Beauty

Nieuwe The Body Shop shea boter producten

31 januari 2019

the body shop shea boter review
Ik heb zelf een droge huid die, zeker in de wintermaanden, echt wel wat extra’s kan gebruiken. Voor mijn lichaam heb ik dan al tig jaar een aantal favoriete ingrediënten waarvan ik weet dat mijn huid er goed op reageert. Shea boter is één van die ingrediënten. The Body Shop heeft al jaren een Shea boter lijn en deze wordt vanaf februari uitgebreid met een aantal producten. Ik vertel je er graag meer over in deze uitgebreide review! 

‘Lees ook: The Body Shop instant soothing mask (review).’

the body shop shea boter review

Nieuwe en vernieuwde The Body Shop shea boter producten (review)

De voordelen van shea boter
In 2012 (!) schreef ik dit artikel over waarom shea butter zo’n fijn ingrediënt is en ik som enkele weetjes en de voordelen voor je huid graag nog even bij elkaar op:

– de karitéboom wordt ook wel boterboom genoemd omdat de helft van de vrucht ervan, de kariténoot, uit vet bestaat. Hierdoor ook de naam shea boter (shea butter)
– shea boter is rijk aan vitamines zoals A, D, E en F
– misschien wel de grootste voordelen voor de huid? Het zorgt voor een betere elasticiteit, hydrateert intens, beschermt tegen wind, kou en zon, heft zorgt dat de huid soepel gehouden wordt en voorkomt vochtverlies, het brengt de huis tot rust en kan helpen bij de vermindering van littekentjes en de genezing van kleine wondjes en schaafjes.

Community Trade sheaboter
The Body Shop werkt al sinds 1994 samen met de Tungteiya Women’s Shea Butter Association in Ghana. Dit gebeurt door middel van een proces dat uit 18 stappen bestaat en wat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Dankzij deze samenwerking met The Body Shop verdienen deze vrouwen een inkomen en kunnen zij hun gemeenschap ondersteunen.

In die 25 jaar is deze organisatie uitgegroeid van 50 naar 640 medewerkers uit 11 verschillende dorpen en wordt er zo’n 390 ton sheaboter per jaar gemaakt. Wow!

The Body Shop shea boter producten
Een aantal producten uit de lijn zijn vernieuwd en er zijn een aantal nieuwe producten bijgekomen.

– The Body Shop Shea body butter 200ml, €16,00 (vernieuwd en 100% vegan)
– The Body Shop Shea body lotion 200ml, €12,00 (vernieuwd en 100% vegan)
– The Body Shop Shea pure shea boter 150ml, €16,00 (nieuw en 100% vegan)
– The Body Shop Shea shampoo 250ml, €7,00 (nieuw)
– The Body Shop Shea conditioner 250ml, €7,00 (nieuw)
– The Body Shop Shea haarmasker 250ml, €15,00 (nieuw).

Verder zullen de bekende douchegel, handcrème, lippenbalsem, zeep, body mist, scrub, eau de toilette en beautifying oil uit deze lijn verkrijgbaar blijven.

the body shop shea boter review

Mijn ervaring
Laat ik beginnen met de heerlijke geur van deze producten. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar ik vind het echt geweldig lekker. Zeker voor de winterperiode! De geur is het beste te omschrijven als vrouwelijk en verwarmend, een tikkeltje zoet maar niet té en vooral ‘romig’. Een typische cocoon-geur ♥ Niet te overdreven aanwezig en daardoor ook goed te combineren met andere verzorgingsproducten maar vooral heel erg lekker om juist wél te combineren zodat de geur intenser wordt en je er van top tot teen naar ruikt. Love it!

De 100% pure shea boter is handig om telkens een hoeveelheid van in een klein potje te doen (bijvoorbeeld van een lege lippenbalsem of iets dergelijks) zodat je het makkelijker met je mee kan nemen en er op ieder gewenst moment je lippen, nagelriemen en andere droge plekjes mee in kan smeren. Het smelt door de warmte van je huid en het is zuinig in gebruik.

De nourishing body lotion is er eentje voor mensen die last hebben van een droge huid en een goed hydraterend product zoeken, maar zich ook snel aan willen kleden zonder te moeten wachten tot een product helemaal is ingetrokken. Het is namelijk duidelijk een goed voedende en direct soepel makende bodylotion, maar hij trekt lekker vlot in. Je huid voelt na het insmeren direct lekker zacht en soepel aan en ruikt heerlijk!

the body shop shea boter review

De drie nieuwe haarproducten vind ik zeker een mooie aanvulling van de shea boter lijn van The Body Shop, maar het moet gezegd worden dat het duidelijk producten zijn voor als je last hebt van wat droger, pluiziger, beschadigd, geverfd en/of statisch haar omdat het best voedende producten zijn. Heel erg fijn: zowel de shampoo als de conditioner bevatten geen ‘harde’ reinigers zoals SLS of SLES, geen siliconen en geen uitdrogende alcoholsoorten. Ook in het haarmasker zitten geen siliconen en harde reinigers, maar er staan helaas wel wat ‘harde’ alcoholsoorten tussen de ingrediëntenlijst. Ja, de haarproducten zijn zeker voedend en verzorgend te noemen, maar als je er niet teveel van gebruikt én het goed uitspoelt zal je er geen plat of (sneller) vettig haar van krijgen. De combinatie van de shampoo en conditioner vind ik zowel voor mijzelf als onze dochter heel erg fijn!

Verder word ik qua ingrediënten dus – op de kanttekening bij het haarmasker na – zeker vrolijk van de producten. Er zitten lekker veel verzorgende, hydraterende en voedende ingrediënten in zoals shea boter, kokosextract, kokosolie, vettende alcoholen, olijfolie, glycerine, cacaoboter, panthenol en vitamine E in. Houd er wel rekening mee dat aan alle producten, behalve de pure shea boter, wel wat parfum toegevoegd is.

De serene verpakkingen, de heerlijke geur, fijne ingrediënten waar zowel droge huidjes als droge haren blij van worden.. Ja, ik ben fan! En nu ik de geur weer zo beleef ga ik ook de eau de toilette maar weer eens in huis halen :)

Tip | Shoppen met korting
Mocht je al fan zijn van deze producten of er wat bestaande producten van uit willen proberen.. Er is in de webwinkel van The Body Shop een flinke sale met zo’n 50% korting te vinden in de cadeaupakketten met onder andere de shea boter producten.

–> Ken jij de producten (en de geur!) van deze producten? Spreken de vernieuwde en nieuwe producten jou aan?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 3 februari 2019 at 22:08

  Al jaren mijn favoriete lijn van the bodyshop! ^^ laatst mijn beste vriendin ook ‘verslaafd’ eraan gemaakt ik had haar een cadeaupakket cadeau gedaan van deze lijn :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2019 at 16:21

   Wat een heerlijke verwennerij als cadeau. Leuk dat je er ook zo’n fan van bent!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 februari 2019 at 07:55

  Het ziet er mooi uit 👌🏼
  Ik zal zeker snel naar TBS gaan om iets te kopen….

  Een fijne dag 😉

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 31 januari 2019 at 09:16

  Raar van de harde alcoholsoorten in het haarmasker, want voor de rest klinkt het erg fijn. Inderdaad een winters geurtje, dit, al heb ik het liever iets kruidiger. :-)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 31 januari 2019 at 07:36

  Ja, ik vind de producten ook zo lekker! Het haarmasker en de body lotion is mijn favoriet hoewel de geur al mijn favoriete lijn was :) De eau de toilette heb ik nog steeds en is ook zo lekker!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.