Media

Girlboss interview met Jisca Rebel van de Balans Planner

23 januari 2019

jisca rebel balans planner interview 4 - Girlboss interview met Jisca Rebel van de Balans Planner
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al onderweg maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Jisca Rebel van de Balans Planner

GIRLBOSS

“A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

‘Lees ook: Girlboss interview met Floor & Erin van Nourished.’

jisca rebel balans planner interview 1 - Girlboss interview met Jisca Rebel van de Balans Planner

Girlboss interview met Jisca Rebel

1. Wie ben je?
Ik ben Jisca Rebel (33). Naast ondernemer ben ik ook moeder, werknemer, vrijwilliger, vriendin en partner. In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Met mijn man en twee kinderen (7 en 4) woon ik in het sfeervolle Woudrichem.

2. Hoe kan je jouw bedrijf het beste omschrijven en sinds wanneer is de Balans Planner verkrijgbaar?
Mijn bedrijf – Studio Altena – bestaat sinds 2014. Toen de opdrachten gingen binnenstromen, bleek het nodig dat ik mij ging verdiepen in ‘work life balance’. Zo ontstond de Balans Planner, die in september 2018 gelanceerd is.

3. Waar komt jouw liefde en passie voor ondernemen en het idee voor de planner vandaan?
Ondernemen was al zo lang mijn droom, dus toen ik vijf jaar geleden mijn droom ging realiseren, voelde dat zo goed! Wat ik alleen nooit beseft had, is hoe confronterend het ondernemerschap kan zijn. Ik kwam echt mezelf tegen, bijvoorbeeld op het vlak van timemanagement. Er is daardoor een periode in mijn leven geweest waarin ik het overzicht helemaal kwijt was; ik vergat afspraken, boodschappen, werk was vaak een race tegen de klok en ik voelde mij vaak erg gestrest. Het maakte mij onrustig, gejaagd en gespannen. Ik ging op zoek naar een ‘hulplijn’. Als vormgever wist ik precies wat ik wilde; een planner die ik kon gebruiken als agenda, maar ook voor het noteren en afhandelen van al mijn taken, met bovendien genoeg ruimte voor journaling. Ik wilde de ruimte om het naar mijn eigen smaak in te delen. Ik vond hem nergens, dus besloot ik hem zelf te maken. En het werkt: met deze planner lukt het mij om overzicht te creëren in het dagelijks leven, waardoor ik meer rust heb in mijn hoofd. Heerlijk voelt dat!

En dat wilde ik niet alleen voor mijzelf houden. Ik zie zoveel vrouwen zichzelf volledig voorbij rennen. Dan zou het wel van de daken willen schreeuwen: “Je hoeft jouw leven niet te laten bepalen door ‘de waan van de dag’!” Burn-out lijkt wel een epidemie; het is tijd om stil te durven staan, om daarna weer verder te kunnen.

4. Op welk punt besloot je om er helemaal voor te gaan en begon je fulltime te ondernemen?
Twee jaar geleden besloot ik me alleen nog te richten op het ondernemen en nam ik ontslag van ik mijn baan bij een stichting. Maar omdat dit werk één van mijn passies was, voelde dat niet goed en besloot ik om mij toch nog een dag per week beschikbaar te stellen. Want dat is óók waarom ik ben gaan ondernemen: om tijd te kunnen maken voor de dingen de ik belangrijk vind in het leven!

5. Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
In willekeurige volgorde: Visie. Plannen. Geloven. Doorzetten. Netwerken. Marktonderzoek.

jisca rebel balans planner interview 2 - Girlboss interview met Jisca Rebel van de Balans Planner

6. Waar zie je jezelf en het bedrijf over vijf jaar?
De Balans Planner lanceren was mijn grote droom! Ik kan niet omschrijven hoe erg ik er van geniet van de mails die ik krijg van vrouwen van wie hun leven veranderd is sinds ze de Balans Planner gebruiken. Soms raken hun verhalen mij diep. Toen ik las hoe een teamleider eindelijk goed slaapt nu ze ’s avonds haar hoofd leeg schrijft, moest ik een traantje wegpinken. En toen ik las hoe een ervaren ondernemer pas leerde om realistisch te plannen sinds ze de Balans Planner gebruikt, maakte ik een vreugdedansje. Mijn droom is nog veel meer mensen dit te kunnen geven!

Later wil ik graag terug kunnen kijken en concluderen: ik heb de wereld een klein beetje mooier gemaakt. Dán ben ik een succesvol ondernemer geweest.

7. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Mijn dag begint met plannen op papier. In mijn weekplan staat al wat ik aan het einde van de week gedaan wil hebben, uit die lijst selecteer ik wat ik die dag wil/moet doen. Ik probeer dan zoveel mogelijk taken te klusteren. Bijvoorbeeld niet op elk binnenkomend mailtje reageren, maar blokken maken waarin ik bepaalde werkzaamheden doe.

8. Wat is het grootste leerpunt uit je carrière?
Tijdens de ontwikkeling van de Balans Planner ging er iets mis. Wie wel eens kuitkamp heeft gehad, weet hoeveel pijn dat kan doen. Deze kramp kreeg ik eerst in mijn nek en daarna schoot het ook in mijn schouders en rug. De pijn was onbeschrijfelijk en ik kon alleen nog maar in bed liggen. Weken lang…! Hopend en biddend dat de pijn zou zakken. Er was morfine en valium voor nodig om de kramp weer uit mijn spieren te krijgen. Van mijn super drukke leven moest ik letterlijk álles loslaten en afwachten of en wanneer het weer normaal zou worden. Al die ballen die ik sinds het gebruik van de planner zo mooi in de lucht had weten te houden moest ik laten vallen. Die weken in bed is voor mij een wake-up call geweest, Het ‘gevalletje pech’ heeft mij echt met de neus op de feiten gedrukt.

Ik heb er twee dingen van geleerd:

1)      Zorg goed voor jezelf! want terwijl ik plat lag realiseerde ik mij hoe dicht ik bij een burn-out gezeten heb. Deze kwestie met mijn nek bleek uiteindelijk een ‘gevalletje pech’. Maar wat als ik niet op tijd grip op mijn leven had gehad en het was een burn-out geworden? Dan was ik in plaats van weken, maanden uit de roulatie geweest!

2)      Plan strak, leef flexibel! Hoe strak je je leven ook plant, je mag er daarna flexibel mee om gaan. Want het leven gaat soms een andere weg dan die jij uitgestippeld had.

9. Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Mijn Balans Planner! Klinkt super swanky, ik weet het. Maar het is het enige eerlijke antwoord. Toen ik wekenlang helemaal plat kwam te liggen (zie punt hierboven) en mijn hersencellen gedrogeerd waren door de morfine en valium kon ik blindvaren op mijn aantekeningen in de Balans Planner. In één oogopslag zag ik welke afspraken ik gemaakt had, welke to do’s er nog stonden en welke deadlines niet gehaald gingen worden. Daarnaast kan ik echt niet zonder Creative Suite van Adobe. Elke dag brengen wij wel een paar uur gezamenlijk door ;)

10. Wat is het beste advies wat je aan andere (vrouwelijke) ondernemer kunnen geven?
– Geloof in jezelf en blijf dicht bij jezelf.
– Plan gedetailleerd waar je naar toe wilt.
– Sta elke dag even stil bij alle mooie dingen die er gebeuren.
– Verzamel cheerleaders om je heen, die je ook af en toe een reality check geven.
– Hou vol!

jisca rebel balans planner interview 3 - Girlboss interview met Jisca Rebel van de Balans Planner

Winactie (gesloten!)
Ik mag maar liefst 2 x een prachtige Balans Planner met een waarde van €29,50 per stuk weggeven in een kleur/kaft naar keuze. Het enige wat je hoeft te doen is een reactie onder dit artikel achter te laten met een korte motivatie waarom je deze planner zou willen winnen én natuurlijk de kleur/kaft die je het mooist vindt. Klik hier om alle varianten te bekijken :)

Natuurlijk zou ik het ook heel leuk vinden als je mijn Facebookpagina & de Balans Planner Facebookpagina gaat volgen en het bijpassende berichtje over dit artikel zou willen liken en/of delen :)

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 27 januari 2019, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht. Meedoen kan enkel als je een Nederlands postadres hebt.

Liefs,
Desirée

* Foto’s van Jisca Rebel, gemaakt door Marlau Fotografie.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Saskia Haasdijk
  Reply Saskia Haasdijk 27 januari 2019 at 20:42

  Door de overgang een geheugen als een zeef 😂 Een man die autisme heeft en nog een fantastische boy met zijn eigen afspraken … dus een planner is zeer welkom 🌺 graag de les is more 🤞🍀💕

 • Avatar van Anneke Haas
  Reply Anneke Haas 27 januari 2019 at 20:04

  Sinds de HELLP bevalling bij mijn jongste dochter is mijn geheugen een drama.
  Toch probeer ik met een plan/whiteboard en agenda en telefoon alles te onthouden en te plannen. Dit lukt vaak, maar gaat ook regelmatig mis🤔. Met een gezin met 2 kinderen, werk en binnenkort een studie zou ik dit goed kunnen gebruiken. Alles op een plek geordend. Ideaal! Ik zou graag back toch nature willen ontvangen, omdat dat altijd een plek is om tot rust te komen.

 • Avatar van Marita
  Reply Marita 27 januari 2019 at 19:50

  Reuze handig lijkt mij in een druk gezin met twee kleine kinderen,een baan en huishouden Pretty in pink ik ben dol op pink

 • Avatar van Diana de Brabander
  Reply Diana de Brabander 27 januari 2019 at 19:43

  Wat een super handige tool om m’n leven to ordenen. Wat me vooral aanspreekt is het creatieve aspect. Ik heb een creativiteitsfobie! Maar ergens wel het verlangen om creatiever te zijn. Dit is funtioneel excuus om te oefenen. De “less is more” vind ik het mooist!

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 27 januari 2019 at 15:33

  Lijk me echt handig, super, doe erg graag mee !!.

  Groetjes Anneliese

 • Avatar van Jose Looijs
  Reply Jose Looijs 26 januari 2019 at 21:32

  : Kijkend in m’n agenda, vliegt het me soms aan… ik werk 2 a 3 dagen per week (ik werk op een basisschool), maar daarnaast hebben we regelmatig terugkom momenten en gaan binnenkort de rapporten weer mee, die in je vrije tijd thuis moeten worden gemaakt. Naast mijn werk, heb ik een druk gezingsleven… M’n oudste zoon zit op wedstrijdzwemmen, traint daarvoor 3x per week met in het weekend regelmatig een wedstrijd. Op zaterdagochtend is het scoutingtijd voor hem. Daarnaast moet hij elke week naar neurofeedback voor zijn ADHD-kenmerken en zijn tics en ook volgen we nog steeds ‘paardentherapie’ voor hem. Beide therapieën helpen geweldig, maar er gaat veel vrije tijd in zitten ;-). Onze jongste zit op voetbal, waar we naar de wekelijkse training ook wekelijks op pad moeten voor een wedstrijd. Ze zijn beiden nog te jong om zelf te gaan, dus brengen we ze overal heen… en stiekem vind ik het ook veel te leuk om te kijken bij te trainingen en de wedstrijden.

  Ik probeer elke week met mijn vriendin te gaan zwemmen, maar het gebeurt steeds vaker dat ik bek-af ben en simpelweg te moe ben, om de hort nog op te gaan in de avond. Ik wil dan alleen nog maar met m’n benen op de bank… Balans? Wat is dat? Op dit moment is mijn balans ver te vinden. Ik ben vooral heel moe en raak half in paniek als ik in mijn agenda kijk… wat zich bij mij uit in allerlei lichamelijke klachten… :-(

  Mocht ik de gelukkige zijn, dan zou Balans Planner ‘The New Black’ mijn keuze zijn. Die vind ik echt heel mooi!

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 26 januari 2019 at 16:23

  Kijk, en dan vergeet ik dus door alle chaos mijn favo kleur door te geven. The new Black vind ik erg mooi.

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 26 januari 2019 at 16:21

  Een beetje meer balans in mijn leven zou echt fantastisch zijn. Dit is op het moment regelmatig zoek. Mijn zoon zit net op het voortgezet onderwijs, mijn dochtertje heeft het 22q11 deletie syndroom, dus heb met haar veel afspraken in het ziekenhuis en verschillende therapieën waar ze elke week naar toe gaat. Daarnaast ben ik mijn eigen bedrijf aan het opstarten omdat ik zo meer voor onze dochter thuis kan zijn. En dan ook nog tijd plannen voor elkaar. Pfff…. Dat laatste schiet er meestal bij in. En dan moet je mijn huis maar niet zien, wat een chaos. Help! ik heb balans nodig!

 • Avatar van henderina
  Reply henderina 26 januari 2019 at 14:31

  Balans? Wat is dat? Ik ben het een beetje kwijt en kan wel wat hulp gebruiken… Ik ben gek op lijstjes, maar gebruik losse briefjes… Die ik vervolgens kwijt raak. Tijd voor orde op zaken! Zou de planner dan ook graag willen winnen. Less is more vind ik mooi!!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 25 januari 2019 at 22:31

  Plannen lukt mij wel aardig maar de balans in het plannen is soms nog lastig. Ik ben benieuwd of deze planner mij op weg kan helpen beter te worden en balans te vinden in het dagelijkse leven. Mijn voorkeur zou uitgaan naar ‘The new black’

 • Avatar van Anne Dierselhuis
  Reply Anne Dierselhuis 25 januari 2019 at 16:41

  Wauw balans, rust en ruimte om voor mijzelf te zorgen vind ik megabelangrijk om de zorg vol te kunnen houden voor gezin en omgeving. Nu begonnen met een supergave opleiding, een eigen bedrijf aan het opstarten dus balans en overzicht bewaren is nu extra belangrijk

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 25 januari 2019 at 13:47

  Mijn leven is allesbehalve in balans (ADHD’er!) en ik heb niet de illusie dat een planner dat geheel kan veranderen. Maar ik denk en hoop dat er wel mogelijkheden zijn voor verbetering. Ik ga voor “The New Black”.

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Media
homemade beauty zolea boek
Boekentip | Homemade Beauty – Zolea

Ik blog dit jaar alweer 9 jaar onder deze naam en het is dan ook grappig om te merken dat...

Close