Beauty Carrière & Geld

Girlboss interview met Anke, Kim en Eva van Triaderm

3 november 2018

Triaderm Arnhem interview
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al onderweg maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag aan de beurt: Anke, Kim en Eva van Triaderm; praktijken voor huid-, oedeem- en lasertherapie. 

GIRLBOSS

“A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

‘Lees ook: Interview met de oprichtsters van SMPL skincare.’

Triaderm Arnhem (interview)

Wie zijn jullie?
– Anke Ellenbroek, 35, opgegroeid in Wolfheze, verhuisd naar Arnhem tijdens de studie en nu woonachtig te Velp samen met Wouter, zijn zoon Dex (8) en onze dochter Lola (3).
– Eva Bonthuis-Muller, 36, altijd in Utrecht gewoond, getrouwd met Ralph en samen hebben wij twee dochters: Aimee (3) en Jackie (1).
– Kim Berger, 37, opgegroeid in Delden (Twente), verhuisd naar Utrecht tijdens de studie, sinds twee jaar woon ik in Zeist, samen met Reinout en onze dochters Janne (4) en Lisa (1).

Hoe zouden jullie het bedrijf het beste omschrijven en hoe is het ontstaan?
Het blijft leuk om te vertellen: op dag 1 van de studie, eigenlijk de kennismakingsdag, kwamen we met z’n drieën aan een tafeltje terecht. Hier is eigenlijk nooit meer iets in veranderd.. Inmiddels kennen wij elkaar bijna 18 jaar! Een hoop lief en leed is er al de revue gepasseerd in al die jaren, we zijn vriendinnen en collega’s, eigenlijk voelt het nu meer aan als een soort ‘familiebedrijf’.

Toen we afgestudeerd waren, was er direct een heel sterk gevoel dat wij ook samen verder moesten in de huidtherapie. We hadden zelf goede ideeën over waar we de huidzorg heen wilden brengen, dus een praktijk starten was daarin de meest logische keuze. Onze eerste praktijk in Utrecht is gestart in 2007, we hebben er dus al ruim een decennium opzitten met Triaderm! En het blijft leuk, ook het openen van de praktijk in Arnhem vorig jaar was weer een groot feest.

Waar komt jullie liefde en passie voor ondernemen en specifiek de beautywereld vandaan?
Dit is eigenlijk zo gegroeid. Toen we begonnen beschikten we over goede ideeën (vonden wij, tenminste) en waren we gewoon erg enthousiast. Enthousiast over alle mogelijkheden, maar ook vooral alle drie in het bezit van een ‘zorghart’: we wilden graag mensen helpen.

We hadden alle drie ervaringen opgedaan binnen verschillende facetten van het beroep Huidtherapie, variërend van in de echte zorgbranche met bijvoorbeeld aan huis wonden verzorgen, zwachtelen en kousen aanmeten tot aan de echte beauty-kant: verschillende laserbehandelingen en talloze huidverbeteringsbehandelingen. Op die manier ga je langzaam goed inzien wat je goed ligt, hoe je over zaken denkt en hoe je het misschien zelf wat anders zou aanpakken. Zo vormden wij ons plan voor Triaderm. In het ondernemerschap leer en ontwikkel je jezelf elke dag.

Op welk punt besloten jullie om er helemaal voor te gaan en begonnen jullie fulltime te ondernemen?
In 2007 startten we en in de periode 2010-2011, toen we met de praktijk verhuisden naar een groter pand, zijn we één voor één voor 100% bij Triaderm komen werken.

Triaderm Arnhem (interview)

Wat is volgens jullie de sleutel van jullie succes?
Wat we al vanaf het begin af aan proberen te doen, is vrij intuïtief ondernemen: dicht bij jezelf blijven, alleen doen wat bij je past. Misschien is dat heel vrouwelijk, maar we denken ook dat dit heel krachtig is. Het zou ons gewoon niet goed lukken om met de praktijk dingen te doen of verkopen die volgens allerlei mensen goed werken, terwijl wij daar zelf geen goed gevoel over hebben.

We letten ook wel op de cijfers hoor, dat hoort er natuurlijk ook bij. Maar we willen laagdrempelig zijn en echt met mensen meedenken; wat wil je graag bereiken, wat past bij je, hoeveel kunnen wij daarin precies voor je doen? Op deze manier hebben we ook heel veel waardevolle contacten opgedaan onder de doorverwijzende artsen en specialisten. Die echtheid komt wel over als je bij Triaderm over de vloer komt. We horen het in elk geval vaak terug van mensen!

Waar zien jullie jezelf en het bedrijf over vijf jaar?
Over vijf jaar willen we graag deel uitmaken van de ‘gevestigde orde’ in Arnhem, net zoals we dat nu zijn in Utrecht. Als mensen hulp nodig hebben met huid, haren of vaatjes, dat ze al snel ‘via via’ bij Triaderm uitkomen. Als we op die manier twee bloeiende praktijken hebben, zijn we hartstikke tevreden.

Maar we sluiten niet uit dat er nog meer gaat gebeuren, als er iets waar we enthousiast over worden én blijven, gaat dat wel weer kriebelen. Ook op het gebied van huidverzorging voor thuis zouden we graag nog wel eens iets willen doen wat past bij waar we voor staan, dus wie weet!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Hebben jullie bepaalde taken verdeeld of doen jullie alles samen?
Onze werktijd bestaat uit ongeveer de helft het behandelen van mensen, ‘hands on’ op de werkvloer. Als de officemanager er niet is pakken we mails en telefoontjes aan, als de schoonmaak weer eens niet is geweest, doen we dat ook zelf. De andere helft van de tijd gaat over het bijhouden van administratieve zaken, personeelszaken, PR, nieuwe plannen maken, uitwerken en andere dingen; het ondernemerschap zelf, zeg maar.

We hebben allemaal wel zo onze kwaliteiten, dus er is wel een zeker soort taakverdeling ontstaan in de loop van de tijd. Maar bij belangrijke dingen zitten we nog altijd bij elkaar. We hebben alle drie ook één dag in de week dat we met de kinderen thuis zijn; voordat we moeder waren, was dat een rustig dagje, inmiddels noemen we dat de drukste dag van de week ;)

Wat is het grootste leerpunt uit jullie carrière?
In onze kracht schuilt ook wel een beetje de valkuil; we zijn soms wat te ‘lief’ en denken niet altijd commercieel genóeg. Dus de kunst blijft om daar een goede balans in te vinden en houden!

Waar kunnen jullie als ondernemers echt niet zonder?
Het softwareprogramma waar we mee werken in de praktijk is enorm uitgebreid en geeft ons veel inzicht in allerlei zaken. Als het eens niet werkt door een internetstoring of serverfout, zijn we dus behoorlijk ‘onthand’. Dit geldt ook voor apparatuur waar we veel behandelingen mee uitvoeren; als de laser niet functioneert, hebben we echt een probleem! Deze zaken zijn wel echt onmisbaar voor ons.

Wat is het beste advies wat jullie aan andere (vrouwelijke) ondernemers kunnen geven?
Blijf dicht bij jezelf, doe echt datgene waar je kracht ligt. Zo breng je je product het beste over en houd je het meeste plezier in je werk!

–> Neem een kijkje op de website van Triaderm voor meer informatie over het bedrijf en de aangeboden behandelingen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Pauline
  Reply Pauline 5 november 2018 at 13:14

  Leuk Desirée, toevallig ga ik daar ook heen in Arnhem!

 • Avatar van Eva
  Reply Eva 4 november 2018 at 09:32

  Hoi Chucky, bedankt voor je reactie! Om een geslaagde combinatie te maken moet je duidelijke afspraken maken met je partner en op je werk. Als zelfstandige kun je jezelf gelukkig wel her en der wat flexibiliteit geven natuurlijk. Kinderen verdienen ook voldoende tijd en aandacht! Maar het blijft racen af en toe ;-)

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 3 november 2018 at 09:07

  Leuk om deze verhalen altijd te lezen. Ik heb zelf ook net de stap gezet naar zelfstandig ondernemer na jaren bij een bank te hebben gewerkt…Ik ben nu zelfstandig reisadviseur…het beste wat ik ooit heb kunnen doen! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2018 at 09:23

   Wat gigantisch tof dat je de stap hebt durven maken en er zo blij mee bent. Succes met jouw bedrijf!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 november 2018 at 06:16

  Zo interessant 👌
  Heel leuk dat ze elkaar al zolang kennen.
  Wat een top team.
  Omdat ze goed weten wat ze van elkaar kunnen verwachten….
  Hoe combineren ze hun werk met hun gezin?

  Fijn weekend 😉

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.