Beauty

Beauty DIY | Shower melts (voor verkouden neusjes)

14 februari 2019

DIY shower melts recept
Mocht je een long time Lush fan zijn, dan kan je je de Lush emotibombs vast en zeker nog wel herinneren. Dit waren een soort kleine bruisballen die je op de vloer van je douche legde, die oplosten door het warme water van de douche wat er langs kwam en zo heerlijke geuren verspreidden. Helaas zijn deze niet meer verkrijgbaar, maar je kan ze gelukkig heel eenvoudig zelf maken! Ik deel het recept voor DIY shower melts met je in een variant voor verkouden en/of verstopte neusjes. Perfect voor deze tijd van het jaar dus :)

‘Lees ook: Beauty DIY | Scrubmasker voor de gevoelige huid.’

DIY shower melts recept

Recept voor DIY shower melts

Ingrediënten
– 100 gram maïzena
– 4 eetlepels water
– 5 theelepels Vicks VapoRub zalf

Bereidingswijze
1. Neem een siliconen vorm bedoeld voor ijsblokjes of, zoals ik, om eigen chocolade/bonbons in te kunnen maken in hartjesvorm die ik bij Xenos kocht
2. Meng de drie ingrediënten samen tot een papje. Ja, de textuur is best een beetje vreemd te noemen! Het lijkt heel vloeibaar maar wordt al snel wat jelly. Is het te dun dan kan je nog wat maïzena toevoegen en als het te dik is voeg je simpelweg wat meer water toe. Maar: liever iets te dik van textuur dan te dun omdat ze anders niet goed uitharden
3. Stop de vorm voor een paar uurtjes in de vriezer. Doe dit wel in een plastic zakje anders ruikt je hele vriezerinhoud naar eucalyptus!
4. Je shower melts zijn klaar voor gebruik. Even loshalen uit de vorm en in een zakje in de vriezer bewaren werkt het handigst. Daarna gewoon bij een verstopte neus en/of verkoudheid eentje uit de vriezer halen.

DIY shower melts recept

Je legt dus simpelweg zo’n shower melt op de vloer van je douche neer, in de buurt van je douchegootje zodat het warme water er langs komt. Niet direct ónder de straal leggen, want dan kan je er maar kort van genieten en kan je er eventueel over uitglijden.. Iets ernaast/in het hoekje dus ;) De shower melt smelt zo vanzelf, laat de heerlijke frisse geuren vrij en dit werkt als een uitgebreid stoombadje. Ook heel fijn voor na een nachtje stappen om goed wakker te worden!

–> Maak jij wel eens beautyproducten zelf? Vind je het leuk weer vaker beauty DIY recepten op de site terug te gaan lezen?

Liefs,
Desirée

PS: mocht je nog maïzena over hebben en zin hebben in wat lekkers.. Maak dan ook eens deze op-je-tong-smeltende gomma koekjes :)

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 18 februari 2019 at 21:21

    Dit is echt iets voor mijn man! Ik ga graag in bad maar hij is een echte doucher. Voor in bad vind je makkelijker van dit soort producten dan voor in de douche. En ik weet zeker dat hij de geur zalig gaat vinden. Hier ga ik hem mee verrassen!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.