Persoonlijk

Mijn persoonlijke doelen voor 2019

1 januari 2019

doelen voor 2019

Gelukkig nieuw jaar allemaal ♥ Het is vandaag alweer 1 januari 2019. De start van een nieuw jaar waarin je voor het grootste gedeelte zelf in de hand hebt hoe het zal verlopen. Tijd om daar wat mee te doen! Ik had mijzelf nog zo voorgenomen om niet met goede voornemens of bepaalde doelen het nieuwe jaar in te gaan, maar tóch kon ik het niet laten. Want ik geloof erin dat als je dingen uitspreekt of opschrijft, ze meer waarde krijgen. Dus hierbij mijn twee belangrijkste persoonlijke doelen voor dit nieuwe jaar! 

‘Lees ook: Persoonlijke terugblik over 2018.’

Minder werken
Ja, dat klinkt een beetje gek en als je mij ook maar een beetje kent weet je dat dat een heel erg lastige is. Want als zelfstandig ondernemer, helemaal als online ondernemer, gaat het werk zo’n beetje 24/7 door. En ondanks dat ik al best heel erg goed ben in efficiënt werken en plannen, wil ik mij op dit stukje nog meer gaan focussen. Mijn werkuren strakker afbakenen en me tijdens de werkuren bijvoorbeeld minder laten afleiden door privé telefoontjes en appjes tussendoor. Want ja, helaas gebeurt dat vaak als je grotendeels vanuit huis werkt..

Minder werken is dus een beetje relatief, want ik wil vooral proberen even veel werk en kwaliteit in minder uren te gaan stoppen. Dat vraagt om wat aanpassingen, maar ik werk nu al een tijdje op ‘mijn nieuwe manier’ en dit lijkt al z’n vruchten af te werpen! Ik hoop dit ook straks met de nieuwe baby erbij goed vol te kunnen gaan houden :)

–> Actiepunten: duidelijker mijn grenzen aangeven met betrekking tot werktijden en de nieuwe efficiëntere en strakkere manier van werken vol proberen te houden.

Bewuster en gezonder leven
In het verleden heb ik regelmatig gebruik gemaakt van #roadtosizehealthy als statement dat ik geen doel heb om in een bepaalde kledingmaat te passen of een bepaald gewicht te hebben, maar dat ik gewoonweg gezonder, sterker en fitter wil worden. Ik ben op dit moment hoogzwanger en mag van mijzelf nog even toegeven aan de cravings die ik hierdoor heb, maar na de zwangerschap wil ik één en ander weer echt lekker op gaan pakken. Ja, ik kijk ernaar uit om dit lijf weer lekker aan het werk te gaan zetten straks!

Gezonder leven wil ik trouwens niet alleen richten op lichamelijk vlak. Ook mentaal goed voor mijzelf zorgen is hier een belangrijk onderdeel van. Rustmomenten en tijd voor mijzelf inplannen, meer de natuur in voor een lekkere wandeling en gedachtensessies die ik dan met mijzelf heb, blijven lezen en leren om mijzelf te ontwikkelen.. Dit zijn dingen die mij duidelijk gelukkig(er) maken en dus belangrijk is om tijd in te investeren.

Ook het stukje bewuster leven is iets waar ik zeker mee door wil gaan en nog wat verder op wil pakken. Zo ben ik al een flinke tijd bewustere keuzes aan het maken als het op aankopen aankomt. Niet alleen qua voeding, maar ook qua spullen en beautyproducten die ik aanschaf. En dit voelt goed!

–> Actiepunten: me verdiepen in wanneer je na een zwangerschap weer wat mag gaan doen qua fysieke inspanning en hiermee aan de slag gaan. Blijven lezen en leren over voeding, bewust leven, persoonlijke groei en ontwikkeling en mijzelf de tijd hiervoor gunnen tussen alle rollen die er te vervullen zijn.

Wat ik met bovenstaande punten vooral wil bereiken is meer tijd overhouden voor mijzelf en mijn gezin en meer innerlijke rust. Mijzelf zowel fysiek als mentaal gezonder en sterker maken zijn belangrijke dingen die zullen leiden tot een gelukkigere ik en daardoor kan ik dan ook weer een leukere vrouw, partner en moeder zijn. Let’s work on that!

–> Heb jij goede voornemens voor dit nieuwe jaar?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 januari 2019 at 06:43

  Happy new year….
  Fijne doelen die jij dit jaar wilt bereiken 👌🏼

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 januari 2019 at 13:05

   Ik hoop dat ik aan het eind van het jaar kan zeggen ze af te hebben kunnen vinken :) Voor jou ook een mooi jaar gewenst!

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 3 januari 2019 at 01:55

  Wens je een heel mooi en geweldig 2019.
  Heel mooi al die doelen en veel succes!!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 2 januari 2019 at 19:27

  Ik heb geen goede voornemens omdat ik vind dat als je iets wilt veranderen het direct kunt doen op dat moment. Wel wil ik veel meer uit mijn blog proberen te halen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 januari 2019 at 13:04

   Dan wens ik je in ieder geval daar heel veel succes mee, maar dat gaat je vast lukken! :)

 • Avatar van Glamourista
  Reply Glamourista 2 januari 2019 at 16:25

  Veel succes met je doelen!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 2 januari 2019 at 11:46

  Mooie doelen! Een gelukkig nieuwjaar, zet hem op x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2019 at 19:06

   Dankjewel voor je aanmoediging! :)

 • Avatar van Annelies
  Reply Annelies 1 januari 2019 at 19:31

  Zelf noem ik het liever doelen. Het belangrijkste voor mij is dat mijn gezondheid weer optimaal wordt.

  Verder hoop ik op een nieuwe woning, een echt thuis, wil ik starten met een thuisstudie Medisch Secretaresse en werken aan bepaalde punten op geestelijk vlak.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2019 at 19:06

   Dat zijn zeker een aantal mooie doelen om aan te werken. Veel succes gewenst!!

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 1 januari 2019 at 19:22

  Happy new year! Hele mooie actie punten. Ook de term: Road to size healthy vind ik erg mooi, vooral omdat wij vrouwen juist wel op de cijfertjes gefocust zijn. Die ga ik zeker onthouden voor het aankomende jaar!
  Ik weet niet of ik nog wat actie punten/ idealen ga bedenken, want ondanks januari altijd weer als een schone lei aan voelt, kan je natuurlijk ieder gewenst moment aangrijpen voor iets nieuws/ veranderingen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2019 at 19:07

   Helemaal met je eens dat als je wat wil aanpakken je daar geen specifieke datum voor nodig hebt! En inderdaad: minder/niet focussen op cijfertjes, maar op hoe je je voelt. Zoveel belangrijker!

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 1 januari 2019 at 11:09

  Gelukkig nieuwjaar!
  (Ik wil je er even op wijzen dat je blog al een poosje niet automatisch ververst in mijn browser. Ik dacht dat je al heel lang geen nieuwe artikelen had geplaatst, maar als ik dan handmatig ververs, verscheen er wél een reeks blogposts die ik nog niet gelezen had! Ik gebruik de nieuwste FF, voor je techie die je blog bijwerkt. Misschien is er een plugin die iets blokkeerd?)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 januari 2019 at 11:38

   Dankjewel voor de melding, dat is vervelend! Ik zal het zeker doorgeven aan m’n technische assistent en hoop dat er snel iets aan gedaan kan worden :)

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 1 januari 2019 at 09:26

  Mooie doelen! Ik heb niet echt goede voornemens, vooral goed op mezelf letten en proberen van elke dag een feestje te maken. Gelukkig zijn met wat ik heb is denk ik het belangrijkste.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 januari 2019 at 11:37

   Dankjewel! Dat blijft inderdaad uiteindelijk toch het belangrijkste, ik gun je dat geluk zeker!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 1 januari 2019 at 09:24

  Wat verwoord je je laatste actiepunt mooi. Die ga ik even overnemen van je :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 januari 2019 at 11:36

   Dankjewel! Hoop dat het ons beide zal gaan lukken :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.