Reizen & vrije tijd

Terugblik 2018 | Reizen en uitjes

30 december 2018

terugblik 2018 reizen
Na de heel persoonlijke terugblik waarin ik deelde hoe afgelopen jaar voor mij was én jullie favoriete recepten die in 2018 online kwamen is het nu tijd voor een overzicht van de reizen en uitjes die ik maakte. Ik dacht dat het nog wel mee viel, maar toen ik alles bij elkaar zocht bleken het er toch meer te zijn dan ik dacht. Leuk om terug te zien! 

Antibes tips (Zuid-Frankrijk)

Franse Rivièra | Antibes

Het begon al lekker vroeg in het jaar met een tripje naar het zonnige Antibes in Zuid Frankrijk. Deze badplaats aan de Côte d’Azur heeft me heel erg aangenaam verrast! Zeker een plekje om met het hele gezin eens naar terug te gaan, al is het maar voor een dagtripje als je bijvoorbeeld in de buurt kampeert bijvoorbeeld!

Reisverslag Antibes #1
Reisverslag Antibes #2
Reisverslag Antibes #3

cruise langs de griekse eilanden ervaring

Griekenland cruise

Met maar heel weinig tijd om van de ene trip goed op adem te kunnen komen, pakte ik alweer mijn koffer voor het volgende reisje. Deze keer een cruise langs Griekse eilanden! Voor mij een eerste keer dat ik echt een meerdaagse cruise mee zou gaan maken en ook Griekenland had ik nog niet eerder aangedaan. Ik had vooraf wat vooroordelen over een cruise en die werden toch echt wel opzij geblazen. Het was een unieke en heel leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar, óók met gezin!

Een cruise langs de Griekse eilanden, mijn vooroordelen en het programma
Eilandhoppen met een gruise in Griekenland, mijn persoonlijke verslag

Europa-Park ervaring

Europa-Park

Of ik met mijn gezin een paar dagen wilde komen ervaren wat attractiepark Europa-Park in Duitsland te bieden heeft? Daar zeiden we alle drie volmondig ja tegen! Dit pretpark kreeg de ANWB award voor ‘leukste uitje over de grens’ en na onze eigen ervaring konden we dit zeker beamen. Mocht je eens willen gaan, kies dan ook voor een meerdaags gezinsuitje. Want in één dag krijg je de 95 hectare en meer dan 100 attracties en shows nooit gezien.

Ons verslag van een paar dagen Europa-Park

Sunny Cars winactie

Een rondreis door Noorwegen

Ik ben jaren geleden al eens eerder naar Noorwegen geweest als persreis, maar dit was samen met een groep. Sinds die trip roep ik al dat ik ooit met gezin terug zou willen gaan, want wat was (en ben!) ik onder de indruk van dit prachtige land. Toen ik de aanbieding binnen kreeg om een individuele persreis samen met mijn gezin naar Noorwegen in te mogen vullen was ik dan ook zo blij dat er zelfs traantjes bij kwamen kijken. Ik was toen pril zwanger dus hormonen everywhere, maar toch. Zelf een reis mogen samenstellen naar zo’n prachtlocatie was toch wel echt een droom om te mogen doen! We besloten er een trip van twee weken van te maken en wat een ervaring is het geworden. We denken er nog heel erg vaak aan terug!

Met de boot naar Noorwegen, onze ervaring
Onze rondreis door Noorwegen inclusief tips, route en must-do’s

fly & drive vakantie Spanje ervaring

Fly & drive vakantie naar Spanje

Het leek ons al eerder een handige manier van reizen die goed bij onze persoonlijke voorkeuren aansloot, maar het kwam er gewoonweg niet van. Naar een locatie vliegen zodat je heel wat auto-uurtjes kan besparen maar op de locatie zelf eigen vervoer onder de kont hebben zodat je kan gaan en staan waar je wil.. Ideaal! We vlogen naar Barcelona en hebben tijdens het verblijf op een luxe camping het kustdeel tussen Barcelona en Valencia bekeken. Heel fijn zo nog wat zomerse temperaturen wat later in het jaar.

Onze ervaring met een fly & drive vakantie

Gouda tips winter

Gouda

Het was een heel recent tripje en eentje in eigen land, maar wat was het leuk! Er nog even met z’n drietjes tussenuit te gaan zo nét voor de drukte van de feestdagen  net voordat baby twee eraan komt. We werden uitgenodigd om Gouda te ontdekken. De sfeervolle stad blijkt namelijk ook in de winter meer dan voldoende te bieden te hebben. Echt een aanrader voor een dagje uit of kort weekendje weg met het hele gezin!

8 x waarom je Gouda moet bezoeken

Beekse Bergen

Privé uitjes

En dan hadden we in 2018 ook weer een aantal echte privé uitjes met z’n drietjes, samen met vrienden en/of familie. Zo gingen we een lang weekend naar Beekse Bergen om te kamperen en het dierenpark te bezoeken, bezochten we andere dierentuinen en pretparken, gingen we lekker veel erop uit om een stadje of dorpje door te wandelen.. Als ik het zo allemaal bij elkaar zie staan was het ook op het gebied van dagjes uit, weekendjes weg en reizen best een vol jaar! ♥

Over persreizen

Zoals je ziet was een deel van deze reisjes echt een persreis samen met andere bloggers/media/pers en een deel een individuele trip wat betekent dat ik samen met mijn gezin mocht gaan. Beide hebben zo hun eigen charme en voor- en nadelen.

Met een groepsreis weet je nooit met wie je gaat waardoor je nieuwe mensen leert kennen wat soms leidt tot nieuwe vriendschappen en mooie gesprekken en/of initiatieven tot mooie samenwerkingen als het programma afgelopen is en je in de avond nog wat vrije tijd hebt. Eén van de nadelen is bijvoorbeeld dat de programma’s soms zo vol zitten dat je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van hot naar her meegenomen wordt inclusief onderdelen/bezienswaardigheden/rondleidingen die geen aansluiting hebben met jouw doelgroep.

De individuele persreizen hebben als grootste voordeel dat je alleen en/of samen met een vriend(in), je partner en/of je gezin mag reizen en het programma (vaak) in grote lijnen zelf in mag vullen. Zo kan je het zelf goed aan laten sluiten bij zowel je persoonlijke interesses als de doelgroep waar je voor schrijft. Als nadeel heb je bij dit soort persreizen vaak wat meer eigen kosten en ligt er het gevaar op de loer dat het bijna (!) als een privé vakantie aanvoelt, waardoor je wellicht sneller vergeet het één en ander vast te leggen op social media en/of voor de verslagen die je achteraf moet aanleveren.

Gouda tips winter

Mijn reisplannen voor het nieuwe jaar

Voor 2019 heb ik in ieder geval besloten het qua reizen even iets rustiger aan te doen. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat ik naar verwachting ergens in januari zal bevallen en we het dus druk genoeg zullen hebben met een newborn en het wennen aan nieuwe ritmes en verhoudingen. Daarnaast heb ik op zakelijk vlak gewoonweg een paar doelen gesteld en nieuwe plannen waarbij ik me meer wil gaan richten op de écht persoonlijke ervaringen en voorkeuren. Ik zal dus zeker selectiever gaan zijn met het ingaan op de aanbiedingen die ik op dit gebied krijg. Als laatste was 2018 een heel bewogen jaar en zal het me goed doen met meer gerichte focus en rust, zowel privé als zakelijk, door 2019 heen te gaan komen :)

–> Heb jij voor het nieuwe jaar al een weekendje weg of zelfs een (eerste) vakantie geboekt staan? Ik ben benieuwd: wat zijn jouw reisplannen voor 2019?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 30 december 2018 at 20:23

  Het zijn ook zulke toffe foto’s geworden! Op een gezond en liefdevol 2019 met vele mooie reisjes!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 30 december 2018 at 15:32

  Ik vind het leuk om dit overzicht te zien, hoewel ik volgens mij alles wel heb gelezen. Op naar het nieuwe jaar :)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 30 december 2018 at 12:15

  Ah wat een fijne terugblik, heel leuk om te lezen!

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 30 december 2018 at 12:02

  Wauw wat een mooie lijst met reizen die je hebt gemaakt! Voor 2019 staat hier de eerste vakantie al vast, in mei 8 nachten naar Normandie. We zijn ook al aan het kijken voor het na seizoen, dan wil ik weer graag naar Denemarken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 december 2018 at 07:16

   Normandië, mooi! Dat is alvast heel erg leuk om naar uit te kijken. Hier trouwens ook een zwak voor Denemarken. Misschien in het voorjaar als eerste gezinsvakantie met z’n viertjes doen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 december 2018 at 12:01

  Leuke en fijne terugblik op alle mooie en fijne reizen etc. die jij/jullie gemaakt hadden 👌
  Prachtige foto’s en fijne verslagen…..

  Een gelukkig nieuwjaar 🎆🎇✨🎆🎇✨

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.