Beauty

Beauty treatment | CoolSculpting

26 februari 2019

CoolSculpting informatie en uitleg
Het is op dit moment helemaal ‘hot’ in beautyland: CoolSculpting. Het is een behandeling geschikt voor vrouwen die bijvoorbeeld moeite hebben met het verliezen van de laatste (zwangerschaps)kilo’s of hun lichaam net wat meer willen shapen en het wordt ook wel gezien als de vervanging van liposuctie zónder dat je onder het mest hoeft te gaan. In dit artikel vertel ik je graag meer over deze beauty treatment én waarom ik hier persoonlijk zo nieuwsgierig naar ben. 

‘Lees ook: Tips voor een longlasting make-up.’

Zo werkt CoolSculpting
Deze cryolipolyse behandeling is een veilige manier om van hardnekkig vet af te komen en is gebaseerd op het bevriezen van vetcellen. Zoals je een icepack gebruikt voor overbelaste spieren en gewrichten kan je met CoolSculpting heel gericht vetcellen koelen tot ze kristalliseren. Vervolgens worden ze geleidelijk afgevoerd en zal je na 10 tot 21 dagen duidelijk verschil merken.

Je herkent het vast wel. Dat hardnekkig vet op bepaalde plaatsen van je lichaam dat je maar niet weg krijgt, hoe je ook je voedingsschema aanpast of hoeveel je ook sport. Heel frustrerend! Met CoolSculpting worden deze vetcellen plaatselijk aangepakt door ze te bevriezen waarna ze door het lichaam afgevoerd kunnen worden. Er kan met deze techniek heel gericht gewerkt worden en het toepasbaar op (bijna) elk deel van het lichaam zoals de buik, love handles, onderkin, de bovenarmen en de binnenkant van de bovenbenen.

Tijdens de behandeling wordt je huid plaatselijk vacuüm getrokken zodat de ondergelegen vetcellen behandeld kunnen worden. Dit kan tijdens de behandeling een licht ongemakkelijk gevoel geven en erna zal je nog wat beursigheid ervaren, maar verder hoort een behandeling pijnloos te zijn. Je hoeft niet verdoofd te worden, de kans op complicaties is minimaal en je kan na afloop bijna direct je normale bezigheden weer oppakken.

–> Neem voor meer informatie en verdere uitleg een kijkje op de website van CoolSculpting Centers.

Mijn persoonlijke interesse in CoolSculpting
Mocht je mij(n website) al langere tijd volgen, dan weet je dat ik bijna twee jaar geleden een maagverkleinende operatie heb ondergaan. In de aanlopende jaren naar deze operatie was ik al 25 kilo afgevallen en sinds de operatie is daar nog eens zo’n 65 kilo bovenop gekomen. Ja, het blijft bizar om te beseffen dat ik in totaal dus zo’n 90 kilo ben afgevallen. Dat is gewoon een complete flinke man aan gewicht!

Zoals je kan begrijpen heb ik daarom best wat last van overtollig vel. Ik probeer dit enigszins los te laten omdat ik wist dat dit ‘erbij zou horen’, maar toch kan het me onzeker maken en brengt het wat ongemakken met zich mee. Ik ben dan ook informatie aan het verzamelen en aan het oriënteren wat de mogelijkheden zijn om dit te kunnen corrigeren, maar het zal waarschijnlijk op meerdere operaties aan komen. Iets wat niet zonder littekens, complicaties en risico’s zal zijn. Daarom spreekt de techniek van CoolSculpting mij zo aan. Want wellicht kan er zo op bepaalde plekken geshaped kunnen worden zodat er wellicht geen operatie nodig zal zijn..

Maar goed; eerst maar eens herstellen van de bevalling 3 weken geleden, daarna het sporten weer oppakken, een langere tijd op gewicht blijven en hopelijk door het sporten nog iets recht kunnen trekken. Daarna mag ik pas verder kijken. Al met al blijf ik CoolSculpting zeker als een interessante mogelijkheid zien om wellicht in de toekomst mee aan de slag te kunnen gaan.

–> Had jij al van deze beauty treatment gehoord? Of heb je er wellicht ervaring mee?

Liefs,
Desirée

* Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met CoolSculpting Centers.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 februari 2019 at 15:26

  Zeer interessant..
  Hier had ik nooit iets van gehoord.
  Ben dan ook zeer benieuwd….
  Zeker eerst genezen van de bevalling….
  Goed dat jij weer wilt gaan sporten.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.