Lifestyle Persoonlijk

Mindstyle | Waar word jij écht blij van?

13 januari 2019

waar word jij blij van? (Foto door Simone Nijssen)
Zo rondom de jaarwisseling merk ik dat het tijd is voor wat reflectie door een terugblik naar het jaar ervoor en wat ik voor het nieuwe jaar zou willen veranderen. Het afgelopen jaar was best pittig en heeft me aan het denken gezet waardoor ik enkele veranderingen door wil voeren. Eén heel belangrijke is dat ik meer wil doen voor mijzelf en de dingen waar ík gelukkig van word. Door gezin, huishouden, gezondheid, sociale verplichtingen en het runnen van mijn bedrijf is dat niet altijd even makkelijk, maar voor het nieuwe jaar heb ik besloten dat anders aan te gaan pakken. Het lijkt me leuk om hier, samen met jou, een gezamenlijk voornemen van te maken! Doe je mee? 

Mijzelf ontwikkelen, de natuur in en DIY’en
Ik hoef er helemaal niet lang over na te denken om op te noemen waar ik echt blij van word:

– mijzelf zowel lichamelijk als geestelijk uitdagen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en groei
– mijzelf bijspijkeren over de constant veranderende wereld waarin ik werk door veel te lezen, workshops en seminars te volgen en te sparren/brainstormen met andere ondernemers over zaken als (online) marketing, social media, SEO en het ondernemerschap zelf
– vaker de natuur in voor een frisse wandeling! Iets wat er de laatste maanden bij ingeschoten is doordat ik huisrust moest houden wegens een vermoedelijke vroeggeboorte bij deze zwangerschap. Niet normaal hoe erg ik het buiten zijn mis. Eerst maar eens bevallen en herstellen en dan weer lekker eropuit ♥
– DIY’en. Onlangs kocht ik een pakketje om zelf papieren bloemen mee te kunnen maken (ik liet het resultaat op Instagram zien) en toen ik eenmaal bezig was bleek ik er volledig van tot rust te komen en mijn hoofd er écht even leeg mee te kunnen maken. En als je mij een beetje kent, weet je dat ik daar normaal gesproken heel veel moeite mee heb. Ik wil dus vaker ‘dingen maken’. Of het nu in de keuken is door middel van een nieuw recept, mooie interieurfröbels of bijvoorbeeld weer zelf beautyproducten maken (dit deelde ik eerder ook wel eens door middel van Beauty DIY’s op de blog en ik wil dat ook graag weer oppakken).. Het is tijd voor meer van dit leuks! Mocht je een leuke tip, webwinkel en/of blog hebben hiervoor dan hoor ik het graag :)

Ik ga dit niet strak in mijn agenda inplannen maar ga mijzelf hier als belofte voor dit nieuwe jaar de ruimte en tijd voor geven. Want tussen alle ballen in de lucht houden door vergeet of schuif ik mijzelf veel te snel aan de kant. En het is duidelijk geworden dat dat niet werkt. Om weer even terug te komen op mijn afsluiting in het artikel met mijn voornemens voor 2019: door mijzelf meer te gunnen zal ik niet alleen zélf gelukkiger worden, maar ook een leukere vrouw, partner en moeder kunnen zijn.

Doe jij met me mee?
Omdat ik weet dat ik er echt niet alleen mee zit dat ik altijd maar doorga voor anderen en daardoor mijzelf voorbij ren, lijkt het me dus leuk om dit samen met jou op te gaan pakken. Door de belofte met jezelf te maken méér te gaan doen van de dingen waar je blij van wordt! Of het nu vaker wandelen of lezen is of bijvoorbeeld een bepaalde sport of hobby weer op te pakken. Wellicht ook leuk om elkaar hiermee te inspireren en motiveren? :)

–> Kan jij 3 dingen opnoemen die je graag méér zou willen doen, maar jezelf te weinig de tijd voor geeft?

Liefs,
Desirée

* Foto door Simone Nijssen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Macblogster
  Reply Macblogster 15 januari 2019 at 00:07

  Dit is toch wel mijn top 3:
  Meer dansen (ook vaker alleen)
  Meer reizen
  En meer audiobooks beluisteren.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2019 at 08:52

   Ahhhh, dansen. Ook zoiets fijns! Mooi lijstje :)

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 14 januari 2019 at 20:48

  Ik zou graag meer willen bloggen, lezen en naar buiten willen gaan. Jouw lijstje is ook heel leuk! Helaas heb ik altijd te weinig geduld voor DIY`s.
  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2019 at 08:53

   Ik heb er ook nooit echt het geduld voor, maar als ik eenmaal bezig ben word ik er wel rustig van :) Heb je al een eerste boek op je leeslijstje staan?

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 14 januari 2019 at 19:36

  Meer tijd aan andere dingen besteden zoals wandelingen en mooie plekken ontdekken.
  Mijn hoofd vaker leeg maken, ontstressen zeg maar.
  Vrijwilligers werk zoeken om iets terug te doen voor mijn medemens.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2019 at 08:54

   Wat een mooi lijstje! Zowel voor jezelf als voor anderen, succes hiermee :)

 • Avatar van Diolifestyle.nl
  Reply Diolifestyle.nl 13 januari 2019 at 10:33

  Dit is zo belangrijk om bij stil te staan. Mooi om te lezen.

  Zelf word ik gelukkig van zelfontwikkeling: interessante zelfhulpboeken of uitdagende trainingen, reizen door Spanje, de stap die ik gezet heb om voor mijzelf te beginnen als freelancer en mijn vaste baan op te zeggen. Mijn lieftallige ex-collega’s en ik kan nog wel even doorgaan :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 januari 2019 at 09:06

   Het ís ook echt belangrijk, zoveel mensen die altijd maar bezig zijn voor anderen en zichzelf opzij schuiven en daar doodongelukkig van worden.. Zonde! Wat heb je een mooi blij-lijstje, ik volg je pad graag!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 januari 2019 at 09:20

  Wat goed van jou om veel meer tijd voor jezelf en het gezin vrij te kunnen maken…
  Het is toch al zo mogelijk want jij werkt keihard, runt een huishouden, hebt een eigen bedrijf etc….
  Voor mij is het heel moeilijk want moet dingen plannen en veel meenemen waar ik niet meer zonder kan, op tijd moet leren en nog heel veel meer…..
  Maar ook doe veel leuk leuks want dat moet ook wel.
  Geluk hebben en genieten van zoveel moois is zo fijn.
  Thuis een goede film kijken.
  Wandelen en winkels bekijken zonder iets te shoppen 👌🏼
  Lekker koken of iets halen.
  Naar een dierentuin…
  Thuis gezelschapsspellen spelen…
  Goede boeken lezen.

  Een fijne dag 😉

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 januari 2019 at 09:07

   Het is ook echt niet altijd even gemakkelijk om die tijd voor jezelf vrij te maken, maar als je eenmaal merkt hoe goed het je doet, hoeveel energie je ervan krijgt en dat je er gelukkig(er) van wordt.. Doen dus! :)

 • Avatar van Sandrine
  Reply Sandrine 13 januari 2019 at 09:02

  — ook verder blijven de natuur ingaan, ook al werk ik terug na een jaar niet gewerkt te hebben wegens ziekte
  – een goed boek te lezen. Ik haal thrillers en psychologie boeken in de bibliotheek en ik kom er dan niet toe om ze te lezen
  – verder goed naar mijn lichaam luisteren en wanneer ik moe ben, rusten en niet zoals vroeger maar blijven verdergaan… Mijn grenzen bewaken op privé en werkgebied… Goed is goed genoeg.

  Een tip voor diy voor beautyproducten: de blog van zolea. http://www.zolea.be. ze heeft een diy beautyboek geschreven

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 januari 2019 at 09:08

   Wat een fijn blij-lijstje heb je! En wat Zolea betreft.. Hier komt deze week nog een artikel over online mét een leuke verrassing!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.