Beauty

Budget Beauty Tip | Etos face palette

5 december 2018

Etos face palette (kerstcollectie 2018)
In de beautywereld is december misschien wel dé maand waar het hele jaar naar uitgekeken wordt. Alle feestelijke verpakkingen en collecties die dan weer in de schappen liggen.. Ik kijk er in ieder geval ieder jaar weer naar uit. Dit jaar heb ik trouwens op Instagram een #HolidayGiftGuide in de Stories, te vinden via de bolletjes in mijn Instagram profiel. Hier laat ik allemaal leuke en mooie cadeautips voor de feestdagen zien. Dit Etos face palette verdiende echter een eigen plekje op de site, want wat is ‘ie mooi! 

‘Lees ook: Mijn top 5 beautyproducten van november.’

Etos face palette (kerstcollectie 2018)

Etos face palette (Kerstcollectie 2018)

Alleen de vormgeving van deze collectie vind ik al prachtig. Glanzende goudkleurige verpakkingen met hier en daar een feestelijke bloem. En ook de kleuren zelf zijn aan de ene kant heel draagbaar, maar toch duidelijk met een feestelijke touch.

Het Etos face palette uit de collectie verdient wat mij betreft dus z’n eigen plekje en zet ik daarom in dit artikel in de spotlight. Wat een pareltje is dit! Het palette bevat vier kleuren oogschaduw, twee kleuren blush én een highlighter.

Etos face palette (kerstcollectie 2018)

Oogschaduw

Er is één redelijk matte neutrale tint die je als basis kan gebruiken of als matte highlighter, daarnaast is er een roestbruine tint, een warme taupe kleur en een dieppaarse tint die richting burgundy gaat. Deze drie kleuren hebben allemaal een glanzende finish. De swatches op mijn hand zijn gemaakt zonder oogschaduwbasis eronder zodat je de kwaliteit van de pigmentatie goed kan zien. Ja, ik ben onder de indruk!

De highlighter

Deze iets warme champagnekleur pakt met een kwast wel iets poederig op, maar als je hier voorzichtig mee om gaat of de kwast even aftikt voor je ermee over je jukbeenderen gaat kan je er alsnog goed mee werken. De glans die eraf komt vind ik prachtig. Niet te overdreven, niet te glitterig, maar juist een mooie gloed die bij zo’n beetje iedere huidskleur mooi zal staan.

De blushes

De twee blushes in dit palette zijn redelijk matte qua finish en ik denk dat dat met opzet zo gekozen is. Mocht je namelijk van een glansje houden dan kan je zelf de highlighter erover aanbrengen. De ene tint is duidelijk wat warmer en heeft een perzikroze tint, de andere is koeler en roze met een paarse ondertoon. Ook deze twee producten werken wellicht iets poederig. Niet te hard met je kwast overheen gaan en/of je kwast aftikken voor je het op je wangen aanbrengt.

Etos face palette (kerstcollectie 2018)

Ik heb voor bovenstaande make-uplook zowel de koele paarsroze blush als de warme taupe en dieppaarse kleur oogschaduw gebruikt voor een zachte en vrouwelijke smokey eye. In combinatie met de highlighter in de binnenste ooghoekjes, onder de wenkbrauwen, op de neusbrug en op mijn jukbeenderen maakt het een mooi en feestelijk geheel.

Het Etos face palette uit de Kerstcollectie 2018 is verkrijgbaar voor slechts €7,99.

–> Spreekt dit palette jou aan qua vormgeving en kleurgebruik?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 7 december 2018 at 16:12

  Dat ziet er inderdaad wel heel erg mooi uit, mooie kleuren ook.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 6 december 2018 at 21:20

  Dit palette doet me zooooo erg denken aan de Stila Perfect Me, Perfect Hue paletten. Het lijkt wel een kopie haha. Wel heel leuk van Etos hoor!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 december 2018 at 20:46

  Wauw…
  Prachtige look 😍
  Deze mooie palette ga ik op mijn shoplog zetten 👌

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 december 2018 at 08:33

   Dankjewel voor je compliment!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 5 december 2018 at 19:53

  Ziet er prachtig uit! Ik zou alleen zelf de blush en highlighter denk ik niet gebruiken en dan heb je alweer minder aan het palette. Had dan liever iets met alleen oogschaduws gezien. Maar het is een prachtige vormgeving, iets wat zeker heel geschikt is om cadeau te geven. En niet alle huismerken kunnen dat over zichzelf zeggen vind ik :) #goetos

 • Avatar van Rachel
  Reply Rachel 5 december 2018 at 14:35

  wauw hij ziet er echt prachtig uit zeg! en hele warme kleuren zijn het ook, love it!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 5 december 2018 at 11:22

  Oh klinkt prima, ik ben benieuwd!!

 • Avatar van Sandrine Christiaens
  Reply Sandrine Christiaens 5 december 2018 at 09:13

  Staat jou prachtig. Is er fall out in de oogschaduw of valt dit mee? Ik heb eens twee goedkope oogschaduwpaletten gekocht en enorm veel fall out… Het prijsverschil zit toch ergens…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 december 2018 at 10:03

   Ik vind het qua fall out heel erg meevallen! Zeker als je goede kwasten gebruikt en even aftikt voor het aanbrengen. En helemaal als je er een oogschaduwbasis onder zou gebruiken, maar dat is niet eens nodig vind ik :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.