Beauty

Love it! | Rituals natural dry oil Vata

25 januari 2019

rituals natural dry oil vata review
Toen ik in de vorige Goodiebox een mooie sample van de Rituals natural dry oil Vata uit de The Ritual of Ayurveda lijn ontving en in gebruik nam was ik direct om. Sowieso ben ik een enorme liefhebber van oliën in mijn beautyroutine, maar deze is wel echt héél erg fijn! Ik besloot mijzelf direct een fullsize ervan cadeau te doen ♥ In dit artikel meer informatie, foto’s en een uitgebreide review. 

‘Lees ook: Longlasting make-up tips.’

rituals natural dry oil vata review

The Ritual of Ayurveda

Rituals natural dry oil Vata
Waar ik normaal gesproken bij een beautyproduct altijd direct naar de ingrediëntenlijst kijk, was ik bij dit product vooral op slag verliefd op de heerlijke geur. Die is namelijk heerlijk verwarmend, sensueel en een tikkeltje kruidig. Echt heel erg lekker en niet snel te vergelijken met een ander beautyproduct wat ik in m’n kastje heb staan. Perfect voor deze tijd van het jaar voor een verwarmend en verzorgend zen-momentje voor het slapen gaan.

Deze lichaamsolie bestaat uit onder andere kokosextract, olus olie, zoete amandelolie, zonnebloemolie, basilicumolie en vitamine E. Het is een 100% natuurlijke olie zonder siliconen die lekker verzachtend en voedend werkt, maar toch niet al te vettig is (dry oil/droge olie). Hierdoor merk je direct alle voordelen van een lichaamsolie, zónder dat je heel lang met een plakkerig of vettig laagje op je huid achter blijft. Door de handige spraydop gebruik je er niet snel teveel van en heb je geen gevaar dat de fles leeg loopt als hij omver valt.

De Rituals natural dry oil Vata is voor €19,50 (100ml) te koop bij de Rituals winkels, Rituals webwinkel en onder andere Parfumerie Douglas.

rituals natural dry oil vata review

Ayurveda type
Naast dat mijn huid er dus lekker zacht en soepel van wordt en de geur mij helemaal tot rust brengt, vind ik het idee erachter ook nog eens heel interessant. Ik heb namelijk een flinke interesse in alles dat met wellness, gezondheid en (beauty)rituelen te maken heeft en de Ayurveda-insteek bracht me gelijk weer terug in wat boeken die ik hierover heb liggen. Ik zou eigenlijk eens echt moeten laten uitzoeken welk Ayurveda type ik ben, maar als ik dit artikel op Happinez er over lees dan zou het Vata type zeker passend zijn op de lichaamsbouw na. Ook bij hun online test kwam dit type eruit. Interessant!

–> Wat is op dit moment jouw favoriete product van Rituals?

Mocht je een aanrader hebben wat ik zeker eens moet uitproberen óf waar je graag een uitgebreide review over zou willen lezen dan hoor ik het graag :)

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 28 januari 2019 at 20:28

  Deze heb ik ook (sample uit de Goodiebox) en vind hem heerlijk! Echt die geur is zo warm en kruidig en mijn favoriet. Heb hem ook in mijn haren gebruikt :)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 26 januari 2019 at 19:50

  Ikhad laatste de dry oil van The Happy Buddha lijn, die was ook heerlijk. Momenteel is wederom de douche foam en bodycréme van The Happy Buddha favoriet.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2019 at 09:18

   De geur van die oranje lijn blijft ook lekker inderdaad!

 • Avatar van Evelien ♥ Oh My Lush
  Reply Evelien ♥ Oh My Lush 26 januari 2019 at 19:16

  Okay update, ik heb er nu een sample van en oh my god DIE GEUR IS ZO LEKKER. Vet chill, ik wil hem echt kopen nu

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2019 at 09:19

   Jaaa, echt heerlijk he?! En ook nog eens zo’n fijn product voor droge huidjes <3

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 25 januari 2019 at 23:09

  Deze lijn is echt enorm fijn, ik heb hier de bodycreme van! :)

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 25 januari 2019 at 21:45

  Ja, ik heb hem in de adventskalender gekregen! Heerlijk product! Karma bodyspray kreeg ik ook in de kalender. Super heerlijke geur!

 • Avatar van Evelien ♥ Oh My Lush
  Reply Evelien ♥ Oh My Lush 25 januari 2019 at 21:31

  Ik heb al een tijdje niets van Rituals gekocht, wel maak ik de producten op die ik nog heb staan (en dat is nog best wat, haha) Maar als ik dit lees ben ik toch wel heel nieuwsgierig. Zeker naar de geur.

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 25 januari 2019 at 14:51

  Ik was dus heel benieuwd hier naar, want ik heb dus een sample thuis liggen maar nog niet gebruikt. Tijd om uit te proberen dus!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 januari 2019 at 17:39

   Wat leuk! Ik ben heel benieuwd hoe de olie jou zal bevallen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 januari 2019 at 07:37

  Prachtige producten van dit merk.
  Ik ga eens kijken op site…..

  Happy Friday 😉

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 januari 2019 at 09:40

   Ja, Rituals heeft echt heerlijke verwenproducten! Jij ook een fijne dag gewenst :)

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 25 januari 2019 at 06:59

  Jaa dit is zo’n fijne olie en de geur is echt heerlijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 januari 2019 at 09:37

   Leuk om te horen dat jij er ook zo’n fan van bent!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.