Beauty Media

Boekentip | Homemade Beauty – Zolea

17 januari 2019

homemade beauty zolea boek
Ik blog dit jaar alweer 9 jaar onder deze naam en het is dan ook grappig om te merken dat je in die jaren heel trouw ook andere bloggers blijft volgen. Zo volg ik al jaren Zoë, een Belgische blogger die wellicht beter bekend staat onder haar blognaam Zolea waarmee ze in 2012 begon. Nu heeft ze ook haar eerste eigen boek: Homemade Beauty! Ik vertel je er graag wat meer over!

‘Lees ook: De 5 beauty ingrediënten die je beter kan vermijden!’

homemade beauty zolea boek

Homemade Beauty – Zolea

“Op een dag stond Zoë onder de douche en probeerde ze de ingrediëntenlijst van haar shampoo te ontcijferen. Een groot deel van de bestanddelen is dan wel goedgekeurd in kleine concentraties, maar niet altijd geschikt voor de huid, en al zéker niet voor consumptie. Toen besefte ze: je huid is het grootste orgaan en dus kun je er maar beter zorg voor dragen.

Zoë ging daarom op zoek naar natuurlijke ingrediënten die wél een meerwaarde zijn voor huid en haar en die het milieu niet belasten. In Homemade Beauty maakt Zoë je wegwijs in de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica. Maak je eigen zeep, parfum, shampoo, gezichtsmaskers en make-up en doe je lichaam, het milieu én je portemonnee een groot plezier!”

Homemade Beauty | Zolea | Zoë van Quickelberge | Pelckmans Uitgevers | ISBN 9789461319111 | €22,50 o.a. Bol.com

homemade beauty zolea boek

Zoals je weet ben ik zelf een enorm liefhebber van natuurlijke beautyproducten, pluis ik graag ingrediëntenlijstjes uit, zijn er bepaalde ingrediënten die ik liever vermijd én vind ik het leuk om zelf verzorgingsproducten te maken. Dit boek was er dan ook eentje die ik op m’n lijstje had staan om eens in te kunnen gaan snuffelen.

Ten eerste is het een heel mooi vormgegeven boek in een fijn formaat en met een bijna rubberachtig aanvoelende paperback kaft. Het boek telt bijna 200 pagina’s en deze staan vol met prachtige productfoto’s, informatie over ingrediënten, de werking ervan en welke je beter niet kan gebruiken en een stukje over huidverzorging. Hierna beginnen meerdere hoofdstukken om zelf mee aan de slag te kunnen gaan om verzorgingsproducten te kunnen maken, onderverdeeld in lichaam, gezicht, make-up, haar en mannen. Je kan de recepten zien als die in een kookboek met duidelijk de ingrediënten en bereidingswijze vermeld, de moeilijkheidsgraad en hoelang je ermee bezig zal zijn. Super duidelijk en super handig :)

Ja, ik ben fan en vind dit boek zeker een aanrader voor iedereen die zijn badkamerkastje groener zou willen maken, geïnteresseerd is in natuurlijke beautyproducten en wat meer zou willen weten over specifieke ingrediënten en wat ze voor je huid kunnen doen. Een leuk cadeau voor jezelf of een ander!

Winactie
Ik vind het dan ook heel erg leuk dat ik twee exemplaren weg mag geven! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een reactie met een korte motivatie achter te laten onder dit artikel. Natuurlijk zou ik het ook heel leuk vinden als je mijn Facebookpagina wil volgen en het bijpassende berichtje over dit artikel zou willen liken en/of delen :)

Meedoen kan tot en met zondag 20 januari 2019, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Glamourista
  Reply Glamourista 30 januari 2019 at 18:11

  Oh, dat boek klinkt echt zooo goed :D

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 20 januari 2019 at 21:28

  Oh wauw, ik doe heel erg graag mee (kan nog nét). Wil heel graag vaker zelf beauty producten maken en daar zou dit boek mij perfect bij kunben helpen. Vibd het zo fijn om te maken en nóg veel fijner om natuurlijke producten dan te gebruiken!

 • Avatar van co
  Reply co 20 januari 2019 at 18:52

  ik doe graag mee, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben….

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 20 januari 2019 at 17:46

  Nu ben ik zeker nieuwsgierig hoe ik de badkamerkast groener kan maken. Ik zou altijd wel naar natuurlijke producten maar ik kan zeker tips gebruiken! :)

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 20 januari 2019 at 16:01

  Lijk me een heel erg leuk boek, ben er heel nieuwsgierig naar.
  Doe graag mee.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 20 januari 2019 at 13:50

  Wat toevallig dat ik dit nu tegenkom! Dit boek zou een perfect hulpmiddel zijn op het juiste moment…
  Stap voor stap probeer ik bewuster te leven: Ik eet sinds een paar jaar bewust, nauwelijks nog vlees en ik kook zonder pakjes en zakjes. Ik koop zoveel mogelijk lokale producten, gebruik zo min mogelijk plastic en scheid al mijn overige afval. Ik maak bewust gebruik van mijn gas, water en licht, compenseer mijn CO2 en doe vrijwilligerswerk voor behoud van het regenwoud. Maar waar ik nog steeds niet aan toe ben gekomen is het gebruik van mijn beautyproducten… Ik wil dit graag bewuster doen, zodat het feit dat ik zeep of shampoo gebruik niet betekent dat er ergens bos gekapt wordt om plaats te maken voor een palmolieplantage. Maar ik vind het zo lastig om juiste informatie hierover te achterhalen… Dit boek zou het perfecte hulpmiddel zijn om ook op beautygebied zo bewust mogelijk te leven!

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 20 januari 2019 at 11:33

  Ik ben super benieuwd wat natuurlijke producten voor mijn onzuivere huid zouden betekenen. Lijkt me erg leuk om producten uit te proberen uit dit boek (:

 • Avatar van Bonnie
  Reply Bonnie 19 januari 2019 at 21:52

  Lijkt me heerlijk om zelf lekker aan de slag te gaan en ook echt te weten wat er nou precies in zit wat ik gebruik. Ook mijn dochter zal dit super vinden. Zie ons al lekker moeder dochter avondjes hiermee houden :)

 • Avatar van cobi
  Reply cobi 19 januari 2019 at 12:59

  Ikke zelf doen waren mijn eerste woordjes en dat zijn het nog steeds iik maak graag mijn producten zelf dus ik doe graag mee!

 • Avatar van Michael Bouwman
  Reply Michael Bouwman 19 januari 2019 at 12:44

  Prachtig boek om mijn vrouw mee te verrassen..

 • Avatar van Denise Marrenga
  Reply Denise Marrenga 19 januari 2019 at 02:17

  Ik ben sinds kort overgestapt op natuurlijke cosmetica producten en zou het tof vinden om zelf ook producten te maken!

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 18 januari 2019 at 22:07

  Ik zie mijzelf niet zo snel alle cosmetica zelf fabriceren. Daar ben ik dan toch te gemakzuchtig voor. Maar zoiets als maskertjes of toner, ja, dat zie ik wel zitten. Waarschijnlijk veel hoogwaardiger en effectiever dan wat je in de winkel krijgt. Ik ding graag mee naar dit boek!

 • Avatar van SophiaG
  Reply SophiaG 18 januari 2019 at 21:15

  Ik maak graag kans.

 • Avatar van Fenny
  Reply Fenny 18 januari 2019 at 20:36

  Tjeeej, dit lijkt me een fan-tas-tisch boek! ik ben dol op de Lush en ik geloof dat je er veel van ook prima zelf kunt maken (- want laten we eerlijk wezen aan die fijne producten zitten wel een prijskaartje ) plus zelf maken lijkt me veeeeels leuker…..

  Nu duimen maar :) :) :)

 • Avatar van Lu Kroon
  Reply Lu Kroon 18 januari 2019 at 17:35

  Het zelf maken van oa zeep, shampo en creme staat op mijn bucketlist.

 • Avatar van Will
  Reply Will 18 januari 2019 at 13:41

  Het lijkt mij heel apart om alles zelf te maken, met natuurlijke producten.
  Beter voor het milieu en voor mij zelf.
  Dit boek wijst mij de weg, daarom doe ik graag mee.
  Ik volg op Bloglovin, maar heb geen facebook.

 • Avatar van lottie
  Reply lottie 18 januari 2019 at 11:23

  Lijkt mij een super handig en nuttig boek!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 18 januari 2019 at 10:00

  Oh wauw, dat lijkt me wel een heel mooi, bijzonder en interessant boek! Ook wel leuk wellicht om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan, met wat er in staat. Ik ben er wel benieuwd naar :)

 • Avatar van wilmsen anita
  Reply wilmsen anita 18 januari 2019 at 09:13

  Ik wil alles in het boek graag uitproberen

 • Avatar van Marita
  Reply Marita 18 januari 2019 at 08:11

  Ik wil mij hier graag eens in verdiepen en dingen uitproberen

 • Avatar van Sebas
  Reply Sebas 18 januari 2019 at 08:03

  Wat een leuke binnenkomer in het nieuwe jaar 2019.
  Ik sta weer als vanouds in de startblokken om vol gas te gaan en mijn nieuwe voornemen om nog meer te liken en te delen zodat 2019 nu al geslaagd is .
  Zelfs onze prinses maxima koning alexander en onze verstappen zijn van plan om dit jaar te knallen!

  Renate R C Van Zijp Troost
  Sebas Zijp

 • Avatar van Kim Coenen
  Reply Kim Coenen 18 januari 2019 at 06:30

  Jaaa ik zou graag meer willen weten over wat bepaalde ingrediënten met je huid doen. Goed om me hier eens goed in te gaan verdiepen!!

 • Avatar van Aline Bouma
  Reply Aline Bouma 18 januari 2019 at 06:04

  Om Op een bewuste manier met de natuur en mijn huid om te kunnen gaan is dit boek een uitkomst! Op t moment zie ik door de bomen het bos niet meer maar dit zou uitkomst bieden 😊

 • Avatar van Aline Bouma
  Reply Aline Bouma 18 januari 2019 at 06:03

  Geweldig!! Ik ben nooit zo met mn huid bezig geweest maar nu ik ouder word begint het steeds meer interessant te worden goed voor mn huid te zorgen…maar hoe doe ik dat als ik door de bomen t bos niet meer zie?? Dit boek dus!! De oplossing 😊💚

 • Avatar van Marja
  Reply Marja 17 januari 2019 at 23:39

  Ingrediënten blijft altijd lastig en ik probeer hier ook steeds meer op te letten, dit boek een goede hulp. Ik ben erg benieuwd

 • Avatar van Sofie De Vriendt
  Reply Sofie De Vriendt 17 januari 2019 at 21:35

  Sinds een jaar geleden ben ik bewust bezig met wat er in mijn badkamerkastje staat en wat ik dagelijks op mijn huid en haar smeer. Daarom ben ik actief bezig met het zoeken naar eenvoudige en goede producten zonder alle overbodige stoffen die hier vaak in verwerkt worden. Het is echter helemaal niet zo gemakkelijk om hierin het bos door de bomen te zien. Ik wil vooral mijn natuurlijke schoonheid terugvinden en tegelijk de natuur respecteren, want deze zullen we ook nog hard nodig hebben. Zorg dragen voor onszelf en natuur wordt steeds belangrijker! Ik volg Zoë al enige tijd op Instagram en vindt haar blog en ideeën hieronder zo inspirerend!! Ik zou zoooo graag haar boek willen gebruiken om mezelf hierin te verdiepen, op goede weg te geraken tussen al die cosmetica en af en toe ook geschenkjes te maken voor vriendinnen om hen te inspireren !! Want welke vrouw verzorgt zich nou niet graag… 😊❤

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 17 januari 2019 at 21:16

  Heel graag wil ik mijn huid, maar ook de huid van mijn kinderen op een zo natuurlijk mogelijke manier verzorgen. Zeker met alle chemicaliën die er vandaag de dag op ons afkomen.

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 17 januari 2019 at 20:46

  Ik laat me graag verrassen welke natuurlijke recepten er zijn voor mijn huid en haar en hoe ik deze dan kan toepassen.

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 17 januari 2019 at 19:38

  Ik volg Zolea al jarenlang en zou nu toch echt wel eens iets zelf willen maken, na jaren DIY’s in mijn favorieten opgeslagen te hebben.

 • Avatar van Sandrine christiaens
  Reply Sandrine christiaens 17 januari 2019 at 19:31

  Ik volg Zoe ook al een ganse tijd en met mijn gevoelige huid gebruik ik ook parfumvrije, natuurlijke producten. Een diy boek zou de kers op de taart zijn. Ik volg jou op Instagram, niet op fb. Ik probeer de social media wat te beperken…

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 17 januari 2019 at 19:07

  Goed voor mijzelf en voor het milieu. Ik doe graag mee.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 17 januari 2019 at 15:15

  Ziet er erg leuk uit. Komt goed van pas als inspiratie bij mijn goede voornemens voor dit jaar. Ik doe graag mee!

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 17 januari 2019 at 14:02

  Ja, kijk uit naar dit boek. Vooral benieuwd naar de shampoo, heb echt een snel geïrriteerde hoofdhuid en heb al zoveel merken geprobeerd, zelfs heel natuurlijke en zonder parfum, maar de topper nog niet gevonden. Misschien is de oplossing hem zelf maken. Ook leuk om met de kinderen te doen. Die van mij baddert graag en is dol op schuim en bruisballen, kunnen we die ook zelf maken.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 17 januari 2019 at 13:19

  Heel leuk! Ik probeer al een tijdje minder verzorgingsproducten te kopen die in plastic zitten. Helaas heb ik nog niet voor alles een goed alternatief gevonden. Het zou daarom een mooie nieuwe stap zijn om alles zélf te maken – en helemaal geen verzorgingsproducten in plastic te hoeven kopen. Daar zou het boek van Zoë me goed bij kunnen helpen.

 • Avatar van Brit Weijers
  Reply Brit Weijers 17 januari 2019 at 11:27

  Interessant ik houd me aanbevolen.

 • Avatar van m chen
  Reply m chen 17 januari 2019 at 11:18

  Met dit boek weet ik wat ik op mijn huid en haar smeer, ik doe mee!

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 17 januari 2019 at 11:11

  Heb interesse, ik doe mee😊

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 17 januari 2019 at 10:46

  Wat leuk dat er dit boek is.
  Ik vind het heel erg leuk om zelf mijn cosmetica te maken.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 17 januari 2019 at 10:45

  Wat een leuk boek lijkt me dit. Ik vind het heel erg leuk om zelf cosmetica te maken.

 • Avatar van Anna wienen
  Reply Anna wienen 17 januari 2019 at 10:11

  Ik doe heel graag mee!!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 17 januari 2019 at 09:08

  Ik ben heel erg blij voor Zoë. Haar boek ziet er prachtig uit! Ik beken dat ik het geduld niet heb om zelf cosmetica te maken. Ik heb nog steeds een setje om zelf bath bombs te maken liggen dat ik in 2017 al onder de kerstboom vond, oeps. Wel let ik steeds op de ingrediënten als ik iets koop. :-)

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 17 januari 2019 at 07:59

  Wat ontzettend gaaf deze actie Desiree! Ik waag een kansje voor mijn 18 jarige stiefdochter. Mocht ik het boek winnen dan gaat hij naar haar omdat ik enorm veel bewondering voor haar heb. Zij heeft gisteren een mooi besluit genomen en wij zijn gewoon zo onwijs trots op haar. Ze is vegetarisch, houdt van alle dieren is en leeft minimalistisch en ecobewust. Met de kleine dingen is zij zo blij en alles wat ze aan lichaamsverzorging gebruikt is natuurlijk. Hoe gaaf is het als ze haar eigen broedseltjes kan maken. Die mag ze dan wel op haar ouders testen natuurlijk. Dus daarom doe ik graag mee. Facebook ga ik doen en dan begin ik met duimen. Fijne dag vandaag :-)

 • Avatar van Marloes Peters
  Reply Marloes Peters 17 januari 2019 at 07:52

  Omdat ik graag beter voor mezelf en de natuur wil zijn zonder schadelijke producten te gebruiken

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 januari 2019 at 06:23

  Goedemorgen! Zeer interessant en ben het er helemaal mee eens.. Ik ben doordat ik last heb van eczeem aan het kijken waar het van komt en vermijd al diverse ingrediënten van etenswaren. Nu ook nog kijken waar het mogelijk is dat ik iets van beautyproducten kan weglaten wat zo super moeilijk is. Haar blog ken ik en zou er dolgraag meer van wil weten en erover willen lezen want natuurlijke beautyproducten is graag wat ik wil. Zonder er jeuk, bulten, roodheid etc. van te kunnen krijgen. k doe héél graag mee met deze leuke winactie! Een fijne dag 😉

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.