Beauty

Beauty | Tips tegen wallen

11 december 2018

tips tegen wallen - Beauty | Tips tegen wallen
Wallen en donkere kringen kunnen helaas erfelijk bepaald zijn, maar helaas gaan ze vaak hand in hand met slaapgebrek, vermoeidheid en stress. Zeker als je er aanleg voor hebt dan is er bijna niet onderuit te komen. In dit artikel deel ik enkele tips tegen wallen waar je zéker verbetering mee moet merken. 

‘Lees ook: Stappenplan om een kalknagel te behandelen.’

Make-up

Dit is misschien wel de meest gemakkelijke oplossing. Gebruik de juiste make-up om in slechts enkele minuutjes tijd je wallen en donkere kringen weg te werken. Het beste kan je hiervoor aan de slag met een oranje/warme tint corrector om de blauwige waas van wallen te neutraliseren. Als je hier vervolgens een concealer over aanbrengt in een tintje lichter dan je huidskleur zie je niks meer van je wallen en oogt het gebied rondom je ogen gelijk een stuk frisser en meer open. Let er wel op dat je deze producten mooi vervaagt naar je jukbeenderen en wangen toe voor een zachte overgang. Poeder af met een ultrafijn transparant poeder en je kan er de hele dag tegenaan zonder dat je make-up in lijntjes gaat zitten of afgeeft aan je bril.

Nog een aanvullende make-uptip: gebruik op je onderste wimpers géén mascara en probeer ook oogpotlood en dergelijke langs je onderste wimperrand te vermijden. Zo kan er ook door je oogmake-up geen donkere schaduw ontstaan of make-up grauwig uitlopen door de dag heen.

Levensstijl

Ook al heb je er aanleg voor en heb je wellicht veel stress: probeer een zo gezond mogelijke levensstijl aan te meten. Roken en alcohol zijn funest voor je huid, droogt haar uit en laat haar doffer ogen. Voldoende afwisseling in je eten, goed je vitamines tot je nemen en voldoende drinken helpt bij een goede vochthuishouding wat afvalstoffen helpt af te voeren en je huid er zo mooi mogelijk uit te laten zien. En zorg vooral voor voldoende rust en slaap (en dat doe je natuurlijk pas nádat je je huid gereinigd en goed verzorgd hebt!).

Oogcrème

Heel lang heb ik gedacht dat oogcrème enkel een marketingproduct was en een onnodige toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Totdat ik iets ouder werd, de slapeloze nachten van de eerste jaren moederschap voorbij kwamen en ik gewoonweg verschillende oogcrèmes een kans begon te geven. Een wondermiddel is het zeker niet, maar het kan wel degelijk een heel verschil maken. Er zitten vaak ingrediënten in die de huid hydrateren, iets strak trekken, lijntjes subtiel opvullen  en helpen een teveel aan vocht (de bekende puffy eyes) af te voeren en stimuleren de afvoer van afvalstoffen.

Nog een heel erg fijn voordeel van het gebruiken van een oogcrème: je zal al snel merken dat de huid rondom je ogen minder droog wordt, droogtelijntjes en fijne rimpeltjes daardoor minder opvallen of zelfs wat opgevuld worden én je make-up rondom je ogen daardoor mooier aan te brengen is.

De minder subtiele aanpak

Heb je echt teveel last van donkere kringen omdat je er helaas erfelijk mee belast bent. Ben je lang ziek geweest of heb je in een langdurige periode van stress gezeten? Of ben je na alles al geprobeerd te hebben gewoonweg toe aan ‘meer’? Dan kan je ook eens informeren bij een goede huidkliniek voor een traangootbehandeling. Ja, dat lees je goed! Hiermee verdwijnen klachten als wallen, donkere kringen en volumeverlies (zogenaamde ‘zakken’ onder de ogen) in slechts een half uurtje tijd en ben je er voor ongeveer een jaar tot anderhalf jaar vanaf. Er wordt tijdens de behandeling langzaam een filler in de traangoten geïnjecteerd en zachtjes op de juiste plek gemasseerd totdat het gewenste resultaat is bereikt.

–> Heb jij nog aanvullende tips tegen wallen? En.. zou jij open staan voor een cosmetische behandeling zoals in de laatste tip?

Liefs,
Desirée

* Uitgelichte foto van Lordfynjy via Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 11 december 2018 at 23:07

  Ik heb helaas al sinds mijn 12e last van donkere kringen. Wat ik ook doe, verdwijnen doet ’t niet. Wel kan het iets minder worden wanneer ik voldoende slaap en goed drink. Maar nog steeds heb ik altikd concealer nodig en dan een heeeele goede. En zelfs dan is het nog steeds zichtbaar vooral aan het einde van ’n lange werkdag. Geen van mijn ouders heeft het, dus hoe ik eraan kom weet ik niet. Ik las ’n keer dat het komt doordat de huid onder mijn ogen dunner is dan gemiddeld. Ik zou wellicht zo’n behandeling overwegen wanneer ’t erger zou worden. In de zomer heb ik ’t bijna niet doordat ik dan gekleurd ben vd zon.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 december 2018 at 08:42

   Hi Fleur, wat vervelend dat je er zo’n last van hebt! Ik ben wel benieuwd welke concealer je gebruikt? Gebruik je er ook een corrector onder? *meedenken*

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 11 december 2018 at 22:44

  Wat heb je weer een fijne tips gedeeld zeg! thanks

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 december 2018 at 08:41

   Leuk om te horen, graag gedaan!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 11 december 2018 at 10:49

  Goede tips!! Ik probeer nu ook dagelijks met oogcrème te smeren!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 december 2018 at 08:43

   En, merk je al iets aan verschil aan de huid onder je ogen sinds je met oogcrème smeert?

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 december 2018 at 06:47

  Fijne tips 👌
  Ik heb een geteinte huid en nu ik steeds ouder word zijn donkere kringen rond de ogen veel te goed te zien.
  Fijne shoptip…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 december 2018 at 08:43

   Helaas komt met de leeftijd ook meer huidverkleuring inderdaad.. Wellicht overstappen naar een meer dekkende concealer en/of een corrector eronder?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Etos face palette (kerstcollectie 2018)
Budget Beauty Tip | Etos face palette

In de beautywereld is december misschien wel dé maand waar het hele jaar naar uitgekeken wordt. Alle feestelijke verpakkingen en...

Sluiten