Carrière & Geld

Carrière | 4 tips om zo productief en opgeruimd mogelijk te werken

3 januari 2019

opgeruimd en productief werken tips
Een tijdje geleden deelde ik in een artikel nog een heleboel tips om je administratie op orde te krijgen én te houden. Maar er zijn ook nog wel een aantal tips en handigheidjes te delen om je werk zo productief en opgeruimd mogelijk te kunnen doen om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ik deel 4 tips met je waar ik als ondernemer veel baat bij heb! 

Houd je PC opgeruimd en schoon

Eerlijk is eerlijk, hier versloft het ook wel eens maar je merkt dan al snel dat je bepaalde dingen niet meer kan vinden en dat je PC langzamer wordt. Door je PC op een overzichtelijke manier in te richten zal je al snel de boel gemakkelijker bij kunnen houden. Maak er een maandelijks actiepunt van, dan kost het je hooguit een paar uurtjes per maand! Werk met handige mappen per jaar en daarin weer per maand. Zo kan je alles snel opruimen én gemakkelijk terug vinden.

Tussen al het werken door download je heel wat bestanden en afbeeldingen die ook op je PC blijven staan. Zonde van je schijfruimte, aangezien je deze downloads vaak niet meer gebruikt. Ruim ook die iedere maand even op. Ook heel belangrijk: hou je PC goed beveiligd en draai iedere maand een uitgebreide scan. Oh, en gun jezelf dat snellere zakelijke internetabonnement. Een opgeruimde en zo snel mogelijk werkende PC scheelt zoveel irritatie en helpt zeker bij aan je productiviteit.

Stop met multitasken

Ook al willen we graag van onszelf geloven dat we meerdere dingen tegelijk kunnen, je zal merken dat je met meer focus en sneller werkt als je je op één taak richt. Kies een punt van je to-do lijst, zet de meldingen van je telefoon uit en check tussendoor niet je e-mail. Zo kan je in alle rust met je volle aandacht lekker knallen aan die ene deadline of artikel.

opgeruimd en productief werken tips

Maak het jezelf gemakkelijk

Er zijn van die handige producten waar ik als zelfstandig ondernemer niet meer zonder kan en dan ook graag wat investeer. Denk hierbij aan een computer en/of laptop, smartphone en een camera, maar ook een mobiele SSD is een handigheidje wat ik iedere ondernemer aan kan raden om aan te schaffen.

Het is echt bizar hoe snel dit kleine apparaatje grote bestanden in heel korte tijd kan verwerken en hoe snel foto’s overgezet kunnen worden. Ik zet er heel snel m’n gemaakte foto’s van de camera of smartphone op als back-up of om ze zo over te zetten naar de laptop of vaste PC, maak er razendsnel een back-up van m’n hele PC mee, zet bestanden over.. En in tegenstelling tot alles ‘in de cloud opslaan’ voelt dit voor mij een stuk veiliger, heb ik er geen abonnementskosten aan én kan ik er ook offline altijd bij en mee aan de slag.

Zelf heb ik de G-Technology G-Drive Portable SSD 500GB. Dit is een externe SSD voor onderweg en heeft een paar heel fijne voordelen. Allereerst is het een SSD (solid state drive) wat een heel stuk sneller en stiller werkt dan HDD (hard disk drive), het is een USB 3.1 generatie met zowel USB-A en USB-C verbinding waardoor hij toekomstproof is, hij heeft een IP67 beoordeling wat inhoudt dat het apparaatje water- en stofbestendig is en tot 3 meter valbestendig, hij is zoals je kan zien heel compact van formaat en weegt slechts 86 gram. Good to know: hij is zowel met macOS als Windows te gebruiken. Zowel zakelijk als privé werd dit al heel snel een onmisbaar apparaatje!

–> Deze G-Technology G-Drive portable SSD met 500GB opslag is bij Coolblue te koop.

Zorg goed voor jezelf

Misschien een punt dat niet direct met het werken aan en ín je bedrijf te maken heeft, maar duidelijk wel eentje die ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit. En dat draagt duidelijk bij aan ook zakelijk betere resultaten te behalen. Probeer zo gezond mogelijk te eten en te drinken en sla tussen al het werken door geen maaltijden over, rust en slaap genoeg en neem voldoende pauze tussendoor waarbij je even achter je computer vandaan komt. Zo vind ik persoonlijk een wandeling tussen de middag heel fijn! Even mijn hoofd leeg maken, wat beweging in de benen, frisse lucht.. en kan daarna altijd weer lekkerder door met de rest van m’n werkzaamheden.

–> Wat helpt jou om zo productief en opgeruimd mogelijk te werken? Heb je nog handigheidjes of tips als aanvulling?

Ook interessant om te lezen:
7 tips voor een productieve dag
Eerste Hulp Bij Uitstelgedrag
In vijf stappen een opgeruimde mailbox

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 4 januari 2019 at 21:52

  Ik wil ook meer voor mezelf gaan zorgen want doordat ik alles leuk vind wil ik ook teveel doen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 januari 2019 at 18:59

   Zo’n grote valkuil is dat ook he? Goed voor jezelf zorgen zou inderdaad prioriteit één moeten zijn. Succes!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 4 januari 2019 at 18:19

  De link naar Coolblue lijkt niet te werken..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 januari 2019 at 19:25

   Dankjewel voor het melden, ik heb hem aangepast!

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 3 januari 2019 at 22:06

  Als je pc te langzaam is, hoeft dat niet te liggen aan ‘hoe vol die staat’. Dan kan het meer liggen aan bijvoorbeeld hoeveel processen er draaien op de achtergrond. Maar het kan ook zijn dat je hardware gewoon aan vervanging toe is.
  Eerlijk gezegd heb ik al sinds 2005 geen langzame pc meer gehad… We zijn ze vanaf die tijd ongeveer zelf gaan bouwen, en ik vermoed toch dat we daardoor geen compromissen gesloten hebben wat onderdelen betreft. Die laptops en voorgebouwde pc’s, daarbij ben je toch afhankelijk welke hardware door de leverancier gekozen is.
  Als je productiviteit echt afhangt van de vijf seconden die je misschien moet wachten voor een programma (‘app’) laadt, dan zijn er misschien andere zaken die aan je productiviteit knagen XD

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 januari 2019 at 09:32

   Het ging qua tip ook niet per se om de snelheid van de PC, maar eerder over het opruimen van je PC en daardoor bepaalde dingen zoals bestanden en foto’s sneller kunnen vinden. En laten we eerlijk wezen: een opgeruimde PC werkt gewoon veel lekkerder :)

 • Avatar van Diolifestyle.nl
  Reply Diolifestyle.nl 3 januari 2019 at 12:01

  Toevallig heb ik gisteren mijn computer helemaal opgeruimd en alles weet in mappen gezet. En bestanden die ik niet meer gebruik of niet meer zo vaak in de cloud.

  Scheelt al een heleboel. Zelf zweer ik bij to-do lijstjes. Elke dag weer. Aan het eind van de dag maak ik een lijstje voor de volgende dag, zodat het ook uit mijn hoofd is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 januari 2019 at 13:06

   Heerlijk he, het jaar zo opgeruimd beginnen? Grappig trouwens van die to-to-lijstjes, want daar maak ik hier ook dagelijks gebruik van :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 januari 2019 at 10:52

  Zeer goede en hele handige tips & tricks 👌🏼
  Ik ga eens even kijken voor het apparaat….

  Een fijne dag 😉

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 januari 2019 at 13:06

   Dankjewel, leuk om te horen dat je er wat uit hebt kunnen halen. Fijne dag!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.