Reizen & vrije tijd

Travel | Barcelona met kinderen

22 november 2018

Barcelona met kinderen
Toen ik door mijn archief van alle artikelen op de website heen ging kwam ik een artikel uit 2013 (!) tegen waarin ik mijn stedentrip wishlist deelde. Eén van de genoemde steden was Barcelona en nog ben ik er niet geweest.. Nouja, ik ben er geland met het vliegtuig maar de stad bezoeken heb ik nog niet gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik heb deze bestemming dan ook op mijn dromenlijstje voor 2019 gezet. Ik vroeg enkele andere bloggers die wel Barcelona met kinderen bezocht hebben om hun tips te delen. Handig voor mijzelf maar ook om met anderen te delen die deze stedentrip op de planning hebben staan! 

Barcelona met kinderen

Barcelona met kinderen | Tegenstrijdige meningen

Toen ik een oproepje plaatste voor de ervaringen van andere bloggers, viel het mij vooral op dat er zoveel verschillende meningen over de stad zijn. Deze lopen uiteen van veel te toeristisch, te druk, dat ik me moet voorbereiden dat het geen goedkope vakantie zal worden, onhandig vanwege tijdslots bij bezienswaardigheden, tot aan prachtig!, goed te doen en er werden veel tips gedeeld voor uitjes met zowel jongere als oudere kinderen.

Hierbij een aantal leuke artikelen die andere bloggers schreven over Barcelona met kinderen bezoeken:

Tikva van Gezin op Reis maakte een lijstje met gratis uitjes in Barcelona
Annemarie van ‘Is het nog ver?’ schreef over leuke uitjes in Barcelona
Debby verhuisde naar Barcelona en deelt op haar blog Barcelonamom veel leuke tips
Lindi van Linspiration was afgelopen juni in Barcelona en schreef er een mooi verslag over
ook Denise van Follow my Footprints was er deze zomer en deelde haar tips in een artikel
natuurlijk kan ik Kidseropuit van Saskia niet overslaan, want in dit gastartikel staan leuke tips en persoonlijke ervaringen
en als laatste de gastblog van Annebeth Vis die ze voor ons platform MOMmag. schreef.

Barcelona met kinderen

Wat is slim om te doen?
Door alle wisselende ervaringen heb ik nu een beetje twijfels gekregen. Begrijp me niet verkeerd: ik wil heel erg graag een keertje naar Barcelona toe maar is dat wel zo handig om te doen met (in 2019) een newborn baby en een kind van vijf?

We hebben samen met Shae al wel vaker (drukkere) steden bezocht en we zijn er in ieder geval over uit dat we – tenzij we de loterij winnen want stadsappartementen huren is duur! – we in ieder geval kiezen voor een accommodatie buiten de stad. Dit is niet alleen goedkoper, maar vooral ook rustiger én ruimer omdat we dan natuurlijk met z’n viertjes zijn. Zo kunnen we na een drukke dag in de stad ons even terugtrekken. Ja, ik denk dat dat het slimst is.

Wie weet gaan we dan wel terug naar de camping waar we onlangs geweest zijn? Op zich is dit maar anderhalf uur van het centrum van Barcelona vandaan en dan kunnen we met een huurauto of het openbaar vervoer heen- en weer gaan samen met de kids.. Mocht je het gemist hebben: we zaten toen op Camping Playa Montroig in een luxe Eurocamp accommodatie. Lees zeker eens het uitgebreide verslag van deze eerste fly & drive vakantie door want het was ons heel erg goed bevallen.

Ik ben vooral heel erg benieuwd of jij wellicht nog aanvullende tips hebt?
– Ben jij er al eens geweest? En was je toen in Barcelona met kinderen of bewust zonder en/of hoe oud was/waren de kind(eren)?
– Welke periode van het jaar is het beste aan te raden in verband met het weer en de drukte?
– Zou je tóch aanraden een hotel ìn de stad te pakken of een accommodatie in de buurt?

Ik hoor het graag! Je helpt mij én vast andere ouders met dezelfde reisplannen er heel erg mee :)

Liefs,
Desirée

* Foto’s 1 en 2 via Shutterstock. Deze website maakt soms gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar mocht je wat aanschaffen via zo’n link dan verdien ik hier een kleine commissie over. Dit investeer ik om de website optimaal te kunnen laten draaien. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 november 2018 at 16:01

  Nee, nooit geweest.
  Dit lijkt me zo leuk en ben heel benieuwd naar jullie holiday volgend jaar…

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 november 2018 at 23:27

   We zijn nog aan het oriënteren, maar dit zouden we ergens volgend jaar heel graag gaan beleven :)

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 22 november 2018 at 11:20

  Ik ben zelf nog nooit in Spanje geweest maar Barcelona lijkt me heel gaaf. Op Glutenvrij gebied is het volgens mij ook heaven. Maar met een new born op vakantie zie ik nog niet echt voor me. Ben benieuwd hoe dat jullie afgaat.

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 22 november 2018 at 09:36

  Ik vond het echt heerlijk om midden in het oude centrum te zitten. Omdat ik vrij laat was met alles regelen (en zelfs ter plekke nog een nachtje ergens bij heb geboekt) sliep ik op verschillende adresjes met de kinderen. Waar ik de 1e nacht heel goedkoop zat zou ik niet direct aanraden (het lag wel echt supercentraal), maar we verbleven ook 1 nacht in een pension dat midden in het oude centrum lag maar waar het heerlijk stil was. Het kan dus echt! Er was ook iemand met een baby, er was een kleine living bij waar je zelf eventueel iets te eten kon maken, een kleine patio ook, echt heel leuk. Het voordeel is dat je dan tussen bezienswaardigheden door even terug naar je kamer kunt.
  Ook als je met ietsje oudere kinderen bent en bijv nog naar de mooie verlichten fonteinen wil ’s avonds dan kan dat gewoon nog even als je in de buurt in de stad verblijft. Verblijf je echter erbuiten, dan ga je niet ’s avonds laat nog naar de fonteinen. En vlakbij een opstappunt van de bus turistic zitten is helemaal ideaal, liefst zelfs in de buurt van Placa de Catalunya.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.