Beauty

Huidolie | Een musthave voor je huid in de herfst & winter

7 november 2018

huidolie tips herfst winter
Zeker als je mij al langer volgt dan weet je dat ik gék ben op een goede huidolie. Is het niet voor mijn gezicht, dan wel voor mijn nagelriemen of gewoon om mijn huid mee in te smeren. En zeker nu de temperaturen dalen, de verwarming weer aan is en de wisselende omstandigheden je huid geen goed doen is een goede huidolie een musthave. Ik laat je 5 fijne oliën zien, voor iedere portemonnee en elk huidtype! 

‘Lees ook: Mijn favoriete parfums voor de herfst.’

huidolie tips herfst winter

Bio-Oil vanaf 60ml/€12,15

Ik kan hier eigenlijk heel erg kort over zijn want nog niet zo heel erg lang geleden schreef ik er nog een uitgebreide review over. Ik gebruik deze huidolie deze zwangerschap heel trouw om de littekens van zowel de gastric sleeve als de galblaas operaties soepel te houden, maar ook om hopelijk nieuwe striae te voorkomen. Ik ga op dit moment richting de 30 weken zwangerschap en zowel de huid als de littekens zijn lekker zacht en soepel en er is nog geen nieuwe striae te zien. *afkloppen* Meer informatie over de ingrediënten lees je in de uitgebreide Bio-Oil review.

–> Bio-Oil richt zich voornamelijk op het verminderen, verzachten en voorkomen van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken en is te gebruiken op zowel het gezicht als lichaam.

huidolie tips herfst winter

Living Nature Ultimate Day Oil 30ml, €25,95

Deze olie kwam alweer een hele tijd geleden binnen en is er eentje waarbij ik heel blij wordt van de ingrediëntenlijst. Deze bestaat namelijk onder andere uit amandelolie, calendula extract, jojoba olie, sleutelbloemolie, rozenbottelolie, tarwekiemolie en vitamine E. Zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen of andere ingrediënten die ik liever vermijd.

–> Deze natuurlijke olie richt zich meer op de huid van het gezicht en de hals en heeft een verjongende werking. Zeker een aanrader voor de drogere en wat meer rijpere huidjes.

huidolie tips herfst winter

Biodermal P-CL-E Olie 75ml, €29,95

Nieuw in het assortiment van dit merk is een uitbreiding van de geliefde P-CL-E lijn met deze huidolie. En net zoals de andere producten in deze lijn ondersteunt ook de olie het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. Eerlijk is eerlijk: het doet me zowel qua verpakking als beloftes direct denken aan Bio-Oil, maar qua ingrediënten is er wel verschil. Zodra m’n flesje Bio-Oil leeg is ga ik deze dan ook uitgebreid testen om te kunnen vergelijken. Qua geur is hij in ieder geval net even wat neutraler.

–> Deze huidolie voor zowel gezicht als lichaam richt zich op striae en littekens helpen te verminderen en de droge huid te voeden.

huidolie tips herfst winter

Pureté Bio huile sublime 100ml, €25,99

Dit is een 100% natuurlijke olie die is samengesteld uit 11 plantaardige oliën aangevuld met een aromatisch elixer van 9 krachtige essentiële oliën. Je kan deze olie zowel voor je lichaam, haar als gezicht gebruiken en richt zich vooral op het voeden, verzachten, verstevigen, verfijnen en beschermen van de huid. De olie heeft een wat aardse en notige geur en lijkt wat dikker in de verpakking, maar tijdens het uitsmeren merk je al snel dat het een ‘droge’ olie is. Oftewel: eentje die snel intrekt zonder al te vettig laagje achter te laten.

–> Dit is een mooie en natuurlijke olie die ook nog eens heel betaalbaar is en voor ieder huidtype geschikt is.

huidolie tips herfst winter

Clarins tonic body treatment oil 100ml, €49,95

Ik heb de duurste van deze vijf voor het laatst bewaard, puur omdat het toch wel het neusje van de zalm is als je op zoek bent naar een goede huidolie voor je lichaam. De olie bestaat uit 100% pure plantenextracten, heeft een heerlijke zacht kruidige en rustgevende geur en heeft een voedende, verzachtende en verstevigende werking. Ik bewaar deze speciaal om na de bevalling als dagelijks verwenmomentje voor mijzelf te gaan gebruiken ♥

–> Deze huidolie is er eentje voor als je op zoek bent naar ultieme verwennerij voor jezelf. Hij is geschikt voor de normale tot droge huidtypes en heeft ook nog eens een verstevigende werking.

huidolie tips herfst winter

Mijn persoonlijke tips voor het gebruik van een huidolie

Ik ben van mening dat eigenlijk iedere huidolie er eentje is die voor meerdere doeleinden en huidtypes geschikt is. Het is maar net hoevéél je het gebruikt en hoe je het aanbrengt. Zo kan eenzelfde huidolie wat rijker direct aangebracht worden op een droge huid en spaarzaam vermengd worden met een bodylotion voor een wat vettigere huid.

Houd je niet van het bekende olielaagje wat veen huidoliën op de huid achterlaten, maar kan je huid wél de intense voeding gebruiken? Breng een huidolie dan direct na het douchen aan als de huid nog warm en licht vochtig is. Zo zal het sneller en dieper intrekken zonder dat olielaagje achter te laten én zal je merken minder product nodig te hebben voor hetzelfde effect.

En die laatste restjes olie op je handen die achter zijn gebleven na het insmeren? Masseer hier je nagelriemen, ellebogen en/of hielen mee in of verdeel het door de puntjes en lengtes van je haren voor wat extra glans, om statisch haar te voorkomen en je lokken extra zacht te maken.

Ben jij ook zo’n fan van het gebruiken van een huidolie? Welke van bovenstaande oliën spreekt jou het meeste aan?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bren
  Reply Bren 9 november 2018 at 14:32

  Ik ben fan van Berivata jojobaolie, vooral om mascara van mijn ogen te halen is deze heerlijk. Verder voor mijn huid en haar, geen allergische reacties, voor mij is dit de olie. Geen toevoegingen van parfum e.d.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 8 november 2018 at 20:00

  Ik gebruik nu even geen olie, maar een fijn serum. De olie van Annemarie Borlind is nu mijn favoriet.

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 7 november 2018 at 08:28

  De Purete Bio , Living Nature Ultimate en Bio oil ken ik en vooral de eerste twee vind ik zalig.
  Toch pak ik meestal mijn vertrouwde Nuxe olie erbij, vanwege de opbeurdende geur natuurlijk maar ook omdat deze gewoon fijn werkt.
  Ben benieuwd naar de Biodermal en Clarins olie, ik wacht je review af :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 november 2018 at 11:47

   Nuxe blijft heerlijk vanwege de geur ook he?! Leuk dat je de andere, wat minder bekende merken, juist ook kent :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 november 2018 at 07:41

  Prachtig.
  Goed artikelen.
  Voor mijn kurkdroge huid heb ik een goede huidolie nodig dus ben zo benieuwd….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 november 2018 at 11:47

   Dankjewel voor je compliment! En lekker smeren dus, ik kan voor zo’n kurkdroge huid zeker de tip om het na het douchen op de nog vochtige huid aanbrengen aanraden :)

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 7 november 2018 at 06:24

  Ja, I loveeeeee huidolie. Ze spreken mij allemaal aan, maar op dit moment ben ik vooral benieuwd naar eenP-CL-E olie van Biodermal.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.