Reizen & vrije tijd

Travel | Tips voor een rondreis door Canada

20 februari 2019

rondreis door canada (eta/visum)
Naast een roadtrip met camper door Amerika, staat ook een rondreis door Canada hoog op ons wensenlijstje met reizen die we ooit nog eens willen gaan maken. Mooie lange-termijn-wensen, want voor nu is het nog even lastig plannen met een newborn baby en een kind met leerplicht én er zal toch echt eerst gericht voor gespaard moeten worden.. Maar: dromen mag altijd! Omdat ik vast niet de enige ben met deze reisdroom deelt eVisa in onderstaand artikel enkele belangrijke tips voor als jij ook een rondreis door Canada zou willen maken. 

‘Lees ook: Terugblik naar alle uitjes en reizen die ik in 2018 maakte.’

Belangrijke tips voor een rondreis door Canada

Stippel je route uit
Dit geldt eigenlijk voor elke rondreis. Bedenk van te voren precies welke plaatsen je graag zou willen bezoeken en schrijf de adressen van alle bezienswaardigheden op die je absoluut niet wilt missen. Zo voorkom je dat je tijdens je reis nog moet zoeken naar adressen, maar zo heb je ook alles op een rijtje en vergeet je ze niet.

Huurauto
Bedenk van te voren hoe je wilt gaan rondreizen door Canada. Wil je dit doen met een auto of toch met een camper? Beide zijn natuurlijk in Canada te huren. Maar doe dit wel ruim van te voren zodat je er zeker van kunt zijn dat er een auto of een camper voor je klaar staat. Wat ook van belang is, om van te voren alvast een hotel te boeken voor je eerste nacht. Je komt namelijk vaak in de avond aan, en dan wil je niet moeten zoeken naar een slaapplaats.

Camperreis
Heb je besloten om met een camper te gaan reizen? Houd er dan rekening mee dat het verboden is om wild te kamperen in Canada. Je kunt je camper dus niet zomaar ergens neer zetten. Je dient dan altijd te moeten kiezen voor een plaats op een zogenaamde ‘campground’. Maar je kunt ook kiezen voor een kampeerplek middenin een van de nationale parken die Canada rijk is.

Klimaten en temperaturen
Om te weten wat je aan kleding moet meenemen, moet je eerst uitzoeken welk klimaat er heerst in de plaatsen waar je naartoe wilt. Dit kan namelijk behoorlijk verschillen in Canada. Wat in Canada sowieso een must is, zijn goede wandelschoenen. Canada is namelijk rijk aan geweldige natuurparken die je er vast wilt bezoeken. Hiervoor heb je echt goede schoenen nodig.

Alarmnummers
We hadden het net al even over alle adresgegevens van de bezienswaardigheden, maar ook de telefoonnummers voor noodgevallen zijn van belang om vooraf te noteren. Mocht er zich een noodgeval voordoen, hoef je niet lang te zoeken en kun je direct ingrijpen. Voor Canada geldt hetzelfde alarmnummer als in Amerika namelijk; 911. Heb je minder spoed, dan kun je in bepaalde gebieden zoals Vancouver, Edmonton, Calgary, Winnipeg en Halifax 311 bellen.

Dieren tijdens je rit
Houd er rekening mee dat je tijdens het rijden wilde dieren tegen kunt komen. Wees daarom altijd voorzichtig en rijd niet te hard. In de Rockies zijn er zelfs speciale dierenviaducten om aanrijdingen met wilde dieren te voorkomen. Canada heeft ook een programma opgesteld met allerlei veiligheidstips om aanrijdingen met wilde dieren te voorkomen, of wat je moet doen wanneer je onverhoopt toch een dier hebt aangereden.

Fooien
Het lijkt misschien niet heel belangrijk, maar voor de Canadezen is dat het wel. De medewerkers in de horeca, dienstensector en het toerisme verwachten namelijk wel fooien. Het standaardbedrag ligt tussen de 15 en 20%. In Canada hebben de meeste bedrijven een handig apparaatje om te kunnen betalen en het percentage toe kunt voegen aan het bedrag wanneer je wilt pinnen.

Geld
Naast een creditcard, is het ook belangrijk om contact geld bij je te dragen. Canada is groot, en je weet maar nooit wanneer je een geldautomaat tegen komt. Dus voor onvoorziene kosten is dit een uitkomst. In grotere steden hoef je gelukkig niet ver te zoeken naar een geldautomaat.

ETA
Tot slot, vraag op tijd je ETA voor Canada aan, in ieder geval 72 voorafgaand aan je reis omdat de beoordeling van je aanvraag zolang mag duren. De ETA is een elektronische reistoestemming en is vijf jaar geldig. Hiermee mag je normaal gesproken zes maanden achtereen verblijven in Canada en mag je meerdere malen op en neer naar Canada. De ETA is geldig vanaf het moment van goedkeuring

Waarom een ETA aanvragen bij eVisa Application Services?
eVisa helpt je bij het aanvragen van je ETA. Zij hebben namelijk ingebouwde controles op het aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Geen printer om de ETA uit te printen? Geen probleem, wij versturen uw ETA tegen een kleine meerprijs ook per post. De medewerkers van eVisa controleren elke aanvraag handmatig en nemen bij vragen contact op met de klant. Ook zijn zij per e-mail, chat en telefoon te bereiken voor eventuele vragen. Als u niet in aanmerking komt voor een ETA dan kunt u een visum voor Canada aanvragen.

–> Welk land heb jij nog op jouw reis-wensen-lijstje staan om eens te gaan bezoeken?

Liefs,
Desirée

* Bovenstaande tips werden verzameld door Evisa Application Services. eVisa is een bemiddelingsbureau gespecialiseerd in het verzorgen van e-visums voor reizigers.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 februari 2019 at 09:59

  Dit klinkt geweldig 👌🏼
  Prachtig land.
  Fijne tips voor een rondreis…..
  Dit lijkt me net zo mooi als Australië en vooral New Zeeland….
  Alles waar het altijd prachtig weer is en de zon schijnt maar ook de temperatuur hoog is trekt me….

  Xoxo

 • Avatar van Edith-Sofia
  Reply Edith-Sofia 20 februari 2019 at 09:50

  Canada lijkt me echt super gaaf! Die staat zeker nog op mijn wensenlijstje.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.