mama & Kind

Babykamer #3 | Het bedje

23 november 2018

Stokke Home Bed babykamer inspiratie
Nadat ik al eerder vol trots de commode (en de inhoud ervan) en de voedings- en voorleeshoek aan je liet zien is vandaag het slaapgedeelte aan de beurt. Zoals je ziet hebben we voor een contrasterende muurkleur gekozen die mooi afsteekt tegenover het nuderoze op de andere wanden en het geheel net even wat stoerder maakt. En het gewoonweg prachtig doet met het witte Stokke Home bed er tegenaan. Ohhh, wat is het toch een heerlijk plekje geworden! ♥ 

Stokke Home Bed babykamer inspiratie

De babykamer #3 | Het Stokke Home bed

Kijk nou. Is het geen beauty?! Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat ik rondom de lancering van het Stokke Home bed een artikel schreef. We zagen hem op de negenmaandenbeurs toen en waren direct verliefd en ik schreef er toen al eens een artikel over. Maarja, Shae had op dat moment een meer dan prima bedje en dus ging het langs ons heen. Totdat we dus dit jaar bezig konden voor een nieuwe babykamer. We wisten het gelijk: dát bedje zou er gaan komen!

Het Stokke Home bed is er eentje die vanaf de geboorte tot ongeveer een leeftijd van vijf jaar meegroeit met je kindje. Eerst met beide spijltjeskanten erin en met verhoogd matrasdeel. Daarna het matrasje verlagen, iets later één van de spijltjeskanten eruit halen en eventueel nog een zijsteun plaatsen zodat je kindje niet uit bed kan vallen en later deze ook nog weghalen totdat er een bedbankje ontstaat. Super praktisch en door het model in de vorm van een huisje waar verschillende soorten ‘dakjes’ voor verkrijgbaar zijn geeft het ook nog eens een heerlijk geborgen gevoel aan het kindje. Ja, zoals je merkt zijn we hier echt ontiegelijk blij mee.

Stokke Home Bed babykamer inspiratie Stokke Home Bed babykamer inspiratie

Maanlamp

Nog een item waar ik al heel erg lang geleden mijn oog op liet vallen. Deze maanlamp is – zeker zo tegen de donkerblauwe wand aan – echt een eyecatcher. Als de lamp uit is zie je een lieflijk blozende maan, maar zodra je het lampje aandoet komen er allemaal dieren tevoorschijn die naar de maan aan het staren zijn. Zo mooi gedetailleerd! Ik kocht deze maanlamp bij Hartendief.

Stokke Home Bed babykamer inspiratie Stokke Home Bed babykamer inspiratie Stokke Home Bed babykamer inspiratie

Overige items

Verder zie je ook in dit hoekje weer een aantal andere items die het toch wel gezelliger maken zonder dat het te druk wordt. Een rustige babykamer vinden wij namelijk heel prettig dus het was wel even keuzes maken tussen het vele leuke wat er verkrijgbaar is..

– De grote olifantknuffel is van IKEA en deze zit op een poefje dat ik ooit van m’n beste vriendin kreeg en waar ik een matraskussen op maat in kocht. Heerlijk als extra zitplek of zo als decoratie. Daarnaast staat een draadmand met hierin nog wat leuke nieuwe knuffels die we zelf kochten, van familie en vrienden cadeau kregen én het slaappopje wat vroeger nog van mijn moeder geweest is die het ooit voor Shae in een nieuw pakje hees. En nu mag het pronken en z’n lieve muziekje laten klinken voor ons tweede meisje.
– Over de bedrand hangt een heerlijk zachte knuffeldeken die we van Puckababy cadeau kregen, erin ligt een zachtroze Baby’s Only baby slaapzak voor als het lente gaat worden komend jaar, een roze ledikantdeken van Prénatal en de perzikroze Jellycat Odell Octopus knuffel. Ook deze had ik al even op m’n wensenlijstje staan, maar hij is vaak uitverkocht dus toen ik zag dat hij ergens op voorraad was heb ik hem direct besteld. Wij hebben deze trouwens nu bij ons in bed liggen zodat hij naar ons gaat ruiken. We hebben dit bij de geboorteknuffel van Shae ook gedaan en daar werd ze telkens zo rustig van in bedje die eerste periode.. Te lief! Dus nu doen we dat met deze knuffel ook :)
– Op de vensterbank staat een paar Dr. Martens boots waar Shae veel te snel uitgroeide en waarvan ik het zonde vond om weg te doen. Hopelijk stapt onze tweede er straks wat langer op rond, want ze zijn zo stoer! Daarnaast staat een Little Dutch tuimelring. Nu leuk als accessoire en als ze een jaartje is leuk om mee te gaan spelen.
– Nog een paar details: het grote ronde vloerkleed op de grond is van IKEA en de donkerblauwe kleur op de muur is Flexa Blueberry Dream. (<– Een prachtige kleur, maar heeft wel echt 3 lagen en een goede roller nodig om écht goed streeploos en egaal op te drogen..)

Wat ik nog heel erg graag toe zou willen voegen aan de kamer is raamfolie op het onderste deel van de ramen tegen wat inkijk en wat zachter licht dat dan naar binnen valt en een roze velours poef(je) als kleuraccent en om bij de fauteuil te kunnen trekken om de voeten op te leggen. Die laatste is trouwens nog best een zoektocht, want ik merk dat ik weer lekker kieskeurig ben haha! Mocht iemand een leuke shoptip hebben hiervoor??

Lees ook:
De babykamer #1 | De commode (+ inhoud!)
De babykamer #2 | De voedings- en voorleeshoek

Stokke Home Bed babykamer inspiratie

Even bijkletsen + mededeling

Nog even een latere toevoeging, want: even bijkletsen omtrent de zwangerschap. Mocht je me volgen via social media dan heb je het berichtje gisteren vast al voorbij zien komen. Het was even een flinke rollercoaster aan emoties hier. Ik ging voor een normale zwangerschapscontrole en alles zag er goed uit. Ik vermeld een zeurende lage rugpijn waarop de arts toch nog even inwendig onderzoek wilde doen. Tegen alle verwachting in bleek de baarmoedermond flink verkort te zijn en ging deze zelfs een stukje open staan nadat ik als test moest ‘persen’. Ik werd gelijk opgenomen, andere onderzoeken en observatie volgden en ook blijkt het down under al iets te verweken. We hebben veel informatie en ‘wat als’ over ons heen gekregen en dan schrik je flink. Want bevallen met 30 weken zwangerschap is veel en veel te vroeg..

Na een nacht ziekenhuis ter observatie en nieuwe inwendige onderzoeken en een CTG later leek er niks door te zetten of verder te openen en/of te verkorten. Omdat ik verder geen bloedverlies of slijmverlies heb verder durfden ze het aan mij weer naar huis te sturen. Onder de voorwaarde van absolute rust. Ik hoef (gelukkig!) niet hele dagen plat te gaan liggen, maar mag niks tillen, geen druk zetten, moet veel rusten, mag niet lang wandelen en moet vooral alles wat stress en spanning veroorzaakt vermijden. Zoals de artsen zeiden is nu iedere dag en iedere week er weer eentje die de baby meer kansen op een goede start geeft mocht ze alsnog besluiten te vroeg te komen.

Hoe moeilijk het voor mij ook is om dingen los te laten; het is voor een prachtig doel en dat houd ik voor ogen. Gelukkig neemt Paul direct veel van me over, is er veel begrip voor de afspraken buiten de deur die ik af heb gezegd en heb ik de vrijheid met mijn werk om even een stapje terug te doen. En mocht het nodig zijn heb ik voldoende familie en vrienden om me heen die in willen springen waar nodig ♥

Ik heb teveel leuks wat ik graag met jullie wil blijven delen via de site en social media, maar ik zal dus zeker een stapje terug moeten doen waardoor er wellicht wat onregelmatiger en minder updates online komen.

Liefs,
Desirée

* Deze website maakt soms gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar mocht je wat aanschaffen via zo’n link dan verdien ik hier soms een kleine commissie over. Dit investeer ik dan weer om de website optimaal te kunnen laten draaien. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 2 december 2018 at 20:51

  Een prachtig kamertje krijgt de kleine meid straks! Ik weet niet wat ik mooier vind, het lieflijke bedje of de stoere maanlamp? Waarschijnlijk beide, zeker met elkaar gecombineerd. Super! Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met je en blijft de kleine meid keurig zitten, hopelijk mag je nog een paar fijne zwangerschaps weken in gaan!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 november 2018 at 12:57

  Och lieverd toch…
  Ik gun jullie zoveel geluk en een fijne en goede zwangerschap….
  Ik bid voor jullie….
  Laat alles goed komen…
  Het is heel begrijpelijk dat je nu alleen goed moet rusten….

  Heel veel sterkte en liefs 😘

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 23 november 2018 at 11:17

  Gisteren zag ik je berichtje op Facebook langskomen, en werd ik er even stil van. Wat moet jij uit de roze wolk gevallen zijn! Gelukkig blijft de kleine vooralsnog nog eventjes zitten, en hopelijk blijft dat nog een paar weekjes zo! Ik hoop dat je alsnog (of nu extra?) van je zwangerschap kunt genieten, en dat de zorgen niet overheersen. De kamer is in ieder geval ontzéttend mooi geworden, heerlijk, dat donkere blauw met roze. Het staat helemaal klaar voor jullie kleine meisje – maar ze moet er niet te snel gebruik van willen maken! Veel sterkte (en rust! En genieten!) de komende periode!
  Liefs, Marieke

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 november 2018 at 11:38

   Dankjewel voor je lieve en bemoedigende woorden. We gaan voor nog minimaal 7 weken zwanger mogen zijn ♥

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 23 november 2018 at 08:53

  Mooi 😍
  En neem idd je rust. Jij en de kleine zijn voor nu het belangrijkste. De rest komt wel weer.
  Wat bij jou nu speelt is mijn grote angst. Zit al vanaf week 18 aan de utrogestan. Veel krampen en harde buiken. Maar hier doet het gelukkig alsnog niks. Maar mn zoontje wilde ook al met 35 weken komen toen en gelukkig nog tot bijna 38 weken weten te rekken. En nu ben ik nog maar 27.
  Dus rust is het sleutel woord helaas.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 november 2018 at 10:53

   Bizar die innerlijke onrust en wat dat met je doet he.. Jij hebt ook wel een spannende periode inderdaad. Sterkte!!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 23 november 2018 at 08:51

  Zo dat is wel pittig Desiree.
  Veel sterkte en doe rustig aan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 november 2018 at 10:53

   Dankjewel! We gaan er ons best voor doen :)

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 23 november 2018 at 08:12

  Die lamp vindt mijn dochter (6mnd) prachtig. Voor elk slaapje kijkt ze er naar en wordt ze er zo blij van.
  Succes met rust nemen, doe het zeker. Ik ben met 34 weken bevallen om dezelfde reden, maar ik wist het niet. Met mij dochter is het snel heel goed gegaan. Zelf heb ik er nog steeds last van. Snap nu waarom je je zwangerschap een soort van zat moet zijn voor je bevalt. Loop nu met nog een onvoltooide taak in mijn hoofd waardoor ik nog steeds niet het gevoel heb moeder te zijn. Maar je hebt er ook geen invloed op, ze komt als ze komt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 november 2018 at 10:54

   Wat heerlijk dat jouw kleintje die lamp zo prachtig vindt ♥ Dat gevoel na een bevalling lijkt me echt heel erg vervelend. Sterkte met het verwerken ervan, kan ik me goed voorstellen dat dat zo voelt..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.