Beauty

Dr. Jetske Ultee Uncover Skincare producten

5 januari 2019

jetske ultee uncover skincare review
Een nieuw jaar, een nieuwe skincare routine. Ja, als #skincarejunkie kan ik nog steeds heel erg blij worden van een pakketje vol met producten om uit te mogen gaan proberen! Deze keer zijn het de Dr. Jetske Ultee Uncover Skincare producten. In dit artikel vertel ik je graag wat meer over dit merk en de producten die ik de komende tijd zal gaan testen. 

‘Lees ook: Beauty tips tegen wallen.’

jetske ultee uncover skincare review

Dr. Jetske Ultee Uncover Skincare

Na een studie geneeskunde en een promotieonderzoek op het gebied van plastische en reconstructieve chirurgie aan het Erasmus MC in Rotterdam, ging Jetske aan het werk als onderzoekarts in de cosmetische dermatologie. Hier kwam ze veel huidklachten tegen die het gevolg waren van verkeerde, of verkeerd gebruikte, cosmetische producten. Hierdoor startte ze een onderzoek naar betere behandelingen, adviezen, ingrediënten en producten. Ze begon haar bevindingen en adviezen te delen via haar blog wat uiteindelijk heeft geleid tot het ontwikkelen van een eigen productlijn: Dr. Jetske Ultee Uncover Skincare.

De meeste producten zijn gericht op één van de twee huidtypes; normale tot droge huid & normale tot vette huid. Op de website kan je een huidanalyse doen om erachter te komen welke producten bij jou aansluiten. Handig!

De verzorgingslijn van dit merk gaat uit van een routine die bestaat uit 5 stappen.

– Reinigen met een cleanser om de huid te ontdoen van talg, dode huidcellen, vuil en (restjes) make-up
– een toner om de laatste restjes cleanser, vuil en/of make-up te verwijderen, de huid te voorzien van vocht, te beschermen en te kalmeren en zodat actieve ingrediënten uit de opvolgende crème beter wordt opgenomen
– peelen met een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en de huid een frissere en egale uitstraling te geven
– voeden met een moisturizer (crème) met beschermende, verstevigende, kalmerende en vochtinbrengende eigenschappen
– een suncare product om de huid overdag te beschermen tegen de schadelijke effecten van de uv-A en uv-B straling van de zon.

Naast deze basisroutine van 5 stappen zijn er 2 specifieke producten verkrijgbaar, een vitamine A serum en een repair cream. Als laatste is hier nog een mooie basis make-uplijn aan toegevoegd. Alle Dr. Jetske Ultee Uncover Skincare producten zijn verkrijgbaar via de Nederlandse webwinkel. De prijzen variëren tussen de €25,95 en €49,95 per product. Schaf je in één keer het complete 5-stappen-plan aan dan krijg je een korting met de 4+1 gratis actie.

jetske ultee uncover skincare review

Mijn nieuwe verzorgingsroutine

Nadat ik op de website de huidanalyse had gedaan kwamen de volgende producten eruit als mijn nieuwe verzorgingsroutine:

* cleanser voor de normale tot droge huid
* toner voor de normale tot droge huid
* exfoliant voor de normale tot vette huid
* moisturizer voor de normale tot droge huid
* suncare SPF30
* repair cream voor extra verzorging en voeding waar nodig.

Ik vind het echt een heel groot voordeel dat de ingrediënten duidelijk op de website en op de verpakking vermeld staan. Zoals je weet vind ik het belangrijk om te weten wat ik smeer, let ik altijd goed op het gebruik van bepaalde ingrediënten in producten en vind ik het oprecht leuk om ingrediëntenlijstjes uit te pluizen.

jetske ultee uncover skincare review

Als ik zo naar de producten en de gebruikte ingrediënten kijk word ik enthousiast. Ten eerste alleen al omdat alles in luchtdichte verpakkingen zit. Zo kan er geen zuurstof bij wat de werking van bepaalde bestanddelen al snel kan verminderen én het werkt gewoonweg een heel stuk hygiënischer dan dat je steeds met je vingers in een pot gaat. En als ik de ingrediëntenlijstjes bekijk zie ik niks wat ik er persoonlijk liever niet in zou willen zoals harde alcoholen, SLS en parfum. Fijn! Let op: ben je gevoelig voor siliconen, dan moet je even opletten aangezien deze aan enkele producten toegevoegd zijn.

Wat er dan bijvoorbeeld wél in zit? Voedende, hydraterende, kalmerende en beschermende ingrediënten zoals shea boter, glycerine, kokosextract, oliën, vitamine E, niacinamide, panthenol, squalaan, hyaluronzuur, vitamine C en havermoutextract. Ja, daar word ik heel erg vrolijk van! En goed om te weten: de producten zijn dierproefvrij én vegan. Het enige dat ik nog mis is een specifieke make-upreiniger zoals bijvoorbeeld een reinigingsolie, aangezien de cleanser niet voldoende ‘kracht’ heeft om bijvoorbeeld een longlasting foundation en waterproof eyeliner te verwijderen.

Mijn eerste mening over de Dr. Jetske Ultee Uncover Skincare producten is zeker positief te noemen. Nu nog de producten écht uitgebreid en langere tijd gaan testen zodat ik na een maand terug kan komen met een uitgebreide review over de werking van de specifieke producten. Heb je bepaalde dingen die je hier graag in terug zou willen zien, laat het me dan weten :)

–> Kende jij deze huidverzorgingsproducten al? Spreken ze jou aan om eens uit te proberen?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 8 juni 2019 at 23:16

  Nu een dik half jaar verder maar de volgende informatie wil ik je niet onthouden. Allereerst, ik kan met 100% zekerheid zeggen dat je een gratis nieuw product krijgt als je dit bij de klantenservice aangeeft. Inmiddels wel al een tijdje geleden, dus ik weet niet of dit voor jou nog het geval is. De kantenservice van hen is ontzettend goed! Ook sturen ze je kosteloos een nieuw product op als blijkt dat de variant niet voor jouw huid werkt (bijv. een toner voor de normale tot droge huid opsturen als je klachten krijgt bij die voor de normale tot vette huid).

  Ten tweede, er zitten ingrediënten in de moisturizer die niet blootgesteld mogen worden aan zuurstof. Vitamine C bijvoorbeeld, zal na een aantal dagen niet meer werkzaam zijn als er zuurstof bij komt. Het verbaast me dus niets dat de crème geen toevoegingen gaf, nadat de verpakking kapot is gegaan. Aan de gele kleur van de crème kun je ook zien dat hij niet meer goed is. De morsturizer behoud de toegevoegde antioxidanten (bijv. de vitamine C) het beste als hij in de koelkast bewaard wordt. Als je een reserve moisturizer in huis hebt, raden ze aan deze in de koelkast te bewaren totdat je hem gaat gebruiken. Alle bovenstaande info is ook op haar site te vinden. :-)

 • Avatar van marloes
  Reply marloes 27 april 2019 at 22:25

  Super benieuwd naar je ervaringen met de producten van Dr. Jetske. Ik heb gebruik gemaakt van de actie en de hele set gekocht (incl. vitamine A serum en body lotion) Moet eerlijk bekennen dat ik het nu 2 weken gebruik dus helemaal fair om nu al mijn mening te geven is het niet, maar ik heb na heeeel lang geen oog uitslag gehad te hebben (gebuikte hiervoor Clarins) nu opeens mega droge plekjes onder mn ogen. En over mn volledige benen huid uitslag. Wellicht van de zon (of zonne creme). Wil nog niet te vroeg roepen, maar ben hierdoor wel extra benieuwd naar jouw ervaring.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 januari 2019 at 12:26

  Hier ben ik zeer benieuwd naar nu ik jou zeer uitgebreidde artikel heb gelezen…
  Ik had al eerder op een blog iets over dit merk gelezen.
  Voor de kurkdroge en schrale soms wat schilferachtigd huid zou ik heel graag wel een review willen lezen maar alleen als jij er tijd voor hebt en het kan doen…
  Niet jezelf extra werk geven want jij moet jouw rust nemen…

  Lieve groeten en een héél fijn weekend 😉

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2019 at 18:57

   Ik vind het juist leuk om hier extra uitgebreid mee aan de slag te gaan! En voor het huidtype wat jij omschrijft is de Repair Cream alvast een aanrader :)

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 5 januari 2019 at 09:35

  Hallo,

  Een jaartje geleden ongeveer was ik op zoek naar een andere betere verzorging voor mijn huid, toen had ik last van droog, schilfers op voorhoofd en rond neus. Ik las haar boek, deed huidanalyse op website en was heel enthousiast, om zowat zelfde redenen als jij, goede ingrediënten, geen test op dieren enz.
  Heel blij ook dat het een pompsysteem was, ik bestelde dagcreme normaal tot droge huid.
  Na enkele dagen gebruik viel het uit mijn handen en was er een barst in pompje, het werkte nog wel maar langs barst kwam er ook product uit. Nu het voelde niet zo goed aan op mijn. Huid als ik verwachtte. Hydratatie was iets beter maar zeker niet echt indrukwekkend. Beetje teleurgesteld heb ik het product na een dikke 6 weken aan de kant geschoven. Door barst was crème ook steeds geler en was het helemaal niet meer wat het moest zijn.
  Dus nu ben ik heel benieuwd naar je mening.

  Liefs Christel

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2019 at 18:58

   Wat zonde dat de verpakking het begaf! Je had volgens mij ook daarmee de webwinkel/het merk kunnen mailen en wellicht had je een vervangend product gekregen? Ik ga in ieder geval aan de slag met de review en je ziet hem vanzelf verschijnen.

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 5 januari 2019 at 09:24

  Ik ken dit merk al en ben altijd nieuwsgierig naar. Ik lees graag je review.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2019 at 18:58

   Leuk dat je alvast uitkijkt naar de review!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.