Mama & Kind Persoonlijk

Welkom op de wereld, lieve Cate

8 februari 2019

geboorte aankondiging Cate
Na een zwangerschap van 40 weken en 5 dagen is onze dochter Cate vorige week woensdagavond geboren. Welkom, kleine meid! We dachten nog even dat het een herhaling zou gaan worden waarbij we een datum konden gaan prikken, maar dit kleine meisje besloot dat het tijdens een normale controle toch echt haar tijd was. In dit artikel een kort verloop van de bevalling, hoe we tot de namen van ons tweede meisje gekomen zijn, haar geboortekaartje en hoe we de eerste week samen ervaren hebben ♥ 

De bevalling
Het blijft heel erg gek om te beseffen dat ik met 30 weken zwangerschap nog opgenomen werd omdat de bevalling op ieder moment al in leek te zetten. En zo loop je met 40 weken en 5 dagen je dochter nog van school te halen en lachend gesprekjes te hebben met andere moeders wanneer dit kindje toch eens zal gaan komen. Een paar uur later zouden we normale controle hebben en een plan afspreken wat we zouden willen qua eventueel een datum prikken, inleiden etc.

Eenmaal bij de controle aangekomen vertel ik dat ik al een paar avondjes puffen en weeën klokken achter de rug heb gehad, maar dat het telkens wegzakte. Na wat voelwerk bleek ik al zo’n 3/4cm ontsluiting te hebben, werd er gestript en grapte ik nog dat dat bij Shae ook niks had gedaan toen. Ik kleed me weer aan, we hebben een gesprekje om het plan te bespreken en alvast een datum te prikken en ik voél me een wee opkomen.. Na een uurtje aan de ctg was het duidelijk: ik ging niet meer naar huis. Omdat dit zo plotseling kwam hadden we de vluchttas niet mee, dus die is Paul toen gaan halen en ondertussen lag ik al in een ruime verloskamer nog iets lichts te eten, weeën weg te puffen en mijzelf klaar te maken voor het grote werk. De ontsluiting zette mooi door, op een gegeven moment werden de vliezen gebroken en nog geen uurtje later mocht ik zelf onze dochter onder haar okseltjes ter wereld halen.

Cate Beth
30 januari 2019 | 21.47 uur | 52cm | 3920g

De naam
We hebben de hele zwangerschap door een paar namen gehad die steeds afwisselden met elkaar. Maar op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt en besloten we te gaan voor Cate als eerste naam. Deze naam betekent onder andere ‘puur’ (dat is ze zeker) en ‘gezegend’ (dat zijn wij zeker). Daarnaast vinden wij de naam heel erg mooi staan naast Shae. Beide kort, krachtig en toch vrouwelijk, een é-klank en niet af te korten.

Als tweede naam kozen we voor Beth. Dit is een vernoeming naar zowel de vader van Paul (Bertie) en Paul’s oma (Bertha) en het is mooi dat beide tweede namen achter elkaar één naam maken waardoor ze ook hiermee met elkaar verbonden zijn: Elisa(h)beth.

geboorte aankondiging Categeboorte aankondiging Cate

Het geboortekaartje
Ondanks onze voorkeur voor wat stoerdere kleertjes, kleuren en namen hebben we ook voor Cate toch voor een heel zacht kaartje gekozen. We scrolden heel wat kaartjes door en bleven terug komen bij dit ontwerp met aquarel roze achtergrond, subtiele hartjes en een rechthoekig staand formaat. Na de proefdruk waren we helemaal om. Nog even nadenken over de indeling qua tekst, een klein gedichtje erin om ook haar grote zus erbij te betrekken, passende sluitzegels voor achterop de envelop uitzoeken, de papierkwaliteit uitzoeken.. Ja, dit is hem en wat vinden we hem mooi!

–> We hebben deze geboortekaartjes bij Kaartje2go besteld en we zijn hier heel erg tevreden over. Een gemakkelijk bestelproces waarbij je zo’n beetje alles aan kan passen/personaliseren, je kan een gratis proefdruk aanvragen en krijgt daarbij een waaiertje voor de andere papierkwaliteit-mogelijkheden en de definitieve kaartjes waren na bestelling de dag erna al netjes met enveloppen en sluitzegels in huis. Wellicht een tip voor als je een adresje zoekt :)

geboorte aankondiging Cate

De eerste week
Het is bizar hoe snel de eerste week voorbij gevlogen is en het is bijna niet te bevatten dat Cate alweer ruim een week bij ons is. Omdat vooral het laatste stuk van de bevalling zo snel ging was ze de eerste dagen heel misselijk en reageerde ze heftig op prikkels van buitenaf. Maar dag na dag zagen we haar gezichtje ontspannen en een heel ander kindje worden. En nu, ruim een week later, hebben we een heel tevreden en relaxed babymeisje in huis. Ze doet het heel erg goed ♥

Ondanks mijn grote voorkeur voor borstvoeding hebben we dit hoofdstuk echt af moeten sluiten. We hebben er nog even flink werk van gemaakt met kolven en allerlei trucjes maar het kwam helaas niet op gang, Cate viel te snel te veel af en ondertussen hing ik al tegen een borstontsteking aan. Intern was het toch nog even een flinke struggle maar we hebben samen besloten borstvoeding af te sluiten en over te gaan op flesvoeding. Voor grote zus Shae en trotse papa Paul natuurlijk helemaal geweldig dat ze nu kunnen helpen met de voedingen en het geeft een heleboel rust.

Natuurlijk zijn de gebroken nachten flink wennen, maar we genieten enorm. Ik heb een voorspoedig herstel, Shae is een megalieve en trotse grote zus die heel erg graag helpt, de poezen reageren heel fijn op de komst van dit nieuwe mensje in huis, we hebben al een paar korte wandelingetjes buiten de deur gehad en lijken alweer redelijk goed in ons normale ritme te komen. Dat moet ook wel want Shae heeft natuurlijk gewoon school iedere dag, de normale dagelijkse dingen gaan ook gewoon door en voor je het weet is Paul ook weer naar werk iedere dag.

Oh, wat onwerkelijk en wat een rijkdom: zo ‘ineens’ een gezin van vier! Zoals je kan begrijpen zitten wij voorlopig nog wel even op een roze wolk..

Liefs,
Paul en Desirée
Shae & Cate

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 20 februari 2019 at 11:36

  Wat verlaat, maar niet minder gemeend: gefeliciteerd met jullie dochter! Wat een prachtig meisje, en wat een rijkdom voor Shae om grote zus te zijn!

 • Avatar van Jessica J.
  Reply Jessica J. 11 februari 2019 at 10:41

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte, Desirée. Die laatste foto van je twee dochters samen is prachtig. De liefde spat ervan af. Prachtige naam, Cate.

 • Avatar van Annika
  Reply Annika 10 februari 2019 at 20:18

  Van harte gefeliciteerd! Heel veel geluk met zijn vieren!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mama & Kind, Persoonlijk
waar word jij blij van? (Foto door Simone Nijssen)
Mindstyle | Waar word jij écht blij van?

Zo rondom de jaarwisseling merk ik dat het tijd is voor wat reflectie door een terugblik naar het jaar ervoor...

Sluiten