Beauty

The Body Shop Instant Soothing Mask

29 november 2018

The Body Shop instant soothing mask review
Het nieuwe The Body Shop Instant Soothing Mask is al eventjes te koop, maar ik kon het niet voorbij laten gaan zonder een uitgebreide review erover te schrijven. Zeker voor deze tijd van het jaar waarin je huid droger aanvoelt en onrustig kan reageren. Het masker bevat namelijk een aantal fijne ingrediënten om je huid tot rust te krijgen én te verzachten. 

‘Lees ook: The Body Shop Kerstcollectie 2018.’

The Body Shop instant soothing mask review

The Body Shop Instant Soothing Mask review

De ingrediënten

Officieel heet het masker voluit: The Body Shop Mediterranean Almond Milk with Oats Instant Soothing Mask. Een 100% vegan gezichtsmasker voor alle huidtypes, maar wat mij betreft echt een aanrader voor de huidjes die wat gevoeliger en droger zijn.

Er zit onder andere olijfolie, glycerine, havermout, shea boter, probiotica, vitamine E, aloë vera, zonnebloemolie en amandelextract in verwerkt. Laat ik even de twee ingrediënten eruit pikken waar ze zich op focussen: havermout heeft een milde exfoliërende, kalmerende en verzachtende werking op de huid en er zitten antioxidanten en eiwitten in wat de huidbarrière versterkt. Amandelmelk bevat een combinatie van verzachtende ingrediënten met melkzuren die de huid zacht exfolieert.

Er zit helaas een alcoholsoort in verwerkt die ik er liever niet in gezien had (benzyl alcohol) omdat deze de huid kan uitdrogen, maar gezien de rij aan verzachtende, verzorgende, kalmerende, voedende en hydraterende ingrediënten die er tegenover staan samen met een terugvettende alcohol (cetearyl alcohol) zie ik het door de vingers en merk ik er gelukkig aan mijn huid niks van. Mocht je gevoelig reageren op parfum, dan wel even opletten want er is een kleine hoeveelheid aan toegevoegd.

Mooi om te weten: dit masker bevat onder andere biologische Community Trade amandelmelk van de organisatie Mañan uit Spanje die financiële stabiliteit aan lokale boeren biedt en gebruik maakt van landbouwtechnieken die een minimale impact op het milieu hebben.

The Body Shop instant soothing mask review

De werking

Het is de bedoeling dat je dit gezichtsmasker tot twee keer in de week gebruikt. Je zorgt voor een schoon gezicht, brengt hem met zachte ronddraaiende bewegingen aan, laat het 5 tot 10 minuten intrekken en neemt het daarna af met lauwwarm water en een washandje. Ik vind het fijn dat het masker niet prikt of tintelt op de huid. En ook na het afspoelen is er geen roodheid of trekkerig gevoel te merken, maar juist een fris en zacht gezicht. Ik breng hierna een druppel gezichtsolie gemengd met mijn nachtcrème aan en duik dan m’n bed in. In de ochtend merk ik dan duidelijk dat mijn huid de avond ervoor nét even wat extra’s heeft gehad. Fijn! Ik hoop mede hiermee de herfst en winter eens helemaal velletjesvrij door te gaan komen :)

Persoonlijke tip: heb je echt een heel droge huid breng dan vóórdat je het masker aanbrengt eerst een huidolie aan, daarna het gezichtsmasker erover en de rest van de routine vervolgen. Je zal merken dat je huid daarna nóg zachter aanvoelt.

Het nieuwe The Body Shop Instant Soothing Mask is verkrijgbaar voor €20,00 (pot, 75ml) in The Body Shop winkels en via The Body Shop webwinkel. Met de code BOGONL krijg je op dit moment op het 2e skincare, parfum en/of make-up product 50% korting.

–> Spreekt dit masker jou aan om eens te proberen?

Liefs,
Desirée

P.S. Ik ben een groot havermout liefhebber en gebruik het dan ook regelmatig in Beauty DIY’s en/of recepten om van te smullen. Klik hier voor een overzicht hiervan :)

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 2 december 2018 at 20:40

  Klinkt erg fijn! Ik heb afgelopen maanden af en toe wel eens een testertje van The Body Shop gezichtsmaskers geprobeerd, maar bij de meeste reageerde mijn huid toch wat heftig. Maar misschien dat deze wel wat voor mijn huid is.,

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 1 december 2018 at 11:48

  Deze klinkt ook wel heel fijn! Misschien moet ik toch eens een masker van The Body Shop proberen.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 29 november 2018 at 14:07

  Oeh dit is mijn favoriet van het moment!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2018 at 19:21

   Wat leuk om te lezen dat jij er ook zo’n fan van bent!

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 29 november 2018 at 13:46

  Ik moet zeggen mijn huid doet het nu tijdens de zwangerschap best wel goed! Ik ben benieuwd of dit masker wat voor mij zou zijn. Ik heb soms wel tussen mijn wenkbrauwen dat het wat droger is.. echt die T zone soms.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2018 at 19:21

   Grappig hoe anders je huid tijdens een zwangerschap kan reageren he? Dit masker zou best eens bij jouw ‘probleem’ kunnen helpen trouwens, maar een goede exfoliant en een huidolie kan ik dan ook zeker aanraden :)

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 29 november 2018 at 11:24

  Even een vraagje… Als ik dit masker gebruik doe ik juist een klein beetje olie eroverheen ipv het voor het masker aan te brengen
  Ik dacht dat de olie een laagje over je huid zou leggen waardoir het masker daarna niet goed in kan trekken, en als je de olie over het masker aanbrengt, de werkzame stoffen juist beter hun werk kunnen doen.
  Nu vraag ik me af wat nou beter is, ik weet het niet meer hahaha
  Inderdaad een heel fijn masker trouwens.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2018 at 11:26

   Ik gebruik de olie eventueel als heel dun laagje eronder, of vermeng het in mijn handen tot één massa en breng het dan aan. En dan na het afspoelen en droogdeppen als verzorging wat olie. Leuk om te lezen dat jij het masker ook zo fijn vindt!

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 29 november 2018 at 07:39

  Dit is momenteel een van mijn favoriete gezichtsmaskers. Hij ruikt ook zo heerlijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2018 at 08:45

   Leuk om te lezen dat jij er ook fan van bent. En ja, de geur is inderdaad heerlijk ook!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 november 2018 at 07:22

  Klinkt heel goed.
  Mij huid van het gezicht heeft veel te verduren door de kou, luchtvervuiling door uitlaatgassen etc….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2018 at 08:45

   Dan zou dit masker best wel eens wat voor jou kunnen zijn :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.