Beauty

Love it! | FAB facial radiance pads & ultra repair cream

15 januari 2019

fab facial radiance pads & fab ultra repair cream review
Omdat mijn huid zo richting het eind van de zwangerschap duidelijk anders begon te reageren op bepaalde verzorgingsproducten én je tijdens de zwangerschap niet meer alle ingrediënten ‘mag’ gebruiken ging ik rondsnuffelen naar wat anders. Ik kwam uit op twee producten van FAB (First Aid Beauty) en vertel je graag wat meer over deze facial radiance pads en de ultra repair cream. Beide heel betaalbaar en – zoals de titel al verraadt – zeker aanraders om ook eens te proberen! 

‘Lees ook: Unboxing Cosmania beauty box.’

fab facial radiance pads & fab ultra repair cream review fab facial radiance pads & fab ultra repair cream review

FAB Facial Radiance Pads 60st., €31,00
Vooral het exfoliëren/peelen waar ik zo’n voorstander van ben, is één van de producten waarmee je toch wel een beetje uit moet kijken tijdens de zwangerschap. De vaak wat hogere concentraties zuren hierin worden namelijk afgeraden wegens mogelijke schadelijke effecten aangezien ze door je huid in de bloedbaan terecht zouden kunnen komen. Better safe than sorry dus ik heb bepaalde producten maar even opgeborgen tot na de zwangerschap. En dat merkte ik aan m’n huid.. Hoog tijd om op zoek te gaan naar wat anders en zo kwam ik na heel wat rondsurfen uit op deze peeling pads die zelfs voor heel gevoelige huidjes geschikt zouden zijn.

Doordat het pads zijn is dit product heel gemakkelijk in gebruik; je haalt er in de ochtend en/of avond eentje uit de verpakking, haalt deze met de ruwere kant zachtjes over je gezicht, laat je gezicht opdrogen en kan door met de rest van je routine. Door de milde samenstelling met onder andere aloë vera, glycerine, komkommerextract, thee extract en hyaluronzuur. De exfoliërende ingrediënten in dit product zijn lagere concentraties van melkzuur en glycolzuur die dode huidcellen verwijderen en rimpeltjes, fijne lijntjes en pigmentvlekjes aanpakken.

Ik gebruik deze pads alleen in de avond en kan met deze verpakking dus zo twee maanden vooruit. De peeling pads hebben een heel onopvallende licht frisse geur, zijn niet te droog of te nat en voelen zacht aan. Na gebruik heb ik geen last van roodheid of irritatie en voelt mijn huid lekker fris, zacht en gehydrateerd aan.

fab facial radiance pads & fab ultra repair cream review fab facial radiance pads & fab ultra repair cream review

FAB Ultra Repair Cream 170g, €31,00
Laat ik beginnen met het formaat van deze pot. Want ik weet niet hoe lang je met een normale pot crème waar hooguit 50ml in zit doet, maar deze pot is dus ongeveer drie keer zo groot. Heerlijk! Je kan hier dus echt gelijk een flinke tijd mee vooruit. Maar dat het in een pot zit is dan ook gelijk het nadeel, aangezien dit minder hygiënisch werkt en ingrediënten zo minder lang goed werkzaam zullen blijven. Mijn tip is dus om de crème hier met een spateltje of schoon wattenstaafje uit te halen.

Zeker voor de wintermaanden, als je een drogere en gevoeligere huid hebt of als je huid wat extra liefde kan gebruiken is dit een heerlijke crème. Het belooft de droge, jeukende, ruwe en schilferige huid te herstellen, te hydrateren, te verzachten en het natuurlijke beschermingslaagje te versterken. Er zit onder andere glycerine, kokosextract, een huidvettende alcoholvariant, shea boter, squalaan, allantoïne, thee extract en havermout in verwerkt.

Ondanks dat dit dus een lekker voedende crème is voelt hij niet heel erg vettig aan en laat hij geen plakkerig of glimmend laagje achter. De geur is verder heel erg zacht, met in de verte iets fris en citrus-achtigs maar niet heel opvallend. Vanwege het lekker ruime formaat van de pot smeer ik zo toch net even wat sneller door tot mijn hals en decolleté die ook wel wat extra liefde konden gebruiken. Oh, Paul smeert trouwens ook heel trouw met deze crème en is er ook enthousiast over :)

Ik kocht beide producten bij Cosmania, een webwinkel die voor mij als skincarejunkie als een snoepwinkel is ♥ Fijn om te weten: beide producten uit dit artikel bevatten geen parabenen, harde/uitdrogende alcohol, sulfaten, synthetische geur- en kleurstoffen en zijn niet op dieren getest.

–> Kende jij dit merk al? Spreken deze producten jou aan om eens te proberen?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 17 januari 2019 at 14:31

  Dit is zo’n mooi merk! Vooral de Ultra Repair Cream ga ik onthouden x

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 15 januari 2019 at 06:57

  Jaaaaa deze zijn zo fijn! Ik heb ze pas geleden in een setje samen met de cleanser gekocht (ook een aanrader trouwens) en ben net zo enthousiast als jij!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2019 at 08:42

   Wat enorm leuk om te horen dat jij er ook zo tevreden over bent! Ik zag dat setje ook in de webshop inderdaad :) Die cleanser had ik een proefje van meegekregen en bevalt ook goed!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 januari 2019 at 06:30

  Wat een mooie en zeer opvallende verpakking en 👌🏼
  Dit klinkt zo goed dat dus zelfs mannen de crème kunnen gebruiken….
  Ik ga meteen in de webshop kijken die die verkoopt omdat dit een zeer fijne rdvier is en ik er nu nieuwsgierig naar ben geworden….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.