Reizen & vrije tijd

Travel | Met de boot naar Noorwegen

16 november 2018

boot naar noorwegen ervaring color line
Edit: We gaan richting het eind van het jaar.. Even een kleine terugblik naar deze geweldige reis die we afgelopen jaar maakten. Want wat was dit tof! In juli schreef ik: Mocht je mij de laatste weken via social media gevolgd hebben, dan kon je er niet omheen dat we met z’n drietjes naar Noorwegen zijn geweest. We hebben een roadtrip gemaakt en hebben daarbij een kleine 3.000 kilometer afgelegd. Wat een belevenis! En dat begon al met onze reis ernaartoe. We gingen namelijk met de boot naar Noorwegen. Eerst rijden tot aan Kiel en vervolgens 20 uur lang op een schip doorbrengen.. Ik deel onze ervaring van deze reis met Color Line graag met je.

‘Lees ook: Het complete verslag van onze rondreis door Noorwegen.’

boot naar noorwegen ervaring color line boot naar noorwegen ervaring color line boot naar noorwegen ervaring color line
Met Color Line met de boot naar Noorwegen

Er zijn drie routes om met Color Line naar Noorwegen te varen. De kortste over het water is de route vanuit Hirtshals (Denemarken) Kristiansand (Noorwegen) waarbij je ruim 3 uur op het water bent. Daarnaast heb je nog een route vanuit Hirtshals (Denemarken) naar Larvik (Noorwegen) wat op zo’n twee uur rijden van Oslo ligt. Met deze route ben je nog geen 4 uur op het water. Beide routes zijn al te boeken vanaf €98,00 per enkele reis voor 2 personen en 1 auto.

Wij kozen echter voor de route van 20 uur varen vanaf Kiel (Duitsland) naar Oslo (Noorwegen). Deze ferry overtocht voelt als een mini-cruise en is echt een beleving voor jong en oud. Je hebt je eigen hut om je in terug te trekken en om in te slapen en verder biedt het schip heel veel faciliteiten. Er zijn verschillende restaurants aan boord, een nachtclub, een zwembad, een complete winkelstraat, een showzaal, fitnesscenter, speelhal.. bijna teveel om op te noemen. Deze overtocht van 20 uur is al te boeken vanaf €339,00 per enkele reis voor 2 personen en 1 auto of zonder auto vanaf €250,00.

–> Neem een kijkje op de website van Color Line voor meer informatie.

boot naar noorwegen ervaring color line boot naar noorwegen ervaring color line boot naar noorwegen ervaring color line boot naar noorwegen ervaring color line

Onze ervaring met de overtocht

Eerlijk is eerlijk; met een kleine dame van 4 jaar die in een niet al te makkelijke fase zit waren we een beetje bang of ze zich niet te snel zou gaan vervelen. Twintig uur is namelijk een flinke tijd! Maar het is ons 100% meegevallen en we hebben met z’n drietjes flink genoten van het avontuur op de boot naar Noorwegen. Alleen het feit dat je met de auto het schip ín rijdt vond Shae al helemaal geweldig. De hut was ruim genoeg, had een groot raam, goede bedden, was lekker rustig en had zelfs een televisie. Zo kon Paul WK wedstrijden volgen en Shae af en toe een tekenfilmpje kijken als rustmomentjes tussendoor.

Maar het schip, het uitzicht, de winkels, de verschillende eetgelegenheden, de speelhal.. we hebben er ons geen moment verveeld. Van lekker genieten van Noorse lekkernijen en een goede koffie om alvast helemaal in de stemming te komen op de heenweg of de vakantie af te sluiten op de terugweg tot aan een enorm uitgebreid ontbijtbuffet, luxe à la carte dineren of een Noors feestbuffet in de avond aan toe. Tussendoor wat in de winkeltjes snuffelen, airhockey’en in de speelhal, een (verrassend goede!) show bekijken, het dek op om uit te waaien en te genieten van het uitzicht op Denemarken, Zweden en Noorwegen, binnenvaren in Oslo.. Ge-wel-dig!

“Zeker voor herhaling vatbaar!”

Wat ons betreft is het zeker aan te raden om met de boot naar Noorwegen te gaan. De overtocht op het schip brengt je qua eten en drinken al helemaal in de vakantiestemming. Daarnaast is het een fijne onderbreking van de rit naar Kiel én de roadtrip in Noorwegen die we nog voor de boeg hadden. En als je eenmaal in de hoofdstad aankomt kan je alle kanten op om het prachtige en veelzijdige land te gaan ontdekken.

Wij hebben ons tijdens onze roadtrip door Noorwegen vooral gericht op het Zuid-Westelijke en Zuidelijke deel van het land. Binnenkort deel ik onze route, tips en aanraders met je. Mocht je specifieke vragen en/of verzoekjes hebben omtrent onze vakantie naar Noorwegen dan hoor ik het graag zodat ik hier rekening mee kan houden! :)

–> Lees ook het complete verslag van onze rondreis door Zuid Noorwegen met onze route, tips en aanraders ♥

Liefs,
Desirée

* De overtocht inclusief hut, ontbijt en diner werd ons aangeboden door Color Line en de toffe Nissan Qashqai kregen we voor deze roadtrip te leen. Ja, af en toe moet ik mijzelf zeker even knijpen voor al het moois wat ik aangeboden krijg. Wow!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eveline
  Reply Eveline 27 mei 2024 at 11:20

  Wij kijken enorm uit naar onze vakantie, vraag me af of je juist “goedkoop” kleding en drank (alcohol is toch juist heel duur in Noorwegen?) aan boord kunt kopen, of dat t toch voordeliger is om uit Nederland mee te nemen??

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 mei 2024 at 09:19

   Hi Eveline, in mijn herinnering vonden we het op de boot niet veel schelen en is meenemen vanuit Nederland dan een slimmere keuze :) (Maar het is inmiddels een aantal jaar geleden, heb geen idee hoe de prijzen nu zijn..)

 • Avatar van Natalie
  Reply Natalie 14 oktober 2023 at 13:30

  Hallo. Was deze tocht aangenaam varen? Ik bedoel dan, voelde je de boot op en neer bewegen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 oktober 2023 at 10:33

   Wij hebben het als een heel prettige overtocht ervaren, zonder misselijkheid of zeebenen ;) In het verleden heb ik hier wel eens last van gehad met kleinere schepen, maar met deze overtocht heb ik zowel op de terug- als heenweg geen enkel naar gevoel gehad.

 • Avatar van mirjam de swrt
  Reply mirjam de swrt 11 februari 2022 at 13:33

  Dat is echt niet waar hoor, althans ook in het hoogseizoen hoef je geen 1200 euro te betalen. In 2020 kosten ons retourtje kiel-oslo met auto/caravan en drie personen 650 euro. We hadden een luxe ticket dat we tot 24 uur voor vertrek kosteloos konden wijzigen/annuleren. Notabene nog geboekt via een reisbureau ook. We waren er wel vroeg bij, maar als je een rondreis naar zweden maakt lijkt me dat je dat ook niet een week van tevoren ineens bedenkt. En we aten op de boot bij een heerlijke pizzeria en dat kosten ons met zijn drietjes 80 euro. Er is heel veel keuze qua restaurants en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Gewoon broodjes meenemen en op je kamer opeten is ook een optie.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 juli 2018 at 12:20

  Wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten van de reis. Hoe was de rest van de vakantie? wat een leuke foto’s, ik ben ooit eens met de boot naar Engeland gegaan en dat vond ik ook geweldig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2018 at 14:38

   We hebben er echt enorm van genoten en kijken er met veel emoties en een grote lach op onze gezichten naar terug :)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 15 juli 2018 at 21:08

  Wat fijn dat jullie allemaal je zo goed hebben vermaakt! Lijkt mij ook inderdaad een leuke tussen’stop’ , met genoeg leuke dingen voor het hele gezin =)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 15 juli 2018 at 21:05

  Wat fijn dat jullie allemaal je zo goed hebben vermaakt! Lijkt mij ook inderdaad een leuke tussen’stop’ , met genoeg leuke dingen voor het hele gezin.

 • Avatar van Renee
  Reply Renee 14 juli 2018 at 22:48

  Die prijzen zijn wel erg optimistisch. Deze hut kost je retour ongeveer 1200 euro in het hoogseizoen. De prijzen aan boord voor het eten gaan ook steeds meer omhoog. Het boeken kan wat goedkoper via de Noorse website maar toch is het teleurstellend als mensen hier enthousiast van raken en dan de prijzen op de website zien. Begrijp me niet verkeerd ik ben groot fan van deze boot en overtocht maar de prijzen kloppen gewoon echt niet.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 juli 2018 at 13:12

   Het zijn toch echt gewoon de vanafprijzen die ik vernoem. Moet toch iets als richtlijn nemen. Daarnaast kan je het zelf zo duur maken als je wil door de keuze van je hut en wel of geen diners of een broodje hier en daar bijvoorbeeld :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 12 juli 2018 at 11:58

  Dat is wel heel vet dat je dat hebt mogen doen hoor, wow! :) ziet er mooi uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.