Beauty Media

Boekentip | Homemade Beauty – Zolea

17 januari 2019

zolea homemade beauty boek 2 - Boekentip | Homemade Beauty – Zolea
Ik blog dit jaar alweer 9 jaar onder deze naam en het is dan ook grappig om te merken dat je in die jaren heel trouw ook andere bloggers blijft volgen. Zo volg ik al jaren Zoë, een Belgische blogger die wellicht beter bekend staat onder haar blognaam Zolea waarmee ze in 2012 begon. Nu heeft ze ook haar eerste eigen boek: Homemade Beauty! Ik vertel je er graag wat meer over!

‘Lees ook: De 5 beauty ingrediënten die je beter kan vermijden!’

zolea homemade beauty boek 1 - Boekentip | Homemade Beauty – Zolea

Homemade Beauty – Zolea

“Op een dag stond Zoë onder de douche en probeerde ze de ingrediëntenlijst van haar shampoo te ontcijferen. Een groot deel van de bestanddelen is dan wel goedgekeurd in kleine concentraties, maar niet altijd geschikt voor de huid, en al zéker niet voor consumptie. Toen besefte ze: je huid is het grootste orgaan en dus kun je er maar beter zorg voor dragen.

Zoë ging daarom op zoek naar natuurlijke ingrediënten die wél een meerwaarde zijn voor huid en haar en die het milieu niet belasten. In Homemade Beauty maakt Zoë je wegwijs in de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica. Maak je eigen zeep, parfum, shampoo, gezichtsmaskers en make-up en doe je lichaam, het milieu én je portemonnee een groot plezier!”

Homemade Beauty | Zolea | Zoë van Quickelberge | Pelckmans Uitgevers | ISBN 9789461319111 | €22,50 o.a. Bol.com

zolea homemade beauty boek 3 - Boekentip | Homemade Beauty – Zolea

Zoals je weet ben ik zelf een enorm liefhebber van natuurlijke beautyproducten, pluis ik graag ingrediëntenlijstjes uit, zijn er bepaalde ingrediënten die ik liever vermijd én vind ik het leuk om zelf verzorgingsproducten te maken. Dit boek was er dan ook eentje die ik op m’n lijstje had staan om eens in te kunnen gaan snuffelen.

Ten eerste is het een heel mooi vormgegeven boek in een fijn formaat en met een bijna rubberachtig aanvoelende paperback kaft. Het boek telt bijna 200 pagina’s en deze staan vol met prachtige productfoto’s, informatie over ingrediënten, de werking ervan en welke je beter niet kan gebruiken en een stukje over huidverzorging. Hierna beginnen meerdere hoofdstukken om zelf mee aan de slag te kunnen gaan om verzorgingsproducten te kunnen maken, onderverdeeld in lichaam, gezicht, make-up, haar en mannen. Je kan de recepten zien als die in een kookboek met duidelijk de ingrediënten en bereidingswijze vermeld, de moeilijkheidsgraad en hoelang je ermee bezig zal zijn. Super duidelijk en super handig :)

Ja, ik ben fan en vind dit boek zeker een aanrader voor iedereen die zijn badkamerkastje groener zou willen maken, geïnteresseerd is in natuurlijke beautyproducten en wat meer zou willen weten over specifieke ingrediënten en wat ze voor je huid kunnen doen. Een leuk cadeau voor jezelf of een ander!

Winactie
Ik vind het dan ook heel erg leuk dat ik twee exemplaren weg mag geven! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een reactie met een korte motivatie achter te laten onder dit artikel. Natuurlijk zou ik het ook heel leuk vinden als je mijn Facebookpagina wil volgen en het bijpassende berichtje over dit artikel zou willen liken en/of delen :)

Meedoen kan tot en met zondag 20 januari 2019, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Glamourista
  Reply Glamourista 30 januari 2019 at 18:11

  Oh, dat boek klinkt echt zooo goed :D

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 20 januari 2019 at 21:28

  Oh wauw, ik doe heel erg graag mee (kan nog nét). Wil heel graag vaker zelf beauty producten maken en daar zou dit boek mij perfect bij kunben helpen. Vibd het zo fijn om te maken en nóg veel fijner om natuurlijke producten dan te gebruiken!

 • Avatar van co
  Reply co 20 januari 2019 at 18:52

  ik doe graag mee, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben….

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 20 januari 2019 at 17:46

  Nu ben ik zeker nieuwsgierig hoe ik de badkamerkast groener kan maken. Ik zou altijd wel naar natuurlijke producten maar ik kan zeker tips gebruiken! :)

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty, Media
fab facial radiance pads & fab ultra repair cream review
Love it! | FAB facial radiance pads & ultra repair cream

Omdat mijn huid zo richting het eind van de zwangerschap duidelijk anders begon te reageren op bepaalde verzorgingsproducten én je...

Sluiten