Lifestyle

Must read | Nieuwe lifestyle boeken voor een positieve(re) mindset

17 november 2018

lifestyle boeken positieve mindset
Ik was vroeger een enorme boekenverslindster, maar de laatste jaren kan ik voor de normale leesboeken eigenlijk de rust niet meer zo goed vinden. Maar wat ik wel graag lees – en er dan ook al heel wat van door m’n vingers zijn gegaan – zijn lifestyle boeken gericht op een positieve(re) mindset, persoonlijke groei en/of zelfontwikkeling. Mocht jij ook nog wat tips op dit gebied zoeken dan heb ik hier vier must reads voor je. Fijn voor de grauwe herfst- en winterdagen om mee aan de slag te gaan! 

‘Lees ook: Drie feel good boeken.’

lifestyle boeken positieve mindset

Nieuwe lifestyle boeken (najaar 2018)

Volg je hart, vind je passie

“Of je nu op zoek bent naar je passie of juist de moed aan het verzamelen bent voor een grote verandering: dit boekje zal je op weg helpen. ‘Volg je hart, vind je passie’ is een heerlijke combinatie van bruikbare adviezen en herkenbare, persoonlijke verhalen uit O, The Oprah Magazine.”

Een mooi boekje wat lekker doorleest en waar veel mooie adviezen in staan van de eerste kriebels waarbij je denkt ‘hier zou ik eens wat mee moeten gaan doen..’ tot aan de zoektocht in welke vorm dat dan zou kunnen en het beste bij je past, het wagen van de sprong en hoe je van fouten kan leren en juist hierdoor nog meer de juiste richting op kan groeien.

Volg je hart, vind je passie | Unieboek Spectrum | ISBN 9789000364268 | 191 blz. | €12,99

lifestyle boeken positieve mindset

Power mom

“Vraag jij jezelf af hoe je het als moeder allemaal voor elkaar krijgt: werk, gezin, een sociaal leven en ook nog tijd voor jezelf overhouden? ‘Power mom’ helpt je in vijf stappen naar meer energie en een betere balans. Met praktische life hacks, tips en inspirerende verhalen op het gebied van sport, voeding, ontspanning, werk en gezin.” Dit boek is geschreven door Esther van Diepen, bekend van Mom In Balance, moeder van vier kinderen en lifecoach.

Eerlijk? De laatste jaren zijn er zoveel coaches opgestaan met veel prachtige beloftes en gouden voorspellingen, dat ik – helaas – een beetje jeuk bij het woord ‘coach’ begin te krijgen. Maar toch zijn er enkele die duidelijk wel wat toe te voegen hebben en Esther is er wat mij betreft één van. Dit boek leest lekker weg en er staan echt bruikbare tips in die je aan het denken én aan het werk zetten. Zeker voor ondernemende en/of werkende moeders een aanrader om te lezen.

Power mom | Esther van Diepen | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021570549 | 160 blz. | €20,00

lifestyle boeken positieve mindset

Rens – Mijn lifestyle guide

“Food is mijn passie, na een reeks kookboeken is dat vast geen verrassing. Maar voor een écht gezond en gelukkig leven zijn meer factoren belangrijk. Naast voeding zijn ook positief denken en ontspanning key factoren in een gebalanceerde levensstijl, net als voldoende beweging, een fijne woonomgeving en aandacht voor de planeet.”

Een mooi rustig en stijlvol vormgegeven boek waar naast – natuurlijk! – enkele heerlijke powerfood recepten, staan er tips, handige informatie, DIY’s, beautyproducten om zelf te maken en dergelijke in. Leuk om daarnaast ook een persoonlijker kijkje in het leven van Rens Kroes te krijgen!

Mijn lifestyle guide | Rens Kroes | Unieboek Spectrum | ISBN 9789000362486 | 208 blz. | €12,99

lifestyle boeken positieve mindset

Kintsugi – De complete Japanse lifestylegids

“Als dochter van een Japanse moeder en een Amerikaanse vader deelt Candice Kumai in Kintsugi de eeuwenoude Japanse tradities die haar rust, hoop en kracht geven, samen met tientallen gezonde recepten die zijn gebaseerd op de Japanse keuken. Candice leert je om innerlijke rust en kracht te vinden en een gezond lichaam en gelukkige geest te krijgen.’

Kintsugi gaat er vanuit dat een breuk niet onzichtbaar herstelt hoeft te worden maar juist mooier, meer eigen en uiteindelijk sterker maakt. Zo zie je bijvoorbeeld breuklijnen in vazen aan elkaar gemaakt worden door middel van goudkleurig materiaal zodat het product weer heel is, maar de cracks zichtbaar blijven. Een mooie metafoor die niet alleen opgaat voor gebroken serviesgoed.. Voel je je gebroken, dan kun je de stukken oprapen, opnieuw aan elkaar zetten en leren van de barsten te houden om ergens sterker uit te komen ♥

Dit is echt een prachtig boek voor als je geïnteresseerd bent in de Japanse levensstijl en hier meer over wil leren. Er staan mooie verhalen en inspiratie in, je kan er veel levenslessen uithalen over zo’n beetje ieder aspect uit het leven én er staan ook nog eens meer dan 50 recepten in.

Kintsugi – De complete Japanse lifestylegids | Candice Kumai | Unieboek Spectrum | ISBN 9789000356454 | 336 blz. | €20,00

–> Welke van deze boeken spreekt jou het meest aan? Welk type boek lees jij het liefst? En mocht je nog aanraders hebben, laat je tip dan gerust achter onder dit artikel :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 november 2018 at 10:50

  Fijne leestips 👌
  Ik noteer dit en ga zeker snel naar de boekenwinkel om eens rond te snuffelen…

  Een fijn weekend 😉

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 17 november 2018 at 08:09

  Leuke tips! Ik voeg ze even toe aan mijn lijstje. Ik heb het lezen de laatste tijd weer helemaal ontdekt, vooral van zulk soort boeken (liefst over moeder zijn en groen/bewust leven) krijg ik geen genoeg.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.