Mama & Kind Persoonlijk

Welkom op de wereld, lieve Cate

8 februari 2019

geboorte aankondiging Cate
Na een zwangerschap van 40 weken en 5 dagen is onze dochter Cate vorige week woensdagavond geboren. Welkom, kleine meid! We dachten nog even dat het een herhaling zou gaan worden waarbij we een datum konden gaan prikken, maar dit kleine meisje besloot dat het tijdens een normale controle toch echt haar tijd was. In dit artikel een kort verloop van de bevalling, hoe we tot de namen van ons tweede meisje gekomen zijn, haar geboortekaartje en hoe we de eerste week samen ervaren hebben ♥ 

De bevalling
Het blijft heel erg gek om te beseffen dat ik met 30 weken zwangerschap nog opgenomen werd omdat de bevalling op ieder moment al in leek te zetten. En zo loop je met 40 weken en 5 dagen je dochter nog van school te halen en lachend gesprekjes te hebben met andere moeders wanneer dit kindje toch eens zal gaan komen. Een paar uur later zouden we normale controle hebben en een plan afspreken wat we zouden willen qua eventueel een datum prikken, inleiden etc.

Eenmaal bij de controle aangekomen vertel ik dat ik al een paar avondjes puffen en weeën klokken achter de rug heb gehad, maar dat het telkens wegzakte. Na wat voelwerk bleek ik al zo’n 3/4cm ontsluiting te hebben, werd er gestript en grapte ik nog dat dat bij Shae ook niks had gedaan toen. Ik kleed me weer aan, we hebben een gesprekje om het plan te bespreken en alvast een datum te prikken en ik voél me een wee opkomen.. Na een uurtje aan de ctg was het duidelijk: ik ging niet meer naar huis. Omdat dit zo plotseling kwam hadden we de vluchttas niet mee, dus die is Paul toen gaan halen en ondertussen lag ik al in een ruime verloskamer nog iets lichts te eten, weeën weg te puffen en mijzelf klaar te maken voor het grote werk. De ontsluiting zette mooi door, op een gegeven moment werden de vliezen gebroken en nog geen uurtje later mocht ik zelf onze dochter onder haar okseltjes ter wereld halen.

Cate Beth
30 januari 2019 | 21.47 uur | 52cm | 3920g

De naam
We hebben de hele zwangerschap door een paar namen gehad die steeds afwisselden met elkaar. Maar op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt en besloten we te gaan voor Cate als eerste naam. Deze naam betekent onder andere ‘puur’ (dat is ze zeker) en ‘gezegend’ (dat zijn wij zeker). Daarnaast vinden wij de naam heel erg mooi staan naast Shae. Beide kort, krachtig en toch vrouwelijk, een é-klank en niet af te korten.

Als tweede naam kozen we voor Beth. Dit is een vernoeming naar zowel de vader van Paul (Bertie) en Paul’s oma (Bertha) en het is mooi dat beide tweede namen achter elkaar één naam maken waardoor ze ook hiermee met elkaar verbonden zijn: Elisa(h)beth.

geboorte aankondiging Cate geboorte aankondiging Cate

Het geboortekaartje
Ondanks onze voorkeur voor wat stoerdere kleertjes, kleuren en namen hebben we ook voor Cate toch voor een heel zacht kaartje gekozen. We scrolden heel wat kaartjes door en bleven terug komen bij dit ontwerp met aquarel roze achtergrond, subtiele hartjes en een rechthoekig staand formaat. Na de proefdruk waren we helemaal om. Nog even nadenken over de indeling qua tekst, een klein gedichtje erin om ook haar grote zus erbij te betrekken, passende sluitzegels voor achterop de envelop uitzoeken, de papierkwaliteit uitzoeken.. Ja, dit is hem en wat vinden we hem mooi!

–> We hebben deze geboortekaartjes bij Kaartje2go besteld en we zijn hier heel erg tevreden over. Een gemakkelijk bestelproces waarbij je zo’n beetje alles aan kan passen/personaliseren, je kan een gratis proefdruk aanvragen en krijgt daarbij een waaiertje voor de andere papierkwaliteit-mogelijkheden en de definitieve kaartjes waren na bestelling de dag erna al netjes met enveloppen en sluitzegels in huis. Wellicht een tip voor als je een adresje zoekt :)

geboorte aankondiging Cate

De eerste week
Het is bizar hoe snel de eerste week voorbij gevlogen is en het is bijna niet te bevatten dat Cate alweer ruim een week bij ons is. Omdat vooral het laatste stuk van de bevalling zo snel ging was ze de eerste dagen heel misselijk en reageerde ze heftig op prikkels van buitenaf. Maar dag na dag zagen we haar gezichtje ontspannen en een heel ander kindje worden. En nu, ruim een week later, hebben we een heel tevreden en relaxed babymeisje in huis. Ze doet het heel erg goed ♥

Ondanks mijn grote voorkeur voor borstvoeding hebben we dit hoofdstuk echt af moeten sluiten. We hebben er nog even flink werk van gemaakt met kolven en allerlei trucjes maar het kwam helaas niet op gang, Cate viel te snel te veel af en ondertussen hing ik al tegen een borstontsteking aan. Intern was het toch nog even een flinke struggle maar we hebben samen besloten borstvoeding af te sluiten en over te gaan op flesvoeding. Voor grote zus Shae en trotse papa Paul natuurlijk helemaal geweldig dat ze nu kunnen helpen met de voedingen en het geeft een heleboel rust.

Natuurlijk zijn de gebroken nachten flink wennen, maar we genieten enorm. Ik heb een voorspoedig herstel, Shae is een megalieve en trotse grote zus die heel erg graag helpt, de poezen reageren heel fijn op de komst van dit nieuwe mensje in huis, we hebben al een paar korte wandelingetjes buiten de deur gehad en lijken alweer redelijk goed in ons normale ritme te komen. Dat moet ook wel want Shae heeft natuurlijk gewoon school iedere dag, de normale dagelijkse dingen gaan ook gewoon door en voor je het weet is Paul ook weer naar werk iedere dag.

Oh, wat onwerkelijk en wat een rijkdom: zo ‘ineens’ een gezin van vier! Zoals je kan begrijpen zitten wij voorlopig nog wel even op een roze wolk..

Liefs,
Paul en Desirée
Shae & Cate

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 20 februari 2019 at 11:36

  Wat verlaat, maar niet minder gemeend: gefeliciteerd met jullie dochter! Wat een prachtig meisje, en wat een rijkdom voor Shae om grote zus te zijn!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 11 februari 2019 at 10:41

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte, Desirée. Die laatste foto van je twee dochters samen is prachtig. De liefde spat ervan af. Prachtige naam, Cate.

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 10 februari 2019 at 20:18

  Van harte gefeliciteerd! Heel veel geluk met zijn vieren!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 10 februari 2019 at 13:41

  Heel veel geluk met elkaar! ♥

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 9 februari 2019 at 11:28

  Oh wat heerlijk dit zo te lezen en zien. Prachtig gezin 😍 geniet lekker van elkaar en fijn dat je ons mee laat lezen hoe de eerste week was. Knufff

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 9 februari 2019 at 09:00

  Ik kan het niet genoeg zeggen: proficiat!!
  Een heel mooi verhaal, een wolk van een baby en een trotse grote zus, zalig toch!
  Geniet maar lekker door 😍

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 8 februari 2019 at 22:02

  Wat een mooie foto van je meiden! Gefeliciteerd.

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 8 februari 2019 at 20:09

  Van harte Gefeliciteerd met Cate.
  Wat een mooie foto van je 2 meisjes.
  Heel veel geluk.

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 8 februari 2019 at 17:54

  Van harte gefeliciteerd met Cate! Wat een prachtig meisje met een onwijs mooie naam! En wat fijn dat ze uiteindelijk toch nog zo lang veilig in je buik zat en zich zelfs wat later dan verwacht aandiende ;) Geniet van je prachtige meiden en heel veel geluk met z’n vieren! <3

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 8 februari 2019 at 17:12

  Van harte gefeliciteerd met Cate. Ze ziet er zo lief en schattig uit! Geniet ervan!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 8 februari 2019 at 15:21

  Gefeliciteerd! Geniet er lekker van met z’n viertjes!

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 8 februari 2019 at 14:00

  Aaaah zo lief, gefeliciteerd! Wat een schatje, super leuke naam & mooi kaartje <3

 • Avatar van Malou
  Reply Malou 8 februari 2019 at 13:50

  Wauw, prachtige kindjes en een prachtig kaartje. Heel veel geluk met z’n viertjes!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 8 februari 2019 at 13:42

  Wat fijn dat het zo goed met jullie goed gaat, geniet met elkaar!!!

 • Avatar van Corinne
  Reply Corinne 8 februari 2019 at 11:25

  Prachtig gezin en hele mooi naam!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 8 februari 2019 at 11:21

  Van harte gefeliciteerd Genieten! X

 • Avatar van Anja
  Reply Anja 8 februari 2019 at 10:55

  Gefeliciteerd! Geniet van je mooie gezinnetje.

 • Avatar van Josine
  Reply Josine 8 februari 2019 at 10:54

  Wat ontzettend leuk om te lezen. En die foto met Shae, smelt!!
  Nogmaals gefeliciteerd ❤️

 • Avatar van Diolifestyle.nl
  Reply Diolifestyle.nl 8 februari 2019 at 10:45

  Oooh wauw! Wat ongelofelijk mooi. Van harte gefeliciteerd. En wat een prachtig kaartje! Lekker genieten!

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 8 februari 2019 at 10:36

  Van harte gefeliciteerd met jullie meisje!

 • Avatar van Heleen
  Reply Heleen 8 februari 2019 at 10:33

  Gefeliciteerd! Wat een mooi meisje….
  Heel veel geluk voor jullie vieren!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 februari 2019 at 10:13

  Gefeliciteerd 🎉🎉
  Wat een mooie post op jouw blog.
  Prachtige foto’s.

  Geniet ze ❤️💗❤️💗

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 8 februari 2019 at 10:11

  Wat een popje is het toch! En wat een mooi geboortekaartje!

  Ik had het je al gestuurd, maar normaals: heel veel geluk gewenst voor jullie mooie gezinnetje!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.