Beauty

How to | Longlasting make-up tips

19 december 2018

longlasting make-up tips
De feestdagen met Kerst en Oud&Nieuw staan weer voor de deur! Vaak betekent dit een aantal lange dagen samen met vrienden en familie en extra feestjes tot diep in de nacht. En dan ook nog eens die waar extra veel foto’s gemaakt zullen worden.. Dan wil je er wel zeker van zijn dat je make-up er de hele tijd mooi uit ziet zonder dat je steeds aan het bijwerken bent. Hierbij enkele longlasting make-up tips! 

‘Lees ook: Make-uptips voor brildragers‘.

longlasting make-up tips

Longlasting make-up tips

Eigenlijk is het een kwestie van een goede huidverzorging, je huid voorbereiden op de make-up en de juiste make-uptechnieken gebruiken die er samen voor zorgen dat je make-up echt mooi blijft zitten. Laat ik de afzonderlijke punten even kort aanhalen.

Een goede huidverzorging

Dit is wat mij betreft een heel erg belangrijke stap die vaak over wordt geslagen. Maar, als je je huid niet goed verzorgt hoe kan je dan verwachten dat make-up mooi aan te brengen is? Door middel van een goede huidverzorging kan je er namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld een droge huid velletjesvrij en beter gehydrateerd wordt en een vettere huid minder olie verliest en zachter van textuur wordt. Je goed voor laten lichten en iedere ochtend en avond trouw je huid reinigen en verzorgen hoort dus zeker in je dagelijkse routine te zitten. En dat hoeft helemaal niet lang te duren of veel tijd in beslag te nemen.

Ik ben van mening dat je met ieder huidtype af zou kunnen met vier goede basis verzorgingsproducten; een reiniger, een exfoliant, lotion en een dag- en nachtverzorging. Lees voor meer informatie eens onderstaande artikelen door die ik eerder schreef:

Skincare Basics | Je huid reinigen
Skincare Basics | Dit doet een toner/lotion voor je huid
Skincare Basics | De voordelen van een exfoliant
Skincare Basics | Het kiezen van de juiste dag- en nachtverzorging

Je huid voorbereiden op make-up

Een stap die je zeker niet iedere dag hoeft toe te passen, maar voor feestjes – en/of andere afspraken waarbij je er zeker van wil zijn dat je make-up vlekkeloos blijft zitten – eigenlijk onmisbaar is. Dit doe je door ná je normale verzorgingsroutine een primer aan te brengen. Dit zorgt voor een gladdere huid, laat poriën minder opvallen, zal ervoor zorgen dat make-up mooier en beter ‘pakt’ en daardoor ook langer zal blijven zitten. Ook hierin heb je weer veel keuze. Kies bijvoorbeeld voor een hydraterende variant met een subtiele glans als je een drogere huid hebt en een matterende variant als je juist een vettere huid hebt.

De juiste make-uptechnieken gebruiken

Je hoeft echt geen dure make-up van high-end of zogenaamde professionele merken te gebruiken om een mooi resultaat te bereiken. De juiste producten voor jouw huid in de goede kleuren én de juiste make-uptechnieken gebruiken maken wél duidelijk het verschil. Heb je een vettere huid kies dan voor een matterende foundation, heb je een drogere huid dan juist voor een hydraterende variant etc. En qua techniek? Less ís more! Een dikkere laag make-up aanbrengen omdat je denkt dat dit langer blijft zitten werkt vaak echt niet zo best en zal misschien eerder gaan ‘glijden’ of afgeven. Het opbouwen in dunne laagjes en er de tijd voor nemen de make-up ‘op te bouwen’ zorgt vaak voor een veel mooier resultaat.

longlasting make-up tips

Longlasting make-up tips | Het stappenplan

Mocht je na alle informatie even de weg kwijt zijn, dan heb ik hierbij een handig stappenplan voor je. Zo zie je gelijk dat het echt niet zoveel moeite en tijd hoeft te kosten! Ik ga hierbij uit van een routine in de ochtend trouwens, voor veel mensen de tijd om make-up op te brengen.

1. Reinig je huid, breng je dagcrème aan en laat een paar minuten intrekken
2. Breng een primer aan en focus je vooral op de plekken waar make-up snel gaat ‘glijden’ of vervagen zoals je neus, voorhoofd en kin
3. Breng je make-up opbouwend in dunne laagjes aan.

Tip | Smashbox x Jen Stark Holidaze kit

Als laatste wil ik nog graag het mooie cadeausetje van SMashbox wat je op de foto’s ziet met je delen. Wat mij betreft is dit echt één van de betere merken als het om primers voor onder je make-up gaat. Ze hebben voor ieder huidtype en elke wens wel een passend product. Met dit Holidaze Photo Finish Travel Primer Trio setje kan je er gelijk een paar uitproberen. Er zit een travelsize Smooth & Blur primer in, een travelsize Primerizer moisturizer en primer in één en een travelsize Primer Water in die je óver je make-up aan kan brengen om het minder poederig te laten ogen en je huid op te frissen. Dit setje is nu tijdelijk bij Parfumerie Douglas verkrijgbaar voor €24,00. Vooral de originele Smooth & Blur primer blijft één van mijn persoonlijke favorieten ♥

Met bovenstaande tips moet je een heel eind kunnen komen om je make-up zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te laten zitten. Maar er is er nog ééntje om aan toe te voegen: blijf van je gezicht af! Klinkt heel erg simpel, maar veel mensen zitten zo door de dag heen echt gigantisch vaak aan hun gezicht, leunen met hun wang of kin op de hand, hebben als tic langs de neus te wrijven.. Niet doen dus. Foei ;)

–> Gebruik jij wel eens een primer? Natuurlijk ben je ook welkom om jouw persoonlijke longlasting make-up tips te delen!

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 20 december 2018 at 20:10

    Wat een fijne tips! Ik zit al langere tijd er over na te denken om weer op zoek te gaan naar een fijne primer, want mijn foundation blijft zo slecht zitten.. Maar welke dan he. Her en der al wat (dierproefvrije, drogisterij) merken geprobeerd, maar tot nu toe geen verschil gemerkt.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 december 2018 at 22:07

      Dan zou dit setje zeker het proberen waard kunnen zijn, dan heb je in ieder geval 2 goede primers om uit te proberen. Maar.. je zou ook eens naar een MAC verkooppunt kunnen gaan voor advies zodat ze naar je huidtype en wensen kunnen kijken?

  • Avatar van Rachel Kromdijk
    Reply Rachel Kromdijk 19 december 2018 at 22:47

    Wat een fijne tips en dit zijn inderdaad hele fijne producten! Alvast hele fijne dagen :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 december 2018 at 07:32

    Fijne tips om make-up longlasting op het gezicht te houden 👌
    Handig setje sprays.

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 december 2018 at 10:07

      Dankjewel, leuk om te horen dat je wat aan de tips hebt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.