Beauty

Mijn favoriete lippenbalsems voor de herfst & winter

15 november 2018

favoriete lippenbalsems herfst en winter
Ik smeer eigenlijk het hele jaar door wel regelmatig met een lippenbalsem, maar wanneer de koude seizoenen zijn begonnen kan ik niet meer zonder. Ik merk dat namelijk direct aan mijn lippen! Ze voelen droger aan en voor je het weet zijn de barstjes en velletjes in zicht. Tijd om mijn favoriete lippenbalsems van dit moment met je te delen die je lippen óók door de koudste periodes heen zullen helpen. Let’s go! 

‘Lees ook: Waarom ik zo’n fan van huidolie ben!’

favoriete lippenbalsems herfst en winter

Mijn favoriete lippenbalsems voor de herfst en winter

Kiehl’s Buttermask for lips 8g, €28,00
Een intensieve ‘overnight lip treatment’ om zelfs lippen die al gebarsten zijn weer snel zacht en soepel te maken. Er zit onder andere shea boter, kokosolie, cacaoboter, jojoba olie, zonnebloemwax, mangoboter, vitamine E, vanille-extract en soja olie in. Een heerlijke voedende, hydraterende en verzorgende combinatie waar mijn lippen heel erg blij van worden! Eén nadeel: het zit in een potje en ik ben toch echt meer fan van een hygiënischere en luchtdichtere verpakking zoals een stick of een tubetje.

–> Te koop via onder andere de Nederlandse Kiehl’s webwinkelSkins of De Bijenkorf.

favoriete lippenbalsems herfst en winter

Clarins Hydra-Essentiel moisture replenishing lip balm 15ml, €19,00
Dit is alweer het tweede jaar dat ik hieraan verslingerd ben en zoals je ziet is deze tube ook alweer flink gebruikt en ingedeukt. Totdat ik bovenstaand Kiehl’s product binnen kreeg zat deze standaard in mijn routine voor het slapen gaan, maar vanwege het testen/uitproberen gebruik ik die van Kiehl’s als afwisseling. Deze Clarins lip balm bevat onder andere shea boter, kokosextract, lotusbloemextract, capuazuboter, vitamine E en cacao extract. Een heel fijne en goed voedende lippenbalsem die de lippen goed voedt, máár – mocht je er op letten – helaas wel in een basis van minerale olie/paraffine.

–> Te koop via onder andere Parfumerie Douglas, De Bijenkorf of de Nederlandse Clarins webwinkel.

favoriete lippenbalsems herfst en winter

Kiehl’s Butterstick lip treatment 4g, €19,50
Er is een kleurloze variant van verkrijgbaar, maar wat ik zelf een heel groot voordeel vind is dat deze lippenbalsem ook in 5 kleuren te koop is. Zo heb je én een goede lipverzorging én een kleureffect in één product en hoef je dus geen concessies te doen. Er zit onder andere kokosolie, shea boter, cacaoboter, squalaan, amandelolie, vitamine E en soja olie in én een SPF25 om je lippen tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen.

De lichtroze, Petal, variant is op dit moment mijn ‘go to’ product voor iedere dag. Ik smeer hem op voor ik met Shae door de frisse ochtendlucht naar school wandel, als ik naar een zakelijke afspraak ga of wat dan ook. Hij geeft duidelijk genoeg kleur dat het niet enkel een waasje is, een subtiele glans en verzorgt de lippen gewoonweg heel erg goed.

–> Te koop via onder andere de Nederlandse Kiehl’s webwinkel, Skins of De Bijenkorf.

favoriete lippenbalsems herfst en winter

Albus & Flora multi-active tinted lip balm 4g, €20,00
Nog zo’n mooi product wat duidelijk meer doet dan enkel de lippen te verzorgen is deze lippenbalsem van Albus & Flora. Een merk waar ik tot voor kort nog geen ervaring mee had. Ook deze balsem is zowel kleurloos als in kleurtjes te koop en heeft zelfs een SPF30 bescherming tegen de zon. Qua ingrediënten zit je hier helemaal goed mee. Er zit onder andere jojoba olie, druivenpitolie, avocado olie, glycerine, bessenextracten en vitamine E in. Deze lippenbalsem geeft een zachtere tint aan de lippen en oogt iets matter dan bovenstaande gekleurde lippenbalsem, maar verzorgt de lippen wederom heel goed en draagt prettig.

–> Te koop via onder andere Cosmania.

favoriete lippenbalsems herfst en winter

Nieuwe Kneipp lipcare lippenbalsem 4,7g, €5,99
Als laatste wil ik ook deze budgetvriendelijke tip nog meegeven. Deze nieuwe Kneipp lipcare lippenbalsems zijn namelijk ook heel erg fijn! Hij is verkrijgbaar in 3 varianten met elk hun specifiekere werking. Mijn favoriet is de Almond&Candelilla Sensitive Care. Deze bevat onder andere olijfolie, kokosolie, shea boter, jojoba olie, abrikozenpitolie, amandelolie en vitamine E. Een mooie combinatie van hydraterende en verzorgende ingrediënten. Ook fijn voor mannen trouwens, want hij draagt kleurloos en wat matter op de lippen.

favoriete lippenbalsems herfst en winter favoriete lippenbalsems herfst en winter

Welke van mijn favoriete lippenbalsems spreekt jou het meest aan? En wat is op dit moment jouw favoriete lippenbalsem? Mocht je nog een fijne tip hebben, dan hoor ik het graag! :)

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd en affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van marije
    Reply marije 23 november 2018 at 16:41

    Dank je wel voor de tips! Heb zojuist bij kiehl’s beide besteld, hopelijk helpt het. Ik heb in de winter altijd enorme kloven in mijn lippen…. De prijs was iets vriendelijker ivm black Friday gelukkig

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 23 november 2018 at 19:49

      Ah, slim op zo’n dag als deze te shoppen! Ik hoop dat je hem net zo fijn gaat vinden als wij :)

  • Avatar van Grace
    Reply Grace 22 november 2018 at 14:48

    De lipbalm van weleda is er fijn ..en de prijs ook. Iets van plusmin 5euro

  • Avatar van sabine ganga
    Reply sabine ganga 20 november 2018 at 20:16

    Mijn favoriet is de lip butter stick van sol de janeiro. gewoon heerlijk.de geur en de substantie.kan niet meer zonder, gaat ook heel lang mee.

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 15 november 2018 at 20:39

    IK gebruik op het moment een blikje lipbalsem van the bodyshop. Een soort vaseline met een geurtje. Doet geen wonderen maar vond de geur vooral erg lekker. Zou zelf die van Kneipp nog wel eens willen proberen. De rest zien er prachtig uit, maar de prijskaartjes vind ik iets tegenvallen.

  • Avatar van Jessica J.
    Reply Jessica J. 15 november 2018 at 20:24

    Ik gebruik op dit moment lippenbalsems van Mirabella’ Creaties en Burt’s Bees, al heb ik er vast nog wel ergens een aantal slingeren die ik me niet meer kan herinneren, haha.
    Ik vind zulke potjes altijd vrij onhandig in gebruik, zeker met lange nagels.

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 15 november 2018 at 19:39

    Ik heb er nu een in gebruik die ik bij Rossmann in Duitsland had gekocht, wel een fijne op zich. Ook de Shea van The Body Shop vind ik heel fijn!

  • Avatar van Evelien ♥ Oh My Lush
    Reply Evelien ♥ Oh My Lush 15 november 2018 at 15:19

    Ow heerlijk, ik gebruik nu voor het slapen ook lipbalsem. Nou ja, eigenlijk niet, ik heb zo’n potje Melty Talented van Soap & Glory waarmee ik heel droge plekken op m’n handen en m’n lippen in smeer. Ik merk alleen nog niet echt verschil ’s ochtends dus wellicht eens wat anders proberen. Die van Kiehl’s (de buttermask) klinkt goddelijk, maar wat een geld. Kneipp is dan wel een stuk vriendelijker voor de portemonnee!

  • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 15 november 2018 at 09:36

    Op dit moment gebruik ik dagelijk de lipbalm van Rituals, smooth operator, kleurloos, verzorgend en ruikt lekker fris naar eucalyptus. Daarnaast gebruik ik wanneer het echt heel erg koud wordt graag Elizabeth Arden lipbalm. Die is ook heel fijn om velletjes en eventuele scheurtjes in de mondhoeken snel weer over te laten gaan.

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 15 november 2018 at 09:02

    Albus & Flora kende ik nog niet maar ziet er op zich wel leuk uit.
    Ik ben vooral fan van d Kiehl’s gekleurde lipbalm’s

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 15 november 2018 at 07:48

    Wat een mooie verpakkingen 👌
    Ik ga er snel een aantal van op mijn wishlist zetten…

    Een fijne dag 😉

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.